StoryEditorOCM
Regional#ADVENTUVIRU2022

Evo kako se jučer slavilo na Trgu svetog Jure: Hrvatska brončana na SP-u, upalili četvrtu adventsku svijeću, virski Mađar proslavio rođendan...

Piše K.Škrbić
18. prosinca 2022. - 08:35

Veliki uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije i osvajanje brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru proslavili su Virani na Trgu svetog Jure, gdje se na velikom ekranu pratila utakmica Hrvatska - Maroko (2:1).

Nakon što je odsviran kraj utakmice za 3. mjesto na SP-u, bučno je proslavljena pobjeda Hrvatske navijanjem i paljenjem baklji.

Dodatni štimung je svirkom dala zadarska grupa Prvi plan koja je nakon otvaranja Adventa u Viru i duga dva kišna tjedna, bila prva glazbena grupa koja je održala koncert.

Četvrtu adventsku svijeću po tradiciji su upalili predstavnici Općine Vir, i to načelnik Marino Radović, bivši predsjednik Antonio Vučetić i novi predsjednik Općinskog vijeća Josip Bašić, a uz adventske svijeće našli su se gotovo svi općinski vijećnici, predstavnici općinske uprave te direktori komunalnih poduzeća i ustanova.

image
K.Škrbić/Slobodna Dalmacija

Svečanu i veselu atmosferu upotpunio je otočanin mađarskih korijena Lajoš Denke-Takač, koji je pored proslave hrvatske bronce slavio i 44. rođendan. Kada je Prvi plan zasvirao rođendanski klasik zagrebačkih Fantoma „Sretan ti rođendan“, Lajoš i njegova supruga Dora izgledali su kao da su na sedmom nebu.

image
K.Škrbić/Slobodna Dalmacija

- Prekrasno nam je u Viru. Imamo kuću u Lučici gdje živimo od listopada prošle godine. Vrijedno učimo hrvatski jezik jer želimo živjeti na otoku - kazali su supružnici Denke-Takač koji se profesionalno bave održavanjem i čišćenjem apartmana. Program Adventa u Viru nastavlja se 22. prosinca dolaskom Djeda Mraza (Božićna čarolija, 10 sati), koncertom Dražena Zečića za Božić na virskoj rivi (20 sati) te Božićnom biciklijadom 26. prosinca (start kod Branimira u Zadru, 10 sati).       

28. rujan 2023 03:55