StoryEditorOCM
RegionalSTRAŠNA NESREĆA

Dvoje pacijenata iz Poljske kritično, ostali uglavnom stabilno

Piše HINA
7. kolovoza 2022. - 15:37
Breznicki Hum, 060822. Policijski ocevid prometne nesrece na autocesti A4 Zagreb - Gorican u kojoj je doslo do slijetanja poljskog autobusa pri cemu je 12 putnika izgubilo zivot. Na fotografiji: u tijeku je akcija izvlacenja autobusa dizalicom.Davor Pongracic/Cropix

Stanje pacijenata zbrinutih u hrvatskim bolnicama, koji su u subotu stradali u slijetanju poljskoga autobusa na autocesti Varaždin - Zagreb, je uglavnom stabilno, doznaje Hina u nedjelju u Ministarstvu zdravstva.

U varaždinskoj Općoj bolnici sada je hospitalizirano sedam pacijenata, dva su u kritičnom stanju, a pet ih je stabilno. Četvero pacijenata je otpušteno i otišli su za Poljsku. U varaždinskoj su bolnici operirali četvoro ozlijeđenih iz teške prometne nesreće.

U Općoj bolnici u Čakovcu oba su pacijenta stabilno, a pacijent koji je na intenzivnoj njezi sutra ide na odjel.

U Kliničkoj bolnici Dubrava je svih šest pacijenata stabilno, a također i šest pacijenata u KBC Zagreb, izvijestili su iz Ministarstva zdravstva.

Prema podacima Ministarstva, u Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj svi pacijenti su stabilni, tri su operirana jučer, još dva su u planu za operaciju danas.

 

17. lipanj 2024 15:50