StoryEditorOCM
RegionalISKUSNI IGRAČI

Dvojica od 84 i 85 godina osumnjičeni da su iz stambene pričuve zgrade uzeli 50.000 eura, evo kako su to izveli

Piše Tomislav Kukec/ JL
19. rujna 2023. - 14:47
Dvojac je osumnjičen da je od početka 2015. do kraja 2022. godine protupravno prisvojio 50.739 eura (ilustracija)/Shutterstock

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvije muške osobe u dobi od 84 i 85 godina sumnjiče se za kaznena djela zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene ili poslovne isprave i povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, piše Jutarnji list.

Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su 84-godišnjak, kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Metkovića, ujedno i upravitelj stambene zgrade, a 85-godišnjak kao predstavnik stanara iste stambene zgrade, zajednički i dogovorno, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, s računa na koje su stanari zgrade uplaćivali pričuvu, podizali gotovinu u razne neistinite svrhe, prikazavši to kao da se plaćaju troškovi održavanja zgrade, koji radovi se u stvarnosti nisu izvršili, a novac su uplaćivali u korist trgovačkog društva upravitelja.

U najvećem broju slučajeva za navedene navodne radove ne posjeduju nikakvu poslovnu dokumentaciju, a za dio podignute gotovine su krivotvorili račune usluga čišćenja zgrade, a sve kako bi prikrili prisvajanje nepripadajuće imovinske koristi.

Opisanim kaznenim djelima su od početka 2015. do kraja 2022. godine protupravno prisvojili 50.739 eura, javljaju iz policije.

 

image

Policija u Metkoviću istražuje slučaj (ilustracija)

Luka Gerlanc/Cropix

 

03. svibanj 2024 08:06