StoryEditorOCM
RegionalSVE PRIJAVILE

Dva svodnika osuđena na uvjetne kazne: planirali ‘posao‘ s mladim Rumunjkama, sve se raspalo nakon jedne scene na brodu...

Piše PSD.
7. ožujka 2020. - 08:49

Vrhovni sud potvrdio je, odbivši žalbe ŽDO-a, kao i branitelja, presude Bernardu J. i Zoranu P., koji su još u svibnju 2017. godine osuđeni na splitskom Županijskom sudu na uvjetne kazne zatvora zbog međunarodne prostitucije, odnosno pomaganja u istoj.

Bernard J. je sada pravomoćno proglašen krivim za tri kaznena djela međunarodne prostitucije, i za to je dobio jedinstvenu kaznu od godinu i šest mjeseci, koje neće odslužiti iza rešetaka ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo, dok je Zoran P. za pomaganje pravomoćno kažnjen s devet mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine.

Prema činjeničnom opisu, Bernard se u ljeto 2011. godine uputio u Beč da bi se našao s djevojkama koje su bile voljne sudjelovati u njegovu projektu - prodaji seksualnih usluga. Angažirao je tri državljanke Rumunjske, malo starije od 20 godina, koje je svojim automobilom dovezao u Hrvatsku. Tada se u priču uključio i Zoran, koji je dočekao djevojke, nadzirao ih i povezao s talijanskim državljanima, kojima su trebale pružiti svoje seksualne usluge.

Naime, na Čiovo su tada na svom brodu stigla trojica Talijana između 50 i 60 godina, od kojih su dvojica bili odvjetnici, a treći liječnik. Željni provoda, dobrostojeći turisti dogovorili su s Bernardom i Zoranom cjelodnevni aranžman po cijeni od 500 eura po djevojci. No, iako se činilo da će sve proći idealno, problem je nastao kad su djevojke došle na brod, a Talijani nisu bili zadovoljni onim što su ugledali.

Unatoč mladoj dobi, djevojke očito nisu bile dovoljno lijepe za njihove kriterije pa su Talijani uz povike "Prezzo troppo alto!" (previsoka cijena, op.a.) počeli spuštati dogovorenu cijenu.

Djevojke nisu pristale na cjenkanje i otišle su s broda nezadovoljne i uvrijeđene te su odlučile prekinuti poslovni dogovor s Bernardom i Zoranom. Tražile su natrag svoje putovnice, a Bernard im ih nije htio dati. Smatrao je da mu duguju troškove puta, a i da su prenaglile i da ne treba odmah, nakon ovog prvog fijaska, prekinuti suradnju.

No, Rumunjke su se spakirale i odmarširale preko mosta u Trogir. Tamo su na autobusnom kolodvoru i na ulicama panično zaustavljale prolaznike i pitale gdje je policijska postaja. Kada su došle do službenih prostorija, sve su priznale dežurnim policajcima, kojima je preostalo jedino uhititi dvojicu muškaraca.

23. travanj 2024 11:38