StoryEditorOCM
RegionalGORI VATRA

Ekstremno sušna jesen donijela nove nevolje Dalmaciji: plamte požari u brojnim maslinicima, neopreznost berača i vrućine dovode do opasnih situacija

Piše Dalmacija SD
19. listopada 2022. - 08:40

Neopreznost građana u kombinaciji s ekstremno sušnom jeseni i visokim temperaturama za ovaj dio godine vjerojatni su uzroci požara koji plamte širom Dalmacije.

Kako doznajemo u Vatrogasnom operativnom centru Splitsko-dalmatinske županije, pripadnici profesionalnih i dobrovoljnih postrojbi "lete" na sve strane zbog izbijanja vatre u - maslinicima.

Tako je u Podgori izgorio hektar pod niskim raslinjem i maslinama, a gasili su ga članovi DVD-ova "Podgora", "Drvenik", "Brela", "Baška Voda", "Makarska" i "Tučepi", te Javne vatrogasne postrojbe Makarska.

U još jednom poznatom dalmatinskom maslinarskom kraju, u Vrsinama i Vinišću na području općine Marina, također je izgorjelo nešto više od dva i pol hektara pod travom, niskim raslinjem, ali i maslinama. U akciji su bili pripadnici DVD-ova "Marina", "Seget Vranjica", "Okruk" i "Slatine", te Javne vatrogasne postrojbe Trogir.

31. ožujak 2023 02:08