StoryEditorOCM
RegionalKOORDINIRANA AKCIJA

Drama na Jadranu: prevrnula se jedrilica, spašeno pet osoba. Dvije osobe ostale zarobljene u trupu, izvukli ih ronioci!

Piše Kronika SD
7. svibnja 2022. - 19:17

U koordiniranoj akciji spašavanja, koja se odvijala oko 17 nautičkih milja od Pule, spašeno je pet osoba s prevrnute jedrilice.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru MRCC Rijeka zaprimila je 7. svibnja 2022. u 3:28 sati informaciju o prevrnutoj jedrilici "Canarino Furioso" na položaju približno 17 nautičkih milja od Pule, na kojoj se nalazi pet članova posade.

U koordiniranu akciji spašavanja uključeni su MRCC Rijeka, Lučka kapetanija Pula, Obalna straža RH i obližnji brod malteške zastave "Tzarevich".

image
Duško Marušić/Cropix


Uslijed prevrtanja jedrilice, tri osobe nalazile su se izvan jedrilice, dok su dvije osobe ostale zarobljene u trupu jedrilice, radi čega je Lučka kapetanija Pula organizirala uključivanje ronioca u akciju spašavanja.

image
Duško Marušić/Cropix


Na mjestu pomorske nesreće, tri osobe koje su se nalazile izvan jedrilice spašene su privremenim smještanjem u spasilačku brodicu broda "Tzarevich".

image
Duško Marušić/Cropix


Dvije osobe koje su se nalazile u "zračnom džepu" trupa prevrnute brodice spašene su zahvaljujući roniocu.

image
Duško Marušić/Cropix


Svih pet osoba prevezeno je u Pulu plovilima Lučke kapetanije Pula i Obalne straže RH, izvan životne opasnosti su i organiziranim prihvatom preuzeti od strane hitne medicinske pomoć.

SVE FOTOGRAFIJE POGLEDAJTE U GALERIJI GORE.

22. lipanj 2024 05:06