StoryEditorOCM
RegionalPOLICIJA DEMANTIRA

Drama u KBC-u Split, izbacili stariju ženu iz bolnice? Kćer: ‘Otrgnula joj je papirić, uzela za ruku i izbacila vanka!‘

Piše Ana Franić/SD
21. listopada 2022. - 17:53

Na Firulama je danas oko 10 sati, kako piše Index.hr, došlo do incidenta tijekom kojeg je medicinska sestra iz službenih prostorija bolnice fizički izbacila 70-godišnju ženu.

Kako je Indexu objasnila kćer, njezina majka je na mobitelu imala fotografiran MBO (matični broj osiguranika) bivšeg supruga. Nije ga mogla pročitati jer je shvatila da nema naočale, a kada je zamolila medicinsku sestru da to napravi, ona joj je odgovorila da to ne može napraviti zbog korone pa je onda nazvala drugu kćer koja radi u ljekarni.  

- Mater je već počela pisati broj na papirić, oni su joj ga otrgnuli iz ruke i bacili u koš za smeće iza pulta. Moja mater je ponovno uzela broj, opet čekala red i ponovno na isti način pokušala prijaviti mog oca, na što se sestra ponovno počela derati na nju. Rekla joj je da ne može tako, da će joj zvati policiju. Druga sestra ju je uzela za ruku i izbacila vanka, tu je pored bila i gospođa iz osiguranja. Zvala me moja sestra, majka je bila u šoku, plakala je - kazala je za kćer za Index.hr.

Za komentar cijele situacije nazvali smo i splitsku bolnicu.

- Gospođa je došla na šalter za centralno naručivanje i željela je upisati gospodina na CT. Sa sobom nije imala niti jedan identifikacijski dokument, ni zdravstvenu iskaznicu, ni knjižicu dopunskog osiguranja, ni osobnu iskaznicu, ma čak ni ispisnicu izdane uputnice od doktorice. Ništa iz čega mi se mogao saznati matični broj osiguranika (MBO). Imala je samo lošu sliku na mobitelu iz koje se nije dao iščitati MBO. Bila je pomalo neugodna i jednostavno joj se nije dalo objasniti da se na takav način bez iti jednog identifikacijskog dokumenta ne može upisati na pretragu – kazala nam je Ivanka Ercegović, glavna sestra KBC-a Split.

image

Ivanka Ercegović, glavna sestra KBC-a Split

Joško Ponoš/Cropix

Dodala je da je gospođa nakon toga nazvala svoju kćer koja je došla u bolnicu. 

- Počele su vikati i prepirati se, a medicinska sestra ih je zamolila da izađu iz prostorije dok ne dobiju neki dokument na temelju kojeg bi se mogao napraviti upis. Rekle su medicinskoj sestri da su zvale policiju, na što im je ona odgovorila da ih je i ona zvala. Policija je izašla na teren, ali dalje se ništa nije dogodilo – objasnila nam je sestra Ercegović.

Kontaktirali smo i splitsku policiju iz koje su nam kazali da su dojavu dobili oko 11.30 sati.

- Postupali smo po dojavi. Kada su policijski službenici došli u bolnicu obavili su razgovore s osobama koje su zatekli kako bi utvrdili činjenično stanje. Nisu utvrđeni elementi prekršaja te nije bilo potrebe za poduzimanjem daljnjih mjera i radnji iz nadležnosti policije – kazala nam je glasnogovornica Antonela Lolić.

20. travanj 2024 09:03