StoryEditorOCM
RegionalJEDINA NADA JE OPERACIJA

Dramatičan apel: "Prodajem bubreg kako bih spasio kćer, ne mogu je gledati da se pati"; Lamija nikada u životu nije unijela kap vode u usta

Piše PSD
1. prosinca 2019. - 17:48
zen.JPG

 

Zeničanin Kemal Pehlivanović objavio je na Facebooku status u kojemu je javno na prodaju ponudio svoj – bubreg - piše Slobodna Dalmacija.

Učinio je to kako bi spasio svoju sedmogodišnju kćer Lamiju, koja pati zbog srčanog oboljenja AVSD (atrioventrikularni septalni defekt) i mikrocefalije (rijetka anomalija povezana s usporenim rastom fetalne glave). Od rođenja se hrani preko sonde zbog rascjepa nepca, a problem bi mogao biti riješen samo operacijom.

Lamija je nedavno i operirana u Turskoj, ali će biti potreban još jedan zahvat. Iz klinike su im poručili da se jave kada prikupe novac koji je potreban za operaciju.

Osim toga, Lamija bi poslije operacije trebala ostati u bolnici u Turskoj ili Njemačkoj od tri do šest mjeseci, gdje dan boravka stoji 500 eura.

- Objavio sam da prodajem bubreg i to ću učiniti samo da spasim svoju kćer. Prodat ću i kuću. Spavat ću u šatoru ako treba samo da je spasim. Ne mogu gledati više dijete da se pati. Uistinu nam je potrebna pomoć za operaciju kćeri koja iznosi 13.950 eura, a stali smo na 3000 eura koliko je do sada prikupljeno te vas sve molimo kao roditelji da nam pomognete koliko možete. Svima hvala od srca - odaslao je apel otac Kemal.

Djevojčici je prije pet godina operirano srce, a i tada se prikupljao novac. Stvar je izvukao jedan anonimni Bosanac, koji živi u Sloveniji, uplatom 16,5 tisuća eura koliko je nedostajalo.

Lamija nikada u životu nije unijela kap vode u usta jer se hrani uz pomoć uređaja. Problem je što joj je sada počela otkazivati jetra i samo operacija joj daje nadu u preživljavanje.

20. travanj 2024 01:58