stdClass Object ( [id] => 1203709 [title] => Gotovo je, prebrojani su svi glasovi! Puljak ide u drugi krug, sa Zoranom Đogašem ponovno izlazi na megdan 10. srpnja [alias] => gotovo-je-prebrojani-su-svi-glasovi-puljak-ide-u-drugi-krug-sa-zoranom-dogasem-ponovno-izlazi-na-megdan-10-srpnja [catid] => 306 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

22:35 DIP je objavio nove rezultate, preborojani su skoro svi glasovi. 

Puljak prema novim rezultatima (objavljenima oko 22:35 sati) ima 48.73%, Đogaš, 25.67%, Kerum 7.94 posto, Mostov Josip Markotić 4.53%, Davor Matijević (SDP) 3.84 posto, a Aris Zlodre (DP i partneri) 3.89 posto. 

---

image

D I P - Prebrojani su svi glasovi

------
image

D I P - Prebrojani su svi glasovi

---

Izračunali smo mandate, neke poznate stranke su doživjele potop, evo novog sastava Gradskog vijeća. Puljku nedostaje samo jedan vijećnik za većinu!

S obzirom na to da ni jedan kandidat nije osvojio natpolovičnu većinu, Puljak i Đogaš će se sučeliti u drugom krugu izbora za splitskog gradonačelnika, 10. srpnja.

22:28 Željko Kerum, šef Hrvatske građanske stranke nije dočekao prve rezultate izbora u svom stožeru. Kako uživo nije dao izjavu, javio se preko društvenih mreža. Ispričao se medijima što nije bio u stožeru, priznao je da je u Rogoznici, ali i da su se njegove prognoze ostvarile. Posebno se obrušio na predsjednika splitskog HDZ-a Vicu Mihanovića.

- Izbori za gradsko vijeće nisu bili potrebni, inscenirao ih je ex doktor Vice Mihanović. Ja ni moja stranka nismo bili spremni na izbore (to se vidi - nismo imali ni jedan plakat) i rezultate koje smo postigli su improvizacija mene i mojih ljudi, i mi smo zadovoljni i zato im se od srca zahvaljujem. Vas novinare pozivam ako vam je interesantno sutra na press konferenciju u Rogoznicu u 11 sati. Hvala, Kerum - objavio je čelni čovjek Hrvatske građanske stranke.

Izračunali smo mandate, neke poznate stranke su doživjele potop, evo novog sastava Gradskog vijeća. Puljku nedostaje samo jedan vijećnik za većinu!

U drugom krugu, ukoliko ga bude, Đogašu će trebati čudo veće od onog međugorskog. Andrej Plenković ima bezbroj razloga za brigu; ovo je prije svega, njegov osobni poraz

22:12 Stigli su Ivica i Marijana Puljak, a dočekani su pljeskom i ovacijama. Prva mu je u zagrljaj stigla Natalija Tafra Bazina.

Svima su mobiteli u ruci, a u pozadini svira Oliverova "Ispod sunca zlatnoga"

'Splićani su odlučili, izabrali su red umjesto nereda, hvala svima što su izašli. Ovo je važna pobjeda!'- kazao je Puljak. Opširnije OVDJE

22:00 DIP je objavio nove privremene rezultate. Puljak i dalje uvjerljivo vodi, ali čini se kako će ipak morati u drugi krug. Obrađena su 153 od 163 biračka mjesta. Puljak ima 49,10 posto, a Đogaš 25,29 posto.

Izgleda da će Ivica Puljak ipak morati 'plesati' u drugom krugu, sa Zoranom Đogašem izlazi na megdan baš u vrijeme Ultre

---

image

D I P

------
image

D I P

---

21:49 Želim Puljku pobjedu u prvom, želim mu većinu u vijeću, neka apsolutno vlada gradom, jer tada više neće imati ni alibija ni opravdanja – iskren je bio SDP-ov kandidat Davor Matijević, dodajući kako je u politici najvažnije biti miran i zadovoljan odrađenim, a on je dao sve od sebe.

Teme koje je promovirao i za koje se srčano borio u vijeću – primijetili su pripadnici medija – očito nisu dospjeli do Splićana, no njegov pas Indy definitivno ih je osvojio.

Straj me promislit što bi bilo da je Indy moga na listu, možda bi bio bolji kandidat, a i šta bi bilo da nije bio dijelom kampanje – nasmijao je okupljene.

Očekivao je, priznao je, veću i bolju izlaznost, ali tako je kako je.

Pobjedniku treba čestitati – kazao je. Opširnije OVDJE

---

image

Davor Matijević

Milena Budimir/Slobodna Dalmacija
---

21:48 Kerumova desna ruka, Igor Stanišić komentirao je neslužbena predviđanja za mandate u Gradskom vijeću i potencijalno okončanje ovih lokalnih izbora već u prvom krugu.

- Izgleda da će najviše mandata imati stranka Ivice Puljka, druga stranka će biti HDZ, a treća mi, HGS. Ostali smo treća opcija kao što smo bili na prethodnim izborima, a vidjet ćemo kako će se sve to raspodijeliti. U slučaju da se izbori zaključe u prvom krugu mi ćemo još večeras čestitati Ivici Puljku. Analizirat ćemo kasnije što je kome poruka, a sad ćemo još malo pričekati službene rezultate -  rekao je Stanišić. Opširnije OVDJE

Ova lista je iznenađenje splitskih izbora, a čitatelji nam javljaju da su im iz njihovog stožera slali SMS-ove u kojima ih nagovaraju da im daju glas

Zašto Splićane boli briga za njihov grad? Danas se dogodio potop demokracije: glasala trećina manje nego lani, a moguće da izlaznost ne bude ni četvrtinu prijavljenih!

21:46 Bojan Ivošević je zadovoljan prvim rezultatima, kaže da su dobri.

- Nadam se da kako se budu ostala biračka mjesta prebrojavala da će nastaviti u sličnom tonu – rekao je Ivošević.

Dodao je da su prvi rezultati dokaz da ih birači i dalje podržavaju.

- To znači da nas naši birači i dalje podržavaju, smatraju da smo dobro radili i da su politike koje smo provodili dobre za grad. Birači nekih drugih političkih opcija očito ono što su oni radili zadnjih deset mjeseci nisu ocijenili kao dobrim. S obzirom da imamo veću potporu neko prošle godine, na pola obrađenih mjesta, mislim da podrška raste. To je jedan poticaj našem radu da se nastavimo beskompromisno boriti za interese ovog grada, uvoditi reda i da politika javnih natječaja i dalje bude praksa u Splitu, a ne stranačkih iskaznica - rekao je Ivošević. Opširnije OVDJE

---

image



 

Sasa Buric/Cropix
---

21:30 Stigli su novi, prijevremeni rezultati: obrađeno je 121 od 163 biračka mjesta. Puljak ima 49,62 posto, Đogaš 25,19, a na trećem mjestu je Kerum s 7,85 posto glasova.

Evo prijevremenih rezultata objavljenih u 21:30 sati:

---

image

D I P

------
image

D I P

---

Puljku trenutačno nedostaju 123 glasa da u prvom krugu postane gradonačelnik! Naravno, rezultati se iz minute u minutu mijenjaju, pa se ta razlika može smanjiti, ali i povećati. Izračun je napravljen na temelju prijevremenih rezultata objavljenih u 21:30 sati. 

21:25 Mostov kandidat za gradonačelnika Splita Josip Markotić i kandidati za dogradonačelnicu/ka Ivana Ljulj Cvitanić i Ivica Grković čekaju službene rezultate izbora u stranačkim prostorijama u Gundulićevoj ulici.

Vidjet će se i koliko će gradskih vijećnika osvojiti Mostova lista. U prošlog sazivu bilo ih je troje, a ovaj put nadaju se većem broju.

Prema prvim informacijama koji su se čuli oko 20.30 sati Most je neslužbeno na 6,42 posto nakon 30-ak posto prebrojanih glasova. Markotić nije bio s tim zadovoljan.

- Naša želja je bila puno veći postotak, ali radije bih sačekao DIP i službene rezultate. Time ćemo i vidjeti gdje će ići naša podrška ako mi budemo taj faktor. Opširnije OVDJE

21:21 Prvi rezultati nisu dobri po SDP. Na prošlim su izborima imali tri vijećnika, s vremenom se Ante Franić odvojio, ovoga puta, ako ostanu na 5.8 posto – mogao bi samo Matijević postati vijećnik. Opširnije OVDJE

21:01 Evo prvih privremenih rezultata DIP-a objavljenih u 21 sat. Puljak dobiva 49,93 posto glasova, drugi je Zoran Đogaš s 25 posto. Obrađeno je 85 od 163 biračkih mjesta.

Ukupno je na izbore izašao 22.021 birač, odnosno 31, 76%. Do 16,30 sati izašlo je 27,468 glasača ili njih 21,74 posto, što je 12 posto manje u usporedbi s lanjskim redovitim izborima te najmanja izaznost u ovaj sat na izborima u Splitu dosad.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika i zamjenike gradonačelnika Grada Splita:

---

image
---

Prijevremeni izbori članova Gradskog vijeća Grada Splita:

---

image
---

20:51 Među HGS-ovcima se pročulo da Puljak dobiva u prvom krugu, šuška se da se Kerum možda neće ni pojaviti u svom stožeru. Opširnije OVDJE

20:46 U Puljkovom stožeru se priča da je HDZ ispalija na živce i da njihov kandidat debelo vodi po kvartovima, ponegdje i 40 posto. Opširnije OVDJE

20:43 Naši reporteri nam javljaju kako u stožeru HDZ-a nema puno stranačkih dužnosnika i simpatizera, najviše je novinara.

---

image

Puljkov stožer

 

Sasa Buric/Cropix
------
image

Puljkov stožer

 

Sasa Buric/Cropix
---

20:40 Novinarka N1 televizije upitala je HDZ-ovu kandidatkinju za splitsku dogradonačelnicu Splita, Zrinku Mužinić Bikić, za komentar neslužbenih objava u medijima da su Ivica Puljak i Centar ostvarili jako dobar rezultat na izborima, pa čak i u HDZ-ovim "utvrdama"

"Pričekat ćemo službene rezultate. Nadam se iskreno da to nije tako. Pokazali smo poštenu borbu, pričali smo o kandidatima, a kod drugih to nismo vidjeli. Žao bi mi bilo da su rezultati takvi kakve spominjete.

---

image

Puljkov stožer

 

Sasa Buric/Cropix
------
image

Puljkov stožer

 

Sasa Buric/Cropix
---

Ako pričamo o animiranju birača, dovoljno je pogledati našu listu s kojom smo izašli na izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće. Ako je točno što ste kazali, možda nas novi izbori čekaju za godinu dana, a to ne bi bilo dobro za naš grad.

Što se tiče drugog kruga, mislim da će ga biti. Ipak, mislim da nije dobro da 30 posto građana bira vlast Splita", rekla je Mužinić Bikić.

20:27 Prema informacijama s terena liste Pametno i Možemo za sada ne prelaze izborni prag, a iznenađenje bi mogla biti lista Domovinskog pokreta, na čelu s Arisom Zlodrom koja bi mogla prebaciti pet posto. Takav je score nakon obrađenih trećine birčakih mjesta.

---

image
Cropix
---

Razlika između prvoplasiranih kandidata Ivice Puljka i Zorana Đogaša je praktički nenadoknadiva za HDZ-ovog stranačkog kandidata, a u Vijeću će sasvim izvjesno biti Kerumov HGS i Most.

Iz brojnih kvartova stižu podaci kako je Puljak dobio najviše glasova, iznimka je za sada jedino HDZ-ova utvrda na Neslanovcu, gdje je na čelu Marijan Bašić. Tamo je dobio HDZ. 

20:17  U stožeru Kristine Vidan i ekipe iz Pametnog za Split i Dalmaciju je poprilično opuštena i ležerna atmosfera. Ponovila je slične poruke koje je govorila i ranije, a na početku se osvrnula na, prema podacima do sada, poraznu izlaznost na ovim prijevremenim gradonačelničkim izborima.

---

---

- Mislim da je to jasna poruka, da su zapravo ovi izbori bili potpuno nepotrebni i nisu se smjeli desit. Što će u konačnici ta mala izlaznost značiti za stranke, vidjet ćemo. Ovakva mala izlaznost inače je odgovarala velikim strankama, a kako će biti ovoga puta, vidjet ćemo - izjasnila se Vidan. Opširnije OVDJE

20:06 Splitski SDP-ovci i njihovi simpatizeri su se okupili u stranačkim prostorijama na Bačvicama, kako bi zajedno dočekali rezultate prijevremenih izbora. Njihov kandidat Davor Matijević je napokon odahnuo nakon izuzetno napornih tjedana kampanje i smireno je čekao izvještaj Državnog izbornog povjerenstva.

- Normalno je da te stalno "pere" nervoza, ali kada odradiš kampanju na način da si zadovoljan svojim suradnicima i porukama koje ste poslali onda sve sjedne na svoje mjesto - veli nam Matijević. Opširnije OVDJE

VELIKI USPJEH PULJKA?

19:55 S birališta i iz izbornih stožera cure prvi neslužbeni rezultati izbora. Izgleda da je Ivica Puljak ostvario veliki uspjeh, izborio je pobjedu čak i na nekim biračkim mjestima koje su utvrda HDZ-a. 

- Evo dobijam informacije s terena, iz Kerumovog i Đogaševog stožera, svi su iznenađeni, kažu da Puljak ima velik broj glasova. Svi su u čudu jer je jako malo ljudi izašlo, na izbore nisu izašli vjerni HDZ-ovci, radije su se ostali kupati. Valjda su računali da će netko drugi glasati pa će oni za Đogaša u drugom krugu...  - kaže nam jedan bivši gradski vijećnik.

---

image
Vojko Basic/Cropix
---

19:46  U stožeru gradskog HDZ-a još je hladno, stranački dase su na katu, a mediji doli. Face silaze pa daju izjave.

Svi ponavljaju, izlaznost je slaba. ljudi su po plažama, rižu doma dinje, lito je. Nikako krenut na izbore. Izbori su za lakše vrime. Najprije su izložili nestranačkog kandidata Zorana Đogaša, Vratit ćemo se na ne ono prije, Pala je i jedna zanimljiva izjava. O Kerumu, vjernom kumpanju HDZ-a.

---

image
Sasa Buric/Cropix
------
image
Sasa Buric/Cropix
---

- Gospodin Kerum i ja smo suprotne, različite osobe i ne bih više o tome govorio. Split je žut, crn, crven i zelen i trebaju nam svi da bismo riješili brojne probleme - kaže Đogaš. Opširnije OVDJE

Kaže kako je mala izlaznost, od nešto preko dvedeset pisto poruka birača.

---

image
Vojko Basic/Cropix
---

19:36 - Ovo je najgora izlaznost birača u Splitu do sada, što nije ništa neobično s obzirom na to da se radilo o ponovljenim izborima održanima u ljeto i po velikim vrućinama, ali je, da tako kažem, struktura izlaznosti jako neobična - kaže PR stručnjak Jerko Trogrlić te pojašnjava za koga bi to mogao biti veliki problem. Opširnije OVDJE

19:32 Ivica Puljak sa svojim suradnicima rezultate izvanrednih izbora za splitskog gradonačelnika i Gradsko vijeće dočekat će u kafiću "Šetač" iza HNK. Puljkov dolazak najavljen je u 22 sata, a novinarima se obratio Bojan Ivošević:

- Jedino se možemo nadati da je tijekom dana nešto više građana izašlo na izbore. Naša je želja općenito da građani što više konzumiraju svoje pravo glasa i više pridonose promjeni društva na bolje. Glavni razlog ovih izbora je bila činjenica da nismo imali većinu u Gradskom vijeću i bilo je pitanje vremena kada će vlast puknuti. Nama je ostalo da vratimo povjerenje građana da oni kažu da li se slažu s načinom kojim smo upravljali gradom zadnjih deset mjeseci ili bi se možda radije vraćali u smjeru kako su dvije stranke u prošlom mandatu vodile grad, rekao je Ivošević. Opširnije OVDJE

19:15  U trenutku zatvaranja birališta, u Hotelu Corner gdje je stožer Hrvatske građanske stranke, situacija je poprilično mirna. Gotovo da je izjednačen broj članova stranke i novinara koji prate rezultate prvog kruga lokalnih izbora u Splitu.

Od glavnih političkih imena tu su Igor Stanišić i Lidija Bekavac, kandidati za zamjenika Željku Kerumu, ali ‘zvijezde večeri’ još uvijek nema. Opširnije OVDJE

19:14 Kako neslužbeno doznajemo, na pojedinim biračkim mjestima izlaznost je manja od 25 posto.

19.00 Zatvorena su birališta, tko je izašao, izašao je.

18:56 ​Dražen Maravić, predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva grada Splita, rekao je u podnevnom Dnevniku HTV-a kako su dosad zaprimljene četiri prijave kršenja izborne šutnje. Opširnije OVDJE

17:15 Objavljeni su rezultati izlaznosti na prijevremene izbore u Splitu do 16:30 sati.

Izborima je pristupilo 15.183 ljudi odnosno 21.74 posto birača.

Izlaznost je znatno manja nego na lanjskim lokalnim izborima u Splitu.

Naime, lani je u Splitu je do 16:30 izašlo 19.072 birača, odnosno 33.67 posto. To je 3.889 birača manje nego lani.

---

image

Odaziv birača na izbori lani i sada

Screenshot/
---

RANIJE:

Danas se u Splitu održavaju prijevremeni izbori za gradonačelnika i gradsko vijeće. Birače na 163 glasačka mjesta čekaju dva glasačka listića - jedan s devet kandidata za gradonačelnika i njegove zamjenike, a drugi s 11 kandidacijskih lista za popunu 31 mjesta u Gradskom vijeću. Pravo glasa ima 146.573 građana.

Birališta su otvorena od 7 do 19 sati, a njihovim zatvaranjem prestaje i dvodnevna izborna šutnja. Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavit će na mrežnoj stranici prve izborne rezultate u 21 sat.

U utrci za gradonačelnika drugog najvećeg hrvatskog grada su nestranački Zoran Đogaš (kandidat HDZ/HSS-a),  nezavisni Ante Franić,  Željko Kerum (HGS), Josip Markotić (Most), Davor Matijević (SDP), Ivica Puljak (Centar), Kristina Vidan (Pametno za Split i Dalmaciju), Tamara Visković (Možemo!/Nova ljevica) i  Aris Zlodre (Domovinski pokret, HDS, HS i HSP). Ne osvoji li nitko od gradonačelničkih kandidata  natpolovičnu većinu, drugi krug izbora za gradonačelnika održat će se za dva tjedna, točnije 10. srpnja. 

Na izvanrednim izborima za preostale tri godine mandata za mjesta u novom sazivu Gradskog vijeća nadmeću se kandidati s liste Centra, koalicije DP/HDS/HSP i Hrvatskih suverenista, liste grupe birača koju nosi Ante Franić, liste HDZ/HSS-a, liste HNS/Laburisti, Mostove liste, liste političke platforme Možemo! i Nove ljevice, Nezavisne liste mladih i HSLS-a, liste Pametno za Split i Dalmaciju, liste SDP/HSU te liste HGS-a.

Do 11.30 je na glasalo ukupno 15.183 birača ili 12,36 posto, a prijavljena su četiri slučaja kršenja izborne šutnje, objavilo je Državno izborno povjerenstvo (DIP). U usporedbi s izborima prošle godine izlaznost je manja nego na redovnim lokalnim izborima prošle godine, kada je do 11.30 glasalo ukupno 19.072 glasača, odnosno 14,40 posto. Prošle je godine ukupno bilo više i onih s pravom glasa - 149.900, dok ih je ove godine 146.573.

---

image
marija vuković
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SPLIĆANI BIRAJU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => SPLIĆANI BIRAJU 2 0 15957 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-06-26 21:08:55 [created_by] => 3268 [created_by_alias] => PSD [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-06-26 21:10:32 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-06-26 20:30:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 1030 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 306 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--regional [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Zadarske županije i Dalmacije [menu-meta_keywords] => biograd, obrovac, benkovac, gračac, bibinje, pag, ugljan, pašman, tkon, dugi otok, ist, silba, olib, premuda [secure] => 0 [page_title] => Regional [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22553358.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22551578.png","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22549508.png","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22551644.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22551648.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22551632.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22551628.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22551540.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22551054.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22550808.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22550758.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22550746.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22551914.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22551906.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22551902.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22551898.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22551968.png","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22551970.png","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22552476.png","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22552478.png","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22552440.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22552634.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22552770.png","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22552772.png","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22553246.png","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22553248.png","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22553376.png","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22553378.png","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22550696.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22546366.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22546364.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22550308.png","\/images\/slike\/2022\/06\/26\/22549510.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","Cropix ","Sasa Buric\/Cropix","Sasa Buric\/Cropix","Sasa Buric\/Cropix","Sasa Buric\/Cropix","Paun Paunovic\/Cropix","Vojko Basic\/Cropix","Damir Tolj","Gabrijela Radanovi\u0107","Gabrijela Radanovi\u0107","Sasa Buric\/Cropix","Sasa Buric\/Cropix","Sasa Buric\/Cropix","Sasa Buric\/Cropix","","","","","Sasa Buric\/Cropix","Milena Budimir\/Slobodna Dalmacija","","","","","","","Vojko Basic\/Cropix","Sasa Buric\/Cropix","Sasa Buric\/Cropix","Screenshot\/","marija vukovi\u0107"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

P S D<\/p>","

S D<\/p>","","


\n
\n\u00a0<\/p>","


\n
\n\u00a0<\/p>","


\n
\n\u00a0<\/p>","


\n
\n\u00a0<\/p>","


\n
\n\u00a0<\/p>","","","","","

Puljkov sto\u017eer
\n
\n\u00a0<\/p>","

Puljkov sto\u017eer
\n
\n\u00a0<\/p>","

Puljkov sto\u017eer
\n
\n\u00a0<\/p>","

Puljkov sto\u017eer
\n
\n\u00a0<\/p>","","","

D I P<\/p>","

D I P<\/p>","


\n
\n\u00a0<\/p>","

Davor Matijevi\u0107<\/p>","

D I P<\/p>","

D I P<\/p>","

D I P<\/p>","

D I P<\/p>","

D I P - Prebrojani su svi glasovi<\/p>","

D I P - Prebrojani su svi glasovi<\/p>","","","","

Odaziv bira\u010da na izbori lani i sada<\/p>",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1440","hd_22553358_1920.jpg":"1920x1080","k_22553358_1280.jpg":"1280x1280","k_22553358_1024.jpg":"1024x1024","k_22553358_640.jpg":"640x640","k_22553358_480.jpg":"480x480","k_22553358_340.jpg":"340x340","k_22553358_220.jpg":"220x220","o_22553358_1280.jpg":"1280x960","o_22553358_1024.jpg":"1024x768","o_22553358_640.jpg":"640x480","o_22553358_480.jpg":"480x360","o_22553358_340.jpg":"340x255","o_22553358_220.jpg":"220x165","h_22553358_1280.jpg":"1280x854","h_22553358_1024.jpg":"1024x683","h_22553358_640.jpg":"640x427","h_22553358_480.jpg":"480x320","h_22553358_340.jpg":"340x227","h_22553358_220.jpg":"220x147","pp_22553358_1280.jpg":"1280x1628","pp_22553358_1024.jpg":"1024x1303","pp_22553358_640.jpg":"640x814","pp_22553358_480.jpg":"480x611","pp_22553358_340.jpg":"340x432","pp_22553358_220.jpg":"220x280"},{"size0":"2240x1260","hd_22551578_1920.png":"1920x1080","k_22551578_1280.png":"1280x1280","k_22551578_1024.png":"1024x1024","k_22551578_640.png":"640x640","k_22551578_480.png":"480x480","k_22551578_340.png":"340x340","k_22551578_220.png":"220x220","o_22551578_1280.png":"1280x720","o_22551578_1024.png":"1024x576","o_22551578_640.png":"640x360","o_22551578_480.png":"480x270","o_22551578_340.png":"340x191","o_22551578_220.png":"220x123","h_22551578_1280.png":"1280x854","h_22551578_1024.png":"1024x683","h_22551578_640.png":"640x427","h_22551578_480.png":"480x320","h_22551578_340.png":"340x227","h_22551578_220.png":"220x147","pp_22551578_1280.png":"1280x1628","pp_22551578_1024.png":"1024x1303","pp_22551578_640.png":"640x814","pp_22551578_480.png":"480x611","pp_22551578_340.png":"340x432","pp_22551578_220.png":"220x280"},{"size0":"1640x924","hd_22549508_1920.png":"1920x1080","k_22549508_1280.png":"1280x1280","k_22549508_1024.png":"1024x1024","k_22549508_640.png":"640x640","k_22549508_480.png":"480x480","k_22549508_340.png":"340x340","k_22549508_220.png":"220x220","o_22549508_1280.png":"1280x721","o_22549508_1024.png":"1024x576","o_22549508_640.png":"640x360","o_22549508_480.png":"480x270","o_22549508_340.png":"340x191","o_22549508_220.png":"220x123","h_22549508_1280.png":"1280x854","h_22549508_1024.png":"1024x683","h_22549508_640.png":"640x427","h_22549508_480.png":"480x320","h_22549508_340.png":"340x227","h_22549508_220.png":"220x147","pp_22549508_1280.png":"1280x1628","pp_22549508_1024.png":"1024x1303","pp_22549508_640.png":"640x814","pp_22549508_480.png":"480x611","pp_22549508_340.png":"340x432","pp_22549508_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_22551644_1920.jpg":"1920x1080","k_22551644_1280.jpg":"1280x1280","k_22551644_1024.jpg":"1024x1024","k_22551644_640.jpg":"640x640","k_22551644_480.jpg":"480x480","k_22551644_340.jpg":"340x340","k_22551644_220.jpg":"220x220","o_22551644_1280.jpg":"1280x853","o_22551644_1024.jpg":"1024x682","o_22551644_640.jpg":"640x426","o_22551644_480.jpg":"480x320","o_22551644_340.jpg":"340x226","o_22551644_220.jpg":"220x146","h_22551644_1280.jpg":"1280x854","h_22551644_1024.jpg":"1024x683","h_22551644_640.jpg":"640x427","h_22551644_480.jpg":"480x320","h_22551644_340.jpg":"340x227","h_22551644_220.jpg":"220x147","pp_22551644_1280.jpg":"1280x1628","pp_22551644_1024.jpg":"1024x1303","pp_22551644_640.jpg":"640x814","pp_22551644_480.jpg":"480x611","pp_22551644_340.jpg":"340x432","pp_22551644_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_22551648_1920.jpg":"1920x1080","k_22551648_1280.jpg":"1280x1280","k_22551648_1024.jpg":"1024x1024","k_22551648_640.jpg":"640x640","k_22551648_480.jpg":"480x480","k_22551648_340.jpg":"340x340","k_22551648_220.jpg":"220x220","o_22551648_1280.jpg":"1280x853","o_22551648_1024.jpg":"1024x682","o_22551648_640.jpg":"640x426","o_22551648_480.jpg":"480x320","o_22551648_340.jpg":"340x226","o_22551648_220.jpg":"220x146","h_22551648_1280.jpg":"1280x854","h_22551648_1024.jpg":"1024x683","h_22551648_640.jpg":"640x427","h_22551648_480.jpg":"480x320","h_22551648_340.jpg":"340x227","h_22551648_220.jpg":"220x147","pp_22551648_1280.jpg":"1280x1628","pp_22551648_1024.jpg":"1024x1303","pp_22551648_640.jpg":"640x814","pp_22551648_480.jpg":"480x611","pp_22551648_340.jpg":"340x432","pp_22551648_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1595","hd_22551632_1920.jpg":"1920x1080","k_22551632_1280.jpg":"1280x1280","k_22551632_1024.jpg":"1024x1024","k_22551632_640.jpg":"640x640","k_22551632_480.jpg":"480x480","k_22551632_340.jpg":"340x340","k_22551632_220.jpg":"220x220","o_22551632_1280.jpg":"1280x1063","o_22551632_1024.jpg":"1024x850","o_22551632_640.jpg":"640x531","o_22551632_480.jpg":"480x398","o_22551632_340.jpg":"340x282","o_22551632_220.jpg":"220x182","h_22551632_1280.jpg":"1280x854","h_22551632_1024.jpg":"1024x683","h_22551632_640.jpg":"640x427","h_22551632_480.jpg":"480x320","h_22551632_340.jpg":"340x227","h_22551632_220.jpg":"220x147","pp_22551632_1280.jpg":"1280x1628","pp_22551632_1024.jpg":"1024x1303","pp_22551632_640.jpg":"640x814","pp_22551632_480.jpg":"480x611","pp_22551632_340.jpg":"340x432","pp_22551632_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_22551628_1920.jpg":"1920x1080","k_22551628_1280.jpg":"1280x1280","k_22551628_1024.jpg":"1024x1024","k_22551628_640.jpg":"640x640","k_22551628_480.jpg":"480x480","k_22551628_340.jpg":"340x340","k_22551628_220.jpg":"220x220","o_22551628_1280.jpg":"1280x853","o_22551628_1024.jpg":"1024x682","o_22551628_640.jpg":"640x426","o_22551628_480.jpg":"480x320","o_22551628_340.jpg":"340x226","o_22551628_220.jpg":"220x146","h_22551628_1280.jpg":"1280x854","h_22551628_1024.jpg":"1024x683","h_22551628_640.jpg":"640x427","h_22551628_480.jpg":"480x320","h_22551628_340.jpg":"340x227","h_22551628_220.jpg":"220x147","pp_22551628_1280.jpg":"1280x1628","pp_22551628_1024.jpg":"1024x1303","pp_22551628_640.jpg":"640x814","pp_22551628_480.jpg":"480x611","pp_22551628_340.jpg":"340x432","pp_22551628_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1279","hd_22551540_1920.jpg":"1920x1080","k_22551540_1280.jpg":"1280x1280","k_22551540_1024.jpg":"1024x1024","k_22551540_640.jpg":"640x640","k_22551540_480.jpg":"480x480","k_22551540_340.jpg":"340x340","k_22551540_220.jpg":"220x220","o_22551540_1280.jpg":"1280x852","o_22551540_1024.jpg":"1024x682","o_22551540_640.jpg":"640x426","o_22551540_480.jpg":"480x319","o_22551540_340.jpg":"340x226","o_22551540_220.jpg":"220x146","h_22551540_1280.jpg":"1280x854","h_22551540_1024.jpg":"1024x683","h_22551540_640.jpg":"640x427","h_22551540_480.jpg":"480x320","h_22551540_340.jpg":"340x227","h_22551540_220.jpg":"220x147","pp_22551540_1280.jpg":"1280x1628","pp_22551540_1024.jpg":"1024x1303","pp_22551540_640.jpg":"640x814","pp_22551540_480.jpg":"480x611","pp_22551540_340.jpg":"340x432","pp_22551540_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_22551054_1920.jpg":"1920x1080","k_22551054_1280.jpg":"1280x1280","k_22551054_1024.jpg":"1024x1024","k_22551054_640.jpg":"640x640","k_22551054_480.jpg":"480x480","k_22551054_340.jpg":"340x340","k_22551054_220.jpg":"220x220","o_22551054_1280.jpg":"1280x853","o_22551054_1024.jpg":"1024x682","o_22551054_640.jpg":"640x426","o_22551054_480.jpg":"480x320","o_22551054_340.jpg":"340x226","o_22551054_220.jpg":"220x146","h_22551054_1280.jpg":"1280x854","h_22551054_1024.jpg":"1024x683","h_22551054_640.jpg":"640x427","h_22551054_480.jpg":"480x320","h_22551054_340.jpg":"340x227","h_22551054_220.jpg":"220x147","pp_22551054_1280.jpg":"1280x1628","pp_22551054_1024.jpg":"1024x1303","pp_22551054_640.jpg":"640x814","pp_22551054_480.jpg":"480x611","pp_22551054_340.jpg":"340x432","pp_22551054_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_22550808_1920.jpg":"1920x1080","k_22550808_1280.jpg":"1280x1280","k_22550808_1024.jpg":"1024x1024","k_22550808_640.jpg":"640x640","k_22550808_480.jpg":"480x480","k_22550808_340.jpg":"340x340","k_22550808_220.jpg":"220x220","o_22550808_1280.jpg":"1280x960","o_22550808_1024.jpg":"1024x768","o_22550808_640.jpg":"640x480","o_22550808_480.jpg":"480x360","o_22550808_340.jpg":"340x255","o_22550808_220.jpg":"220x165","h_22550808_1280.jpg":"1280x854","h_22550808_1024.jpg":"1024x683","h_22550808_640.jpg":"640x427","h_22550808_480.jpg":"480x320","h_22550808_340.jpg":"340x227","h_22550808_220.jpg":"220x147","pp_22550808_1280.jpg":"1280x1628","pp_22550808_1024.jpg":"1024x1303","pp_22550808_640.jpg":"640x814","pp_22550808_480.jpg":"480x611","pp_22550808_340.jpg":"340x432","pp_22550808_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_22550758_1920.jpg":"1920x1080","k_22550758_1280.jpg":"1280x1280","k_22550758_1024.jpg":"1024x1024","k_22550758_640.jpg":"640x640","k_22550758_480.jpg":"480x480","k_22550758_340.jpg":"340x340","k_22550758_220.jpg":"220x220","o_22550758_1280.jpg":"1280x960","o_22550758_1024.jpg":"1024x768","o_22550758_640.jpg":"640x480","o_22550758_480.jpg":"480x360","o_22550758_340.jpg":"340x255","o_22550758_220.jpg":"220x165","h_22550758_1280.jpg":"1280x854","h_22550758_1024.jpg":"1024x683","h_22550758_640.jpg":"640x427","h_22550758_480.jpg":"480x320","h_22550758_340.jpg":"340x227","h_22550758_220.jpg":"220x147","pp_22550758_1280.jpg":"1280x1628","pp_22550758_1024.jpg":"1024x1303","pp_22550758_640.jpg":"640x814","pp_22550758_480.jpg":"480x611","pp_22550758_340.jpg":"340x432","pp_22550758_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_22550746_1920.jpg":"1920x1080","k_22550746_1280.jpg":"1280x1280","k_22550746_1024.jpg":"1024x1024","k_22550746_640.jpg":"640x640","k_22550746_480.jpg":"480x480","k_22550746_340.jpg":"340x340","k_22550746_220.jpg":"220x220","o_22550746_1280.jpg":"1280x960","o_22550746_1024.jpg":"1024x768","o_22550746_640.jpg":"640x480","o_22550746_480.jpg":"480x360","o_22550746_340.jpg":"340x255","o_22550746_220.jpg":"220x165","h_22550746_1280.jpg":"1280x854","h_22550746_1024.jpg":"1024x683","h_22550746_640.jpg":"640x427","h_22550746_480.jpg":"480x320","h_22550746_340.jpg":"340x227","h_22550746_220.jpg":"220x147","pp_22550746_1280.jpg":"1280x1628","pp_22550746_1024.jpg":"1024x1303","pp_22550746_640.jpg":"640x814","pp_22550746_480.jpg":"480x611","pp_22550746_340.jpg":"340x432","pp_22550746_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1203","hd_22551914_1920.jpg":"1920x1080","k_22551914_1280.jpg":"1280x1280","k_22551914_1024.jpg":"1024x1024","k_22551914_640.jpg":"640x640","k_22551914_480.jpg":"480x480","k_22551914_340.jpg":"340x340","k_22551914_220.jpg":"220x220","o_22551914_1280.jpg":"1280x802","o_22551914_1024.jpg":"1024x641","o_22551914_640.jpg":"640x401","o_22551914_480.jpg":"480x300","o_22551914_340.jpg":"340x213","o_22551914_220.jpg":"220x137","h_22551914_1280.jpg":"1280x854","h_22551914_1024.jpg":"1024x683","h_22551914_640.jpg":"640x427","h_22551914_480.jpg":"480x320","h_22551914_340.jpg":"340x227","h_22551914_220.jpg":"220x147","pp_22551914_1280.jpg":"1280x1628","pp_22551914_1024.jpg":"1024x1303","pp_22551914_640.jpg":"640x814","pp_22551914_480.jpg":"480x611","pp_22551914_340.jpg":"340x432","pp_22551914_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1203","hd_22551906_1920.jpg":"1920x1080","k_22551906_1280.jpg":"1280x1280","k_22551906_1024.jpg":"1024x1024","k_22551906_640.jpg":"640x640","k_22551906_480.jpg":"480x480","k_22551906_340.jpg":"340x340","k_22551906_220.jpg":"220x220","o_22551906_1280.jpg":"1280x802","o_22551906_1024.jpg":"1024x641","o_22551906_640.jpg":"640x401","o_22551906_480.jpg":"480x300","o_22551906_340.jpg":"340x213","o_22551906_220.jpg":"220x137","h_22551906_1280.jpg":"1280x854","h_22551906_1024.jpg":"1024x683","h_22551906_640.jpg":"640x427","h_22551906_480.jpg":"480x320","h_22551906_340.jpg":"340x227","h_22551906_220.jpg":"220x147","pp_22551906_1280.jpg":"1280x1628","pp_22551906_1024.jpg":"1024x1303","pp_22551906_640.jpg":"640x814","pp_22551906_480.jpg":"480x611","pp_22551906_340.jpg":"340x432","pp_22551906_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1203","hd_22551902_1920.jpg":"1920x1080","k_22551902_1280.jpg":"1280x1280","k_22551902_1024.jpg":"1024x1024","k_22551902_640.jpg":"640x640","k_22551902_480.jpg":"480x480","k_22551902_340.jpg":"340x340","k_22551902_220.jpg":"220x220","o_22551902_1280.jpg":"1280x802","o_22551902_1024.jpg":"1024x641","o_22551902_640.jpg":"640x401","o_22551902_480.jpg":"480x300","o_22551902_340.jpg":"340x213","o_22551902_220.jpg":"220x137","h_22551902_1280.jpg":"1280x854","h_22551902_1024.jpg":"1024x683","h_22551902_640.jpg":"640x427","h_22551902_480.jpg":"480x320","h_22551902_340.jpg":"340x227","h_22551902_220.jpg":"220x147","pp_22551902_1280.jpg":"1280x1628","pp_22551902_1024.jpg":"1024x1303","pp_22551902_640.jpg":"640x814","pp_22551902_480.jpg":"480x611","pp_22551902_340.jpg":"340x432","pp_22551902_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1203","hd_22551898_1920.jpg":"1920x1080","k_22551898_1280.jpg":"1280x1280","k_22551898_1024.jpg":"1024x1024","k_22551898_640.jpg":"640x640","k_22551898_480.jpg":"480x480","k_22551898_340.jpg":"340x340","k_22551898_220.jpg":"220x220","o_22551898_1280.jpg":"1280x802","o_22551898_1024.jpg":"1024x641","o_22551898_640.jpg":"640x401","o_22551898_480.jpg":"480x300","o_22551898_340.jpg":"340x213","o_22551898_220.jpg":"220x137","h_22551898_1280.jpg":"1280x854","h_22551898_1024.jpg":"1024x683","h_22551898_640.jpg":"640x427","h_22551898_480.jpg":"480x320","h_22551898_340.jpg":"340x227","h_22551898_220.jpg":"220x147","pp_22551898_1280.jpg":"1280x1628","pp_22551898_1024.jpg":"1024x1303","pp_22551898_640.jpg":"640x814","pp_22551898_480.jpg":"480x611","pp_22551898_340.jpg":"340x432","pp_22551898_220.jpg":"220x280"},{"size0":"809x781","hd_22551968_1920.png":"1920x1080","k_22551968_1280.png":"1280x1280","k_22551968_1024.png":"1024x1024","k_22551968_640.png":"640x640","k_22551968_480.png":"480x480","k_22551968_340.png":"340x340","k_22551968_220.png":"220x220","o_22551968_1280.png":"1280x1235","o_22551968_1024.png":"1024x988","o_22551968_640.png":"640x617","o_22551968_480.png":"480x463","o_22551968_340.png":"340x328","o_22551968_220.png":"220x212","h_22551968_1280.png":"1280x854","h_22551968_1024.png":"1024x683","h_22551968_640.png":"640x427","h_22551968_480.png":"480x320","h_22551968_340.png":"340x227","h_22551968_220.png":"220x147","pp_22551968_1280.png":"1280x1628","pp_22551968_1024.png":"1024x1303","pp_22551968_640.png":"640x814","pp_22551968_480.png":"480x611","pp_22551968_340.png":"340x432","pp_22551968_220.png":"220x280"},{"size0":"824x690","hd_22551970_1920.png":"1920x1080","k_22551970_1280.png":"1280x1280","k_22551970_1024.png":"1024x1024","k_22551970_640.png":"640x640","k_22551970_480.png":"480x480","k_22551970_340.png":"340x340","k_22551970_220.png":"220x220","o_22551970_1280.png":"1280x1071","o_22551970_1024.png":"1024x857","o_22551970_640.png":"640x535","o_22551970_480.png":"480x401","o_22551970_340.png":"340x284","o_22551970_220.png":"220x184","h_22551970_1280.png":"1280x854","h_22551970_1024.png":"1024x683","h_22551970_640.png":"640x427","h_22551970_480.png":"480x320","h_22551970_340.png":"340x227","h_22551970_220.png":"220x147","pp_22551970_1280.png":"1280x1628","pp_22551970_1024.png":"1024x1303","pp_22551970_640.png":"640x814","pp_22551970_480.png":"480x611","pp_22551970_340.png":"340x432","pp_22551970_220.png":"220x280"},{"size0":"806x630","hd_22552476_1920.png":"1920x1080","k_22552476_1280.png":"1280x1280","k_22552476_1024.png":"1024x1024","k_22552476_640.png":"640x640","k_22552476_480.png":"480x480","k_22552476_340.png":"340x340","k_22552476_220.png":"220x220","o_22552476_1280.png":"1280x1000","o_22552476_1024.png":"1024x800","o_22552476_640.png":"640x500","o_22552476_480.png":"480x375","o_22552476_340.png":"340x265","o_22552476_220.png":"220x171","h_22552476_1280.png":"1280x854","h_22552476_1024.png":"1024x683","h_22552476_640.png":"640x427","h_22552476_480.png":"480x320","h_22552476_340.png":"340x227","h_22552476_220.png":"220x147","pp_22552476_1280.png":"1280x1628","pp_22552476_1024.png":"1024x1303","pp_22552476_640.png":"640x814","pp_22552476_480.png":"480x611","pp_22552476_340.png":"340x432","pp_22552476_220.png":"220x280"},{"size0":"824x690","hd_22552478_1920.png":"1920x1080","k_22552478_1280.png":"1280x1280","k_22552478_1024.png":"1024x1024","k_22552478_640.png":"640x640","k_22552478_480.png":"480x480","k_22552478_340.png":"340x340","k_22552478_220.png":"220x220","o_22552478_1280.png":"1280x1071","o_22552478_1024.png":"1024x857","o_22552478_640.png":"640x535","o_22552478_480.png":"480x401","o_22552478_340.png":"340x284","o_22552478_220.png":"220x184","h_22552478_1280.png":"1280x854","h_22552478_1024.png":"1024x683","h_22552478_640.png":"640x427","h_22552478_480.png":"480x320","h_22552478_340.png":"340x227","h_22552478_220.png":"220x147","pp_22552478_1280.png":"1280x1628","pp_22552478_1024.png":"1024x1303","pp_22552478_640.png":"640x814","pp_22552478_480.png":"480x611","pp_22552478_340.png":"340x432","pp_22552478_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1271","hd_22552440_1920.jpg":"1920x1080","k_22552440_1280.jpg":"1280x1280","k_22552440_1024.jpg":"1024x1024","k_22552440_640.jpg":"640x640","k_22552440_480.jpg":"480x480","k_22552440_340.jpg":"340x340","k_22552440_220.jpg":"220x220","o_22552440_1280.jpg":"1280x847","o_22552440_1024.jpg":"1024x677","o_22552440_640.jpg":"640x423","o_22552440_480.jpg":"480x317","o_22552440_340.jpg":"340x225","o_22552440_220.jpg":"220x145","h_22552440_1280.jpg":"1280x854","h_22552440_1024.jpg":"1024x683","h_22552440_640.jpg":"640x427","h_22552440_480.jpg":"480x320","h_22552440_340.jpg":"340x227","h_22552440_220.jpg":"220x147","pp_22552440_1280.jpg":"1280x1628","pp_22552440_1024.jpg":"1024x1303","pp_22552440_640.jpg":"640x814","pp_22552440_480.jpg":"480x611","pp_22552440_340.jpg":"340x432","pp_22552440_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1309","hd_22552634_1920.jpg":"1920x1080","k_22552634_1280.jpg":"1280x1280","k_22552634_1024.jpg":"1024x1024","k_22552634_640.jpg":"640x640","k_22552634_480.jpg":"480x480","k_22552634_340.jpg":"340x340","k_22552634_220.jpg":"220x220","o_22552634_1280.jpg":"1280x872","o_22552634_1024.jpg":"1024x698","o_22552634_640.jpg":"640x436","o_22552634_480.jpg":"480x327","o_22552634_340.jpg":"340x231","o_22552634_220.jpg":"220x149","h_22552634_1280.jpg":"1280x854","h_22552634_1024.jpg":"1024x683","h_22552634_640.jpg":"640x427","h_22552634_480.jpg":"480x320","h_22552634_340.jpg":"340x227","h_22552634_220.jpg":"220x147","pp_22552634_1280.jpg":"1280x1628","pp_22552634_1024.jpg":"1024x1303","pp_22552634_640.jpg":"640x814","pp_22552634_480.jpg":"480x611","pp_22552634_340.jpg":"340x432","pp_22552634_220.jpg":"220x280"},{"size0":"849x654","hd_22552770_1920.png":"1920x1080","k_22552770_1280.png":"1280x1280","k_22552770_1024.png":"1024x1024","k_22552770_640.png":"640x640","k_22552770_480.png":"480x480","k_22552770_340.png":"340x340","k_22552770_220.png":"220x220","o_22552770_1280.png":"1280x986","o_22552770_1024.png":"1024x788","o_22552770_640.png":"640x493","o_22552770_480.png":"480x369","o_22552770_340.png":"340x261","o_22552770_220.png":"220x169","h_22552770_1280.png":"1280x854","h_22552770_1024.png":"1024x683","h_22552770_640.png":"640x427","h_22552770_480.png":"480x320","h_22552770_340.png":"340x227","h_22552770_220.png":"220x147","pp_22552770_1280.png":"1280x1628","pp_22552770_1024.png":"1024x1303","pp_22552770_640.png":"640x814","pp_22552770_480.png":"480x611","pp_22552770_340.png":"340x432","pp_22552770_220.png":"220x280"},{"size0":"827x679","hd_22552772_1920.png":"1920x1080","k_22552772_1280.png":"1280x1280","k_22552772_1024.png":"1024x1024","k_22552772_640.png":"640x640","k_22552772_480.png":"480x480","k_22552772_340.png":"340x340","k_22552772_220.png":"220x220","o_22552772_1280.png":"1280x1050","o_22552772_1024.png":"1024x840","o_22552772_640.png":"640x525","o_22552772_480.png":"480x394","o_22552772_340.png":"340x279","o_22552772_220.png":"220x180","h_22552772_1280.png":"1280x854","h_22552772_1024.png":"1024x683","h_22552772_640.png":"640x427","h_22552772_480.png":"480x320","h_22552772_340.png":"340x227","h_22552772_220.png":"220x147","pp_22552772_1280.png":"1280x1628","pp_22552772_1024.png":"1024x1303","pp_22552772_640.png":"640x814","pp_22552772_480.png":"480x611","pp_22552772_340.png":"340x432","pp_22552772_220.png":"220x280"},{"size0":"791x649","hd_22553246_1920.png":"1920x1080","k_22553246_1280.png":"1280x1280","k_22553246_1024.png":"1024x1024","k_22553246_640.png":"640x640","k_22553246_480.png":"480x480","k_22553246_340.png":"340x340","k_22553246_220.png":"220x220","o_22553246_1280.png":"1280x1050","o_22553246_1024.png":"1024x840","o_22553246_640.png":"640x525","o_22553246_480.png":"480x393","o_22553246_340.png":"340x278","o_22553246_220.png":"220x180","h_22553246_1280.png":"1280x854","h_22553246_1024.png":"1024x683","h_22553246_640.png":"640x427","h_22553246_480.png":"480x320","h_22553246_340.png":"340x227","h_22553246_220.png":"220x147","pp_22553246_1280.png":"1280x1628","pp_22553246_1024.png":"1024x1303","pp_22553246_640.png":"640x814","pp_22553246_480.png":"480x611","pp_22553246_340.png":"340x432","pp_22553246_220.png":"220x280"},{"size0":"800x693","hd_22553248_1920.png":"1920x1080","k_22553248_1280.png":"1280x1280","k_22553248_1024.png":"1024x1024","k_22553248_640.png":"640x640","k_22553248_480.png":"480x480","k_22553248_340.png":"340x340","k_22553248_220.png":"220x220","o_22553248_1280.png":"1280x1108","o_22553248_1024.png":"1024x887","o_22553248_640.png":"640x554","o_22553248_480.png":"480x415","o_22553248_340.png":"340x294","o_22553248_220.png":"220x190","h_22553248_1280.png":"1280x854","h_22553248_1024.png":"1024x683","h_22553248_640.png":"640x427","h_22553248_480.png":"480x320","h_22553248_340.png":"340x227","h_22553248_220.png":"220x147","pp_22553248_1280.png":"1280x1628","pp_22553248_1024.png":"1024x1303","pp_22553248_640.png":"640x814","pp_22553248_480.png":"480x611","pp_22553248_340.png":"340x432","pp_22553248_220.png":"220x280"},{"size0":"816x628","hd_22553376_1920.png":"1920x1080","k_22553376_1280.png":"1280x1280","k_22553376_1024.png":"1024x1024","k_22553376_640.png":"640x640","k_22553376_480.png":"480x480","k_22553376_340.png":"340x340","k_22553376_220.png":"220x220","o_22553376_1280.png":"1280x985","o_22553376_1024.png":"1024x788","o_22553376_640.png":"640x492","o_22553376_480.png":"480x369","o_22553376_340.png":"340x261","o_22553376_220.png":"220x169","h_22553376_1280.png":"1280x854","h_22553376_1024.png":"1024x683","h_22553376_640.png":"640x427","h_22553376_480.png":"480x320","h_22553376_340.png":"340x227","h_22553376_220.png":"220x147","pp_22553376_1280.png":"1280x1628","pp_22553376_1024.png":"1024x1303","pp_22553376_640.png":"640x814","pp_22553376_480.png":"480x611","pp_22553376_340.png":"340x432","pp_22553376_220.png":"220x280"},{"size0":"819x680","hd_22553378_1920.png":"1920x1080","k_22553378_1280.png":"1280x1280","k_22553378_1024.png":"1024x1024","k_22553378_640.png":"640x640","k_22553378_480.png":"480x480","k_22553378_340.png":"340x340","k_22553378_220.png":"220x220","o_22553378_1280.png":"1280x1062","o_22553378_1024.png":"1024x850","o_22553378_640.png":"640x531","o_22553378_480.png":"480x398","o_22553378_340.png":"340x282","o_22553378_220.png":"220x182","h_22553378_1280.png":"1280x854","h_22553378_1024.png":"1024x683","h_22553378_640.png":"640x427","h_22553378_480.png":"480x320","h_22553378_340.png":"340x227","h_22553378_220.png":"220x147","pp_22553378_1280.png":"1280x1628","pp_22553378_1024.png":"1024x1303","pp_22553378_640.png":"640x814","pp_22553378_480.png":"480x611","pp_22553378_340.png":"340x432","pp_22553378_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_22550696_1920.jpg":"1920x1080","k_22550696_1280.jpg":"1280x1280","k_22550696_1024.jpg":"1024x1024","k_22550696_640.jpg":"640x640","k_22550696_480.jpg":"480x480","k_22550696_340.jpg":"340x340","k_22550696_220.jpg":"220x220","o_22550696_1280.jpg":"1280x853","o_22550696_1024.jpg":"1024x682","o_22550696_640.jpg":"640x426","o_22550696_480.jpg":"480x320","o_22550696_340.jpg":"340x226","o_22550696_220.jpg":"220x146","h_22550696_1280.jpg":"1280x854","h_22550696_1024.jpg":"1024x683","h_22550696_640.jpg":"640x427","h_22550696_480.jpg":"480x320","h_22550696_340.jpg":"340x227","h_22550696_220.jpg":"220x147","pp_22550696_1280.jpg":"1280x1628","pp_22550696_1024.jpg":"1024x1303","pp_22550696_640.jpg":"640x814","pp_22550696_480.jpg":"480x611","pp_22550696_340.jpg":"340x432","pp_22550696_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1390","hd_22546366_1920.jpg":"1920x1080","k_22546366_1280.jpg":"1280x1280","k_22546366_1024.jpg":"1024x1024","k_22546366_640.jpg":"640x640","k_22546366_480.jpg":"480x480","k_22546366_340.jpg":"340x340","k_22546366_220.jpg":"220x220","o_22546366_1280.jpg":"1280x926","o_22546366_1024.jpg":"1024x741","o_22546366_640.jpg":"640x463","o_22546366_480.jpg":"480x347","o_22546366_340.jpg":"340x246","o_22546366_220.jpg":"220x159","h_22546366_1280.jpg":"1280x854","h_22546366_1024.jpg":"1024x683","h_22546366_640.jpg":"640x427","h_22546366_480.jpg":"480x320","h_22546366_340.jpg":"340x227","h_22546366_220.jpg":"220x147","pp_22546366_1280.jpg":"1280x1628","pp_22546366_1024.jpg":"1024x1303","pp_22546366_640.jpg":"640x814","pp_22546366_480.jpg":"480x611","pp_22546366_340.jpg":"340x432","pp_22546366_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1390","hd_22546364_1920.jpg":"1920x1080","k_22546364_1280.jpg":"1280x1280","k_22546364_1024.jpg":"1024x1024","k_22546364_640.jpg":"640x640","k_22546364_480.jpg":"480x480","k_22546364_340.jpg":"340x340","k_22546364_220.jpg":"220x220","o_22546364_1280.jpg":"1280x926","o_22546364_1024.jpg":"1024x741","o_22546364_640.jpg":"640x463","o_22546364_480.jpg":"480x347","o_22546364_340.jpg":"340x246","o_22546364_220.jpg":"220x159","h_22546364_1280.jpg":"1280x854","h_22546364_1024.jpg":"1024x683","h_22546364_640.jpg":"640x427","h_22546364_480.jpg":"480x320","h_22546364_340.jpg":"340x227","h_22546364_220.jpg":"220x147","pp_22546364_1280.jpg":"1280x1628","pp_22546364_1024.jpg":"1024x1303","pp_22546364_640.jpg":"640x814","pp_22546364_480.jpg":"480x611","pp_22546364_340.jpg":"340x432","pp_22546364_220.jpg":"220x280"},{"size0":"817x696","hd_22550308_1920.png":"1920x1080","k_22550308_1280.png":"1280x1280","k_22550308_1024.png":"1024x1024","k_22550308_640.png":"640x640","k_22550308_480.png":"480x480","k_22550308_340.png":"340x340","k_22550308_220.png":"220x220","o_22550308_1280.png":"1280x1090","o_22550308_1024.png":"1024x872","o_22550308_640.png":"640x545","o_22550308_480.png":"480x408","o_22550308_340.png":"340x289","o_22550308_220.png":"220x187","h_22550308_1280.png":"1280x854","h_22550308_1024.png":"1024x683","h_22550308_640.png":"640x427","h_22550308_480.png":"480x320","h_22550308_340.png":"340x227","h_22550308_220.png":"220x147","pp_22550308_1280.png":"1280x1628","pp_22550308_1024.png":"1024x1303","pp_22550308_640.png":"640x814","pp_22550308_480.png":"480x611","pp_22550308_340.png":"340x432","pp_22550308_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x920","hd_22549510_1920.jpg":"1920x1080","k_22549510_1280.jpg":"1280x1280","k_22549510_1024.jpg":"1024x1024","k_22549510_640.jpg":"640x640","k_22549510_480.jpg":"480x480","k_22549510_340.jpg":"340x340","k_22549510_220.jpg":"220x220","o_22549510_1280.jpg":"1280x613","o_22549510_1024.jpg":"1024x490","o_22549510_640.jpg":"640x306","o_22549510_480.jpg":"480x230","o_22549510_340.jpg":"340x162","o_22549510_220.jpg":"220x105","h_22549510_1280.jpg":"1280x854","h_22549510_1024.jpg":"1024x683","h_22549510_640.jpg":"640x427","h_22549510_480.jpg":"480x320","h_22549510_340.jpg":"340x227","h_22549510_220.jpg":"220x147","pp_22549510_1280.jpg":"1280x1628","pp_22549510_1024.jpg":"1024x1303","pp_22549510_640.jpg":"640x814","pp_22549510_480.jpg":"480x611","pp_22549510_340.jpg":"340x432","pp_22549510_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 306 [name] => Regional [alias] => regional [description] => [parent] => 301 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 5 [params] => {"inheritFrom":"301","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15058093 Threads: 8 Questions: 3155925582 Slow queries: 7051318 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235073089 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /zadar/regional ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 306 [name] => Regional [alias] => regional [parent] => 301 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /zadar/regional ) ) [link] => /zadar/regional/gotovo-je-prebrojani-su-svi-glasovi-puljak-ide-u-drugi-krug-sa-zoranom-dogasem-ponovno-izlazi-na-megdan-10-srpnja-1203709 [printLink] => /zadar/regional/gotovo-je-prebrojani-su-svi-glasovi-puljak-ide-u-drugi-krug-sa-zoranom-dogasem-ponovno-izlazi-na-megdan-10-srpnja-1203709?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 677188 [name] => izbori u splitu 2022. [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-05-11 13:54:48 [main_article_id] => 0 [alias] => izbori-u-splitu-2022 [link] => /tag/izbori-u-splitu-2022 ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SPLIĆANI BIRAJU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Gotovo je, prebrojani su svi glasovi! Puljak ide u drugi krug, sa Zoranom Đogašem ponovno izlazi na megdan 10. srpnja [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3268 [name] => Marin Prvan [username] => marin.prvan [email] => marin.prvan@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$GWP8zzSH5rRjqEKZ6l0whejihuAKy0ZdB67mN/zV1/QEkeFRrDAri [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marin-prvan-3268 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1782 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/12c390f42fccf3621d7c6741bc019c02?s=100&default=https%3A%2F%2Fzadarski.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22553358.jpg [galleryCount] => 33 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] =>

P S D

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22553358.jpg [title] =>

P S D

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22551578.png [title] =>

S D

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22549508.png [title] => Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22551644.jpg [title] =>



 

Sasa Buric/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22551648.jpg [title] =>



 

Sasa Buric/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22551632.jpg [title] =>



 

Sasa Buric/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22551628.jpg [title] =>



 

Sasa Buric/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22551540.jpg [title] =>



 

Paun Paunovic/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22551054.jpg [title] => Vojko Basic/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22550808.jpg [title] => Damir Tolj ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22550758.jpg [title] => Gabrijela Radanović ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22550746.jpg [title] => Gabrijela Radanović ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22551914.jpg [title] =>

Puljkov stožer

 

Sasa Buric/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22551906.jpg [title] =>

Puljkov stožer

 

Sasa Buric/Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22551902.jpg [title] =>

Puljkov stožer

 

Sasa Buric/Cropix ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22551898.jpg [title] =>

Puljkov stožer

 

Sasa Buric/Cropix ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22551968.png [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22551970.png [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22552476.png [title] =>

D I P

) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22552478.png [title] =>

D I P

) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22552440.jpg [title] =>



 

Sasa Buric/Cropix ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22552634.jpg [title] =>

Davor Matijević

Milena Budimir/Slobodna Dalmacija ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22552770.png [title] =>

D I P

) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22552772.png [title] =>

D I P

) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22553246.png [title] =>

D I P

) [25] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22553248.png [title] =>

D I P

) [26] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22553376.png [title] =>

D I P - Prebrojani su svi glasovi

) [27] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22553378.png [title] =>

D I P - Prebrojani su svi glasovi

) [28] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22550696.jpg [title] => Vojko Basic/Cropix ) [29] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22546366.jpg [title] => Sasa Buric/Cropix ) [30] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22546364.jpg [title] => Sasa Buric/Cropix ) [31] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22550308.png [title] =>

Odaziv birača na izbori lani i sada

Screenshot/ ) [32] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/26/22549510.jpg [title] => marija vuković ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

22:35 DIP je objavio nove rezultate, preborojani su skoro svi glasovi. 

Puljak prema novim rezultatima (objavljenima oko 22:35 sati) ima 48.73%, Đogaš, 25.67%, Kerum 7.94 posto, Mostov Josip Markotić 4.53%, Davor Matijević (SDP) 3.84 posto, a Aris Zlodre (DP i partneri) 3.89 posto. 

---

image

D I P - Prebrojani su svi glasovi

------
image

D I P - Prebrojani su svi glasovi

---

Izračunali smo mandate, neke poznate stranke su doživjele potop, evo novog sastava Gradskog vijeća. Puljku nedostaje samo jedan vijećnik za većinu!

S obzirom na to da ni jedan kandidat nije osvojio natpolovičnu većinu, Puljak i Đogaš će se sučeliti u drugom krugu izbora za splitskog gradonačelnika, 10. srpnja.

22:28 Željko Kerum, šef Hrvatske građanske stranke nije dočekao prve rezultate izbora u svom stožeru. Kako uživo nije dao izjavu, javio se preko društvenih mreža. Ispričao se medijima što nije bio u stožeru, priznao je da je u Rogoznici, ali i da su se njegove prognoze ostvarile. Posebno se obrušio na predsjednika splitskog HDZ-a Vicu Mihanovića.

- Izbori za gradsko vijeće nisu bili potrebni, inscenirao ih je ex doktor Vice Mihanović. Ja ni moja stranka nismo bili spremni na izbore (to se vidi - nismo imali ni jedan plakat) i rezultate koje smo postigli su improvizacija mene i mojih ljudi, i mi smo zadovoljni i zato im se od srca zahvaljujem. Vas novinare pozivam ako vam je interesantno sutra na press konferenciju u Rogoznicu u 11 sati. Hvala, Kerum - objavio je čelni čovjek Hrvatske građanske stranke.

Izračunali smo mandate, neke poznate stranke su doživjele potop, evo novog sastava Gradskog vijeća. Puljku nedostaje samo jedan vijećnik za većinu!

U drugom krugu, ukoliko ga bude, Đogašu će trebati čudo veće od onog međugorskog. Andrej Plenković ima bezbroj razloga za brigu; ovo je prije svega, njegov osobni poraz

22:12 Stigli su Ivica i Marijana Puljak, a dočekani su pljeskom i ovacijama. Prva mu je u zagrljaj stigla Natalija Tafra Bazina.

Svima su mobiteli u ruci, a u pozadini svira Oliverova "Ispod sunca zlatnoga"

'Splićani su odlučili, izabrali su red umjesto nereda, hvala svima što su izašli. Ovo je važna pobjeda!'- kazao je Puljak. Opširnije OVDJE

22:00 DIP je objavio nove privremene rezultate. Puljak i dalje uvjerljivo vodi, ali čini se kako će ipak morati u drugi krug. Obrađena su 153 od 163 biračka mjesta. Puljak ima 49,10 posto, a Đogaš 25,29 posto.

Izgleda da će Ivica Puljak ipak morati 'plesati' u drugom krugu, sa Zoranom Đogašem izlazi na megdan baš u vrijeme Ultre

---

image

D I P

------
image

D I P

---

21:49 Želim Puljku pobjedu u prvom, želim mu većinu u vijeću, neka apsolutno vlada gradom, jer tada više neće imati ni alibija ni opravdanja – iskren je bio SDP-ov kandidat Davor Matijević, dodajući kako je u politici najvažnije biti miran i zadovoljan odrađenim, a on je dao sve od sebe.

Teme koje je promovirao i za koje se srčano borio u vijeću – primijetili su pripadnici medija – očito nisu dospjeli do Splićana, no njegov pas Indy definitivno ih je osvojio.

Straj me promislit što bi bilo da je Indy moga na listu, možda bi bio bolji kandidat, a i šta bi bilo da nije bio dijelom kampanje – nasmijao je okupljene.

Očekivao je, priznao je, veću i bolju izlaznost, ali tako je kako je.

Pobjedniku treba čestitati – kazao je. Opširnije OVDJE

---

image

Davor Matijević

Milena Budimir/Slobodna Dalmacija
---

21:48 Kerumova desna ruka, Igor Stanišić komentirao je neslužbena predviđanja za mandate u Gradskom vijeću i potencijalno okončanje ovih lokalnih izbora već u prvom krugu.

- Izgleda da će najviše mandata imati stranka Ivice Puljka, druga stranka će biti HDZ, a treća mi, HGS. Ostali smo treća opcija kao što smo bili na prethodnim izborima, a vidjet ćemo kako će se sve to raspodijeliti. U slučaju da se izbori zaključe u prvom krugu mi ćemo još večeras čestitati Ivici Puljku. Analizirat ćemo kasnije što je kome poruka, a sad ćemo još malo pričekati službene rezultate -  rekao je Stanišić. Opširnije OVDJE

Ova lista je iznenađenje splitskih izbora, a čitatelji nam javljaju da su im iz njihovog stožera slali SMS-ove u kojima ih nagovaraju da im daju glas

Zašto Splićane boli briga za njihov grad? Danas se dogodio potop demokracije: glasala trećina manje nego lani, a moguće da izlaznost ne bude ni četvrtinu prijavljenih!

21:46 Bojan Ivošević je zadovoljan prvim rezultatima, kaže da su dobri.

- Nadam se da kako se budu ostala biračka mjesta prebrojavala da će nastaviti u sličnom tonu – rekao je Ivošević.

Dodao je da su prvi rezultati dokaz da ih birači i dalje podržavaju.

- To znači da nas naši birači i dalje podržavaju, smatraju da smo dobro radili i da su politike koje smo provodili dobre za grad. Birači nekih drugih političkih opcija očito ono što su oni radili zadnjih deset mjeseci nisu ocijenili kao dobrim. S obzirom da imamo veću potporu neko prošle godine, na pola obrađenih mjesta, mislim da podrška raste. To je jedan poticaj našem radu da se nastavimo beskompromisno boriti za interese ovog grada, uvoditi reda i da politika javnih natječaja i dalje bude praksa u Splitu, a ne stranačkih iskaznica - rekao je Ivošević. Opširnije OVDJE

---

image



 

Sasa Buric/Cropix
---

21:30 Stigli su novi, prijevremeni rezultati: obrađeno je 121 od 163 biračka mjesta. Puljak ima 49,62 posto, Đogaš 25,19, a na trećem mjestu je Kerum s 7,85 posto glasova.

Evo prijevremenih rezultata objavljenih u 21:30 sati:

---

image

D I P

------
image

D I P

---

Puljku trenutačno nedostaju 123 glasa da u prvom krugu postane gradonačelnik! Naravno, rezultati se iz minute u minutu mijenjaju, pa se ta razlika može smanjiti, ali i povećati. Izračun je napravljen na temelju prijevremenih rezultata objavljenih u 21:30 sati. 

21:25 Mostov kandidat za gradonačelnika Splita Josip Markotić i kandidati za dogradonačelnicu/ka Ivana Ljulj Cvitanić i Ivica Grković čekaju službene rezultate izbora u stranačkim prostorijama u Gundulićevoj ulici.

Vidjet će se i koliko će gradskih vijećnika osvojiti Mostova lista. U prošlog sazivu bilo ih je troje, a ovaj put nadaju se većem broju.

Prema prvim informacijama koji su se čuli oko 20.30 sati Most je neslužbeno na 6,42 posto nakon 30-ak posto prebrojanih glasova. Markotić nije bio s tim zadovoljan.

- Naša želja je bila puno veći postotak, ali radije bih sačekao DIP i službene rezultate. Time ćemo i vidjeti gdje će ići naša podrška ako mi budemo taj faktor. Opširnije OVDJE

21:21 Prvi rezultati nisu dobri po SDP. Na prošlim su izborima imali tri vijećnika, s vremenom se Ante Franić odvojio, ovoga puta, ako ostanu na 5.8 posto – mogao bi samo Matijević postati vijećnik. Opširnije OVDJE

21:01 Evo prvih privremenih rezultata DIP-a objavljenih u 21 sat. Puljak dobiva 49,93 posto glasova, drugi je Zoran Đogaš s 25 posto. Obrađeno je 85 od 163 biračkih mjesta.

Ukupno je na izbore izašao 22.021 birač, odnosno 31, 76%. Do 16,30 sati izašlo je 27,468 glasača ili njih 21,74 posto, što je 12 posto manje u usporedbi s lanjskim redovitim izborima te najmanja izaznost u ovaj sat na izborima u Splitu dosad.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika i zamjenike gradonačelnika Grada Splita:

---

image
---

Prijevremeni izbori članova Gradskog vijeća Grada Splita:

---

image
---

20:51 Među HGS-ovcima se pročulo da Puljak dobiva u prvom krugu, šuška se da se Kerum možda neće ni pojaviti u svom stožeru. Opširnije OVDJE

20:46 U Puljkovom stožeru se priča da je HDZ ispalija na živce i da njihov kandidat debelo vodi po kvartovima, ponegdje i 40 posto. Opširnije OVDJE

20:43 Naši reporteri nam javljaju kako u stožeru HDZ-a nema puno stranačkih dužnosnika i simpatizera, najviše je novinara.

---

image

Puljkov stožer

 

Sasa Buric/Cropix
------
image

Puljkov stožer

 

Sasa Buric/Cropix
---

20:40 Novinarka N1 televizije upitala je HDZ-ovu kandidatkinju za splitsku dogradonačelnicu Splita, Zrinku Mužinić Bikić, za komentar neslužbenih objava u medijima da su Ivica Puljak i Centar ostvarili jako dobar rezultat na izborima, pa čak i u HDZ-ovim "utvrdama"

"Pričekat ćemo službene rezultate. Nadam se iskreno da to nije tako. Pokazali smo poštenu borbu, pričali smo o kandidatima, a kod drugih to nismo vidjeli. Žao bi mi bilo da su rezultati takvi kakve spominjete.

---

image

Puljkov stožer

 

Sasa Buric/Cropix
------
image

Puljkov stožer

 

Sasa Buric/Cropix
---

Ako pričamo o animiranju birača, dovoljno je pogledati našu listu s kojom smo izašli na izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće. Ako je točno što ste kazali, možda nas novi izbori čekaju za godinu dana, a to ne bi bilo dobro za naš grad.

Što se tiče drugog kruga, mislim da će ga biti. Ipak, mislim da nije dobro da 30 posto građana bira vlast Splita", rekla je Mužinić Bikić.

20:27 Prema informacijama s terena liste Pametno i Možemo za sada ne prelaze izborni prag, a iznenađenje bi mogla biti lista Domovinskog pokreta, na čelu s Arisom Zlodrom koja bi mogla prebaciti pet posto. Takav je score nakon obrađenih trećine birčakih mjesta.

---

image
Cropix
---

Razlika između prvoplasiranih kandidata Ivice Puljka i Zorana Đogaša je praktički nenadoknadiva za HDZ-ovog stranačkog kandidata, a u Vijeću će sasvim izvjesno biti Kerumov HGS i Most.

Iz brojnih kvartova stižu podaci kako je Puljak dobio najviše glasova, iznimka je za sada jedino HDZ-ova utvrda na Neslanovcu, gdje je na čelu Marijan Bašić. Tamo je dobio HDZ. 

20:17  U stožeru Kristine Vidan i ekipe iz Pametnog za Split i Dalmaciju je poprilično opuštena i ležerna atmosfera. Ponovila je slične poruke koje je govorila i ranije, a na početku se osvrnula na, prema podacima do sada, poraznu izlaznost na ovim prijevremenim gradonačelničkim izborima.

---

---

- Mislim da je to jasna poruka, da su zapravo ovi izbori bili potpuno nepotrebni i nisu se smjeli desit. Što će u konačnici ta mala izlaznost značiti za stranke, vidjet ćemo. Ovakva mala izlaznost inače je odgovarala velikim strankama, a kako će biti ovoga puta, vidjet ćemo - izjasnila se Vidan. Opširnije OVDJE

20:06 Splitski SDP-ovci i njihovi simpatizeri su se okupili u stranačkim prostorijama na Bačvicama, kako bi zajedno dočekali rezultate prijevremenih izbora. Njihov kandidat Davor Matijević je napokon odahnuo nakon izuzetno napornih tjedana kampanje i smireno je čekao izvještaj Državnog izbornog povjerenstva.

- Normalno je da te stalno "pere" nervoza, ali kada odradiš kampanju na način da si zadovoljan svojim suradnicima i porukama koje ste poslali onda sve sjedne na svoje mjesto - veli nam Matijević. Opširnije OVDJE

VELIKI USPJEH PULJKA?

19:55 S birališta i iz izbornih stožera cure prvi neslužbeni rezultati izbora. Izgleda da je Ivica Puljak ostvario veliki uspjeh, izborio je pobjedu čak i na nekim biračkim mjestima koje su utvrda HDZ-a. 

- Evo dobijam informacije s terena, iz Kerumovog i Đogaševog stožera, svi su iznenađeni, kažu da Puljak ima velik broj glasova. Svi su u čudu jer je jako malo ljudi izašlo, na izbore nisu izašli vjerni HDZ-ovci, radije su se ostali kupati. Valjda su računali da će netko drugi glasati pa će oni za Đogaša u drugom krugu...  - kaže nam jedan bivši gradski vijećnik.

---

image
Vojko Basic/Cropix
---

19:46  U stožeru gradskog HDZ-a još je hladno, stranački dase su na katu, a mediji doli. Face silaze pa daju izjave.

Svi ponavljaju, izlaznost je slaba. ljudi su po plažama, rižu doma dinje, lito je. Nikako krenut na izbore. Izbori su za lakše vrime. Najprije su izložili nestranačkog kandidata Zorana Đogaša, Vratit ćemo se na ne ono prije, Pala je i jedna zanimljiva izjava. O Kerumu, vjernom kumpanju HDZ-a.

---

image
Sasa Buric/Cropix
------
image
Sasa Buric/Cropix
---

- Gospodin Kerum i ja smo suprotne, različite osobe i ne bih više o tome govorio. Split je žut, crn, crven i zelen i trebaju nam svi da bismo riješili brojne probleme - kaže Đogaš. Opširnije OVDJE

Kaže kako je mala izlaznost, od nešto preko dvedeset pisto poruka birača.

---

image
Vojko Basic/Cropix
---

19:36 - Ovo je najgora izlaznost birača u Splitu do sada, što nije ništa neobično s obzirom na to da se radilo o ponovljenim izborima održanima u ljeto i po velikim vrućinama, ali je, da tako kažem, struktura izlaznosti jako neobična - kaže PR stručnjak Jerko Trogrlić te pojašnjava za koga bi to mogao biti veliki problem. Opširnije OVDJE

19:32 Ivica Puljak sa svojim suradnicima rezultate izvanrednih izbora za splitskog gradonačelnika i Gradsko vijeće dočekat će u kafiću "Šetač" iza HNK. Puljkov dolazak najavljen je u 22 sata, a novinarima se obratio Bojan Ivošević:

- Jedino se možemo nadati da je tijekom dana nešto više građana izašlo na izbore. Naša je želja općenito da građani što više konzumiraju svoje pravo glasa i više pridonose promjeni društva na bolje. Glavni razlog ovih izbora je bila činjenica da nismo imali većinu u Gradskom vijeću i bilo je pitanje vremena kada će vlast puknuti. Nama je ostalo da vratimo povjerenje građana da oni kažu da li se slažu s načinom kojim smo upravljali gradom zadnjih deset mjeseci ili bi se možda radije vraćali u smjeru kako su dvije stranke u prošlom mandatu vodile grad, rekao je Ivošević. Opširnije OVDJE

19:15  U trenutku zatvaranja birališta, u Hotelu Corner gdje je stožer Hrvatske građanske stranke, situacija je poprilično mirna. Gotovo da je izjednačen broj članova stranke i novinara koji prate rezultate prvog kruga lokalnih izbora u Splitu.

Od glavnih političkih imena tu su Igor Stanišić i Lidija Bekavac, kandidati za zamjenika Željku Kerumu, ali ‘zvijezde večeri’ još uvijek nema. Opširnije OVDJE

19:14 Kako neslužbeno doznajemo, na pojedinim biračkim mjestima izlaznost je manja od 25 posto.

19.00 Zatvorena su birališta, tko je izašao, izašao je.

18:56 ​Dražen Maravić, predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva grada Splita, rekao je u podnevnom Dnevniku HTV-a kako su dosad zaprimljene četiri prijave kršenja izborne šutnje. Opširnije OVDJE

17:15 Objavljeni su rezultati izlaznosti na prijevremene izbore u Splitu do 16:30 sati.

Izborima je pristupilo 15.183 ljudi odnosno 21.74 posto birača.

Izlaznost je znatno manja nego na lanjskim lokalnim izborima u Splitu.

Naime, lani je u Splitu je do 16:30 izašlo 19.072 birača, odnosno 33.67 posto. To je 3.889 birača manje nego lani.

---

image

Odaziv birača na izbori lani i sada

Screenshot/
---

RANIJE:

Danas se u Splitu održavaju prijevremeni izbori za gradonačelnika i gradsko vijeće. Birače na 163 glasačka mjesta čekaju dva glasačka listića - jedan s devet kandidata za gradonačelnika i njegove zamjenike, a drugi s 11 kandidacijskih lista za popunu 31 mjesta u Gradskom vijeću. Pravo glasa ima 146.573 građana.

Birališta su otvorena od 7 do 19 sati, a njihovim zatvaranjem prestaje i dvodnevna izborna šutnja. Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavit će na mrežnoj stranici prve izborne rezultate u 21 sat.

U utrci za gradonačelnika drugog najvećeg hrvatskog grada su nestranački Zoran Đogaš (kandidat HDZ/HSS-a),  nezavisni Ante Franić,  Željko Kerum (HGS), Josip Markotić (Most), Davor Matijević (SDP), Ivica Puljak (Centar), Kristina Vidan (Pametno za Split i Dalmaciju), Tamara Visković (Možemo!/Nova ljevica) i  Aris Zlodre (Domovinski pokret, HDS, HS i HSP). Ne osvoji li nitko od gradonačelničkih kandidata  natpolovičnu većinu, drugi krug izbora za gradonačelnika održat će se za dva tjedna, točnije 10. srpnja. 

Na izvanrednim izborima za preostale tri godine mandata za mjesta u novom sazivu Gradskog vijeća nadmeću se kandidati s liste Centra, koalicije DP/HDS/HSP i Hrvatskih suverenista, liste grupe birača koju nosi Ante Franić, liste HDZ/HSS-a, liste HNS/Laburisti, Mostove liste, liste političke platforme Možemo! i Nove ljevice, Nezavisne liste mladih i HSLS-a, liste Pametno za Split i Dalmaciju, liste SDP/HSU te liste HGS-a.

Do 11.30 je na glasalo ukupno 15.183 birača ili 12,36 posto, a prijavljena su četiri slučaja kršenja izborne šutnje, objavilo je Državno izborno povjerenstvo (DIP). U usporedbi s izborima prošle godine izlaznost je manja nego na redovnim lokalnim izborima prošle godine, kada je do 11.30 glasalo ukupno 19.072 glasača, odnosno 14,40 posto. Prošle je godine ukupno bilo više i onih s pravom glasa - 149.900, dok ih je ove godine 146.573.

---

image
marija vuković
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Cropix Sasa Buric/Cropix Sasa Buric/Cropix Sasa Buric/Cropix Sasa Buric/Cropix Paun Paunovic/Cropix Vojko Basic/Cropix Damir Tolj Gabrijela Radanović Gabrijela Radanović Sasa Buric/Cropix Sasa Buric/Cropix Sasa Buric/Cropix Sasa Buric/Cropix Sasa Buric/Cropix Milena Budimir/Slobodna Dalmacija Vojko Basic/Cropix Sasa Buric/Cropix Sasa Buric/Cropix Screenshot/ marija vuković

P S D


S D

Sasa Buric/Cropix

Puljkov stožer

 

Sasa Buric/Cropix

Puljkov stožer

 

Sasa Buric/Cropix

Puljkov stožer

 

Sasa Buric/Cropix

Puljkov stožer

 




D I P


D I P


D I P


D I P


D I P


D I P


D I P - Prebrojani su svi glasovi


D I P - Prebrojani su svi glasovi

Screenshot/

Odaziv birača na izbori lani i sada

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/zadar/regional/gotovo-je-prebrojani-su-svi-glasovi-puljak-ide-u-drugi-krug-sa-zoranom-dogasem-ponovno-izlazi-na-megdan-10-srpnja-1203709 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=1dd53ed2e85df6ccb63c51c3181d79a231dd4fb4 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Gotovo+je%2C+prebrojani+su+svi+glasovi%21+Puljak+ide+u+drugi+krug%2C+sa+Zoranom+%C4%90oga%C5%A1em+ponovno+izlazi+na+megdan+10.+srpnja&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fzadar%2Fregional%2Fgotovo-je-prebrojani-su-svi-glasovi-puljak-ide-u-drugi-krug-sa-zoranom-dogasem-ponovno-izlazi-na-megdan-10-srpnja-1203709 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fzadar%2Fregional%2Fgotovo-je-prebrojani-su-svi-glasovi-puljak-ide-u-drugi-krug-sa-zoranom-dogasem-ponovno-izlazi-na-megdan-10-srpnja-1203709 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SPLIĆANI BIRAJU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
RegionalSPLIĆANI BIRAJU

Gotovo je, prebrojani su svi glasovi! Puljak ide u drugi krug, sa Zoranom Đogašem ponovno izlazi na megdan 10. srpnja

Piše PSD
26. lipnja 2022. - 22:30

22:35 DIP je objavio nove rezultate, preborojani su skoro svi glasovi. 

Puljak prema novim rezultatima (objavljenima oko 22:35 sati) ima 48.73%, Đogaš, 25.67%, Kerum 7.94 posto, Mostov Josip Markotić 4.53%, Davor Matijević (SDP) 3.84 posto, a Aris Zlodre (DP i partneri) 3.89 posto. 

image

D I P - Prebrojani su svi glasovi

image

D I P - Prebrojani su svi glasovi

Izračunali smo mandate, neke poznate stranke su doživjele potop, evo novog sastava Gradskog vijeća. Puljku nedostaje samo jedan vijećnik za većinu!

S obzirom na to da ni jedan kandidat nije osvojio natpolovičnu većinu, Puljak i Đogaš će se sučeliti u drugom krugu izbora za splitskog gradonačelnika, 10. srpnja.

22:28 Željko Kerum, šef Hrvatske građanske stranke nije dočekao prve rezultate izbora u svom stožeru. Kako uživo nije dao izjavu, javio se preko društvenih mreža. Ispričao se medijima što nije bio u stožeru, priznao je da je u Rogoznici, ali i da su se njegove prognoze ostvarile. Posebno se obrušio na predsjednika splitskog HDZ-a Vicu Mihanovića.

- Izbori za gradsko vijeće nisu bili potrebni, inscenirao ih je ex doktor Vice Mihanović. Ja ni moja stranka nismo bili spremni na izbore (to se vidi - nismo imali ni jedan plakat) i rezultate koje smo postigli su improvizacija mene i mojih ljudi, i mi smo zadovoljni i zato im se od srca zahvaljujem. Vas novinare pozivam ako vam je interesantno sutra na press konferenciju u Rogoznicu u 11 sati. Hvala, Kerum - objavio je čelni čovjek Hrvatske građanske stranke.

Izračunali smo mandate, neke poznate stranke su doživjele potop, evo novog sastava Gradskog vijeća. Puljku nedostaje samo jedan vijećnik za većinu!

U drugom krugu, ukoliko ga bude, Đogašu će trebati čudo veće od onog međugorskog. Andrej Plenković ima bezbroj razloga za brigu; ovo je prije svega, njegov osobni poraz

22:12 Stigli su Ivica i Marijana Puljak, a dočekani su pljeskom i ovacijama. Prva mu je u zagrljaj stigla Natalija Tafra Bazina.

Svima su mobiteli u ruci, a u pozadini svira Oliverova "Ispod sunca zlatnoga"

'Splićani su odlučili, izabrali su red umjesto nereda, hvala svima što su izašli. Ovo je važna pobjeda!'- kazao je Puljak. Opširnije OVDJE

22:00 DIP je objavio nove privremene rezultate. Puljak i dalje uvjerljivo vodi, ali čini se kako će ipak morati u drugi krug. Obrađena su 153 od 163 biračka mjesta. Puljak ima 49,10 posto, a Đogaš 25,29 posto.

Izgleda da će Ivica Puljak ipak morati 'plesati' u drugom krugu, sa Zoranom Đogašem izlazi na megdan baš u vrijeme Ultre

image

D I P

image

D I P

21:49 Želim Puljku pobjedu u prvom, želim mu većinu u vijeću, neka apsolutno vlada gradom, jer tada više neće imati ni alibija ni opravdanja – iskren je bio SDP-ov kandidat Davor Matijević, dodajući kako je u politici najvažnije biti miran i zadovoljan odrađenim, a on je dao sve od sebe.

Teme koje je promovirao i za koje se srčano borio u vijeću – primijetili su pripadnici medija – očito nisu dospjeli do Splićana, no njegov pas Indy definitivno ih je osvojio.

Straj me promislit što bi bilo da je Indy moga na listu, možda bi bio bolji kandidat, a i šta bi bilo da nije bio dijelom kampanje – nasmijao je okupljene.

Očekivao je, priznao je, veću i bolju izlaznost, ali tako je kako je.

Pobjedniku treba čestitati – kazao je. Opširnije OVDJE

image

Davor Matijević

Milena Budimir/Slobodna Dalmacija

21:48 Kerumova desna ruka, Igor Stanišić komentirao je neslužbena predviđanja za mandate u Gradskom vijeću i potencijalno okončanje ovih lokalnih izbora već u prvom krugu.

- Izgleda da će najviše mandata imati stranka Ivice Puljka, druga stranka će biti HDZ, a treća mi, HGS. Ostali smo treća opcija kao što smo bili na prethodnim izborima, a vidjet ćemo kako će se sve to raspodijeliti. U slučaju da se izbori zaključe u prvom krugu mi ćemo još večeras čestitati Ivici Puljku. Analizirat ćemo kasnije što je kome poruka, a sad ćemo još malo pričekati službene rezultate -  rekao je Stanišić. Opširnije OVDJE

Ova lista je iznenađenje splitskih izbora, a čitatelji nam javljaju da su im iz njihovog stožera slali SMS-ove u kojima ih nagovaraju da im daju glas

Zašto Splićane boli briga za njihov grad? Danas se dogodio potop demokracije: glasala trećina manje nego lani, a moguće da izlaznost ne bude ni četvrtinu prijavljenih!

21:46 Bojan Ivošević je zadovoljan prvim rezultatima, kaže da su dobri.

- Nadam se da kako se budu ostala biračka mjesta prebrojavala da će nastaviti u sličnom tonu – rekao je Ivošević.

Dodao je da su prvi rezultati dokaz da ih birači i dalje podržavaju.

- To znači da nas naši birači i dalje podržavaju, smatraju da smo dobro radili i da su politike koje smo provodili dobre za grad. Birači nekih drugih političkih opcija očito ono što su oni radili zadnjih deset mjeseci nisu ocijenili kao dobrim. S obzirom da imamo veću potporu neko prošle godine, na pola obrađenih mjesta, mislim da podrška raste. To je jedan poticaj našem radu da se nastavimo beskompromisno boriti za interese ovog grada, uvoditi reda i da politika javnih natječaja i dalje bude praksa u Splitu, a ne stranačkih iskaznica - rekao je Ivošević. Opširnije OVDJE

image



 

Sasa Buric/Cropix

21:30 Stigli su novi, prijevremeni rezultati: obrađeno je 121 od 163 biračka mjesta. Puljak ima 49,62 posto, Đogaš 25,19, a na trećem mjestu je Kerum s 7,85 posto glasova.

Evo prijevremenih rezultata objavljenih u 21:30 sati:

image

D I P

image

D I P

Puljku trenutačno nedostaju 123 glasa da u prvom krugu postane gradonačelnik! Naravno, rezultati se iz minute u minutu mijenjaju, pa se ta razlika može smanjiti, ali i povećati. Izračun je napravljen na temelju prijevremenih rezultata objavljenih u 21:30 sati. 

21:25 Mostov kandidat za gradonačelnika Splita Josip Markotić i kandidati za dogradonačelnicu/ka Ivana Ljulj Cvitanić i Ivica Grković čekaju službene rezultate izbora u stranačkim prostorijama u Gundulićevoj ulici.

Vidjet će se i koliko će gradskih vijećnika osvojiti Mostova lista. U prošlog sazivu bilo ih je troje, a ovaj put nadaju se većem broju.

Prema prvim informacijama koji su se čuli oko 20.30 sati Most je neslužbeno na 6,42 posto nakon 30-ak posto prebrojanih glasova. Markotić nije bio s tim zadovoljan.

- Naša želja je bila puno veći postotak, ali radije bih sačekao DIP i službene rezultate. Time ćemo i vidjeti gdje će ići naša podrška ako mi budemo taj faktor. Opširnije OVDJE

21:21 Prvi rezultati nisu dobri po SDP. Na prošlim su izborima imali tri vijećnika, s vremenom se Ante Franić odvojio, ovoga puta, ako ostanu na 5.8 posto – mogao bi samo Matijević postati vijećnik. Opširnije OVDJE

21:01 Evo prvih privremenih rezultata DIP-a objavljenih u 21 sat. Puljak dobiva 49,93 posto glasova, drugi je Zoran Đogaš s 25 posto. Obrađeno je 85 od 163 biračkih mjesta.

Ukupno je na izbore izašao 22.021 birač, odnosno 31, 76%. Do 16,30 sati izašlo je 27,468 glasača ili njih 21,74 posto, što je 12 posto manje u usporedbi s lanjskim redovitim izborima te najmanja izaznost u ovaj sat na izborima u Splitu dosad.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika i zamjenike gradonačelnika Grada Splita:

Prijevremeni izbori članova Gradskog vijeća Grada Splita:

20:51 Među HGS-ovcima se pročulo da Puljak dobiva u prvom krugu, šuška se da se Kerum možda neće ni pojaviti u svom stožeru. Opširnije OVDJE

20:46 U Puljkovom stožeru se priča da je HDZ ispalija na živce i da njihov kandidat debelo vodi po kvartovima, ponegdje i 40 posto. Opširnije OVDJE

20:43 Naši reporteri nam javljaju kako u stožeru HDZ-a nema puno stranačkih dužnosnika i simpatizera, najviše je novinara.

image

Puljkov stožer

 

Sasa Buric/Cropix
image

Puljkov stožer

 

Sasa Buric/Cropix

20:40 Novinarka N1 televizije upitala je HDZ-ovu kandidatkinju za splitsku dogradonačelnicu Splita, Zrinku Mužinić Bikić, za komentar neslužbenih objava u medijima da su Ivica Puljak i Centar ostvarili jako dobar rezultat na izborima, pa čak i u HDZ-ovim "utvrdama"

"Pričekat ćemo službene rezultate. Nadam se iskreno da to nije tako. Pokazali smo poštenu borbu, pričali smo o kandidatima, a kod drugih to nismo vidjeli. Žao bi mi bilo da su rezultati takvi kakve spominjete.

image

Puljkov stožer

 

Sasa Buric/Cropix
image

Puljkov stožer

 

Sasa Buric/Cropix

Ako pričamo o animiranju birača, dovoljno je pogledati našu listu s kojom smo izašli na izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće. Ako je točno što ste kazali, možda nas novi izbori čekaju za godinu dana, a to ne bi bilo dobro za naš grad.

Što se tiče drugog kruga, mislim da će ga biti. Ipak, mislim da nije dobro da 30 posto građana bira vlast Splita", rekla je Mužinić Bikić.

20:27 Prema informacijama s terena liste Pametno i Možemo za sada ne prelaze izborni prag, a iznenađenje bi mogla biti lista Domovinskog pokreta, na čelu s Arisom Zlodrom koja bi mogla prebaciti pet posto. Takav je score nakon obrađenih trećine birčakih mjesta.

image
Cropix

Razlika između prvoplasiranih kandidata Ivice Puljka i Zorana Đogaša je praktički nenadoknadiva za HDZ-ovog stranačkog kandidata, a u Vijeću će sasvim izvjesno biti Kerumov HGS i Most.

Iz brojnih kvartova stižu podaci kako je Puljak dobio najviše glasova, iznimka je za sada jedino HDZ-ova utvrda na Neslanovcu, gdje je na čelu Marijan Bašić. Tamo je dobio HDZ. 

20:17  U stožeru Kristine Vidan i ekipe iz Pametnog za Split i Dalmaciju je poprilično opuštena i ležerna atmosfera. Ponovila je slične poruke koje je govorila i ranije, a na početku se osvrnula na, prema podacima do sada, poraznu izlaznost na ovim prijevremenim gradonačelničkim izborima.

- Mislim da je to jasna poruka, da su zapravo ovi izbori bili potpuno nepotrebni i nisu se smjeli desit. Što će u konačnici ta mala izlaznost značiti za stranke, vidjet ćemo. Ovakva mala izlaznost inače je odgovarala velikim strankama, a kako će biti ovoga puta, vidjet ćemo - izjasnila se Vidan. Opširnije OVDJE

20:06 Splitski SDP-ovci i njihovi simpatizeri su se okupili u stranačkim prostorijama na Bačvicama, kako bi zajedno dočekali rezultate prijevremenih izbora. Njihov kandidat Davor Matijević je napokon odahnuo nakon izuzetno napornih tjedana kampanje i smireno je čekao izvještaj Državnog izbornog povjerenstva.

- Normalno je da te stalno "pere" nervoza, ali kada odradiš kampanju na način da si zadovoljan svojim suradnicima i porukama koje ste poslali onda sve sjedne na svoje mjesto - veli nam Matijević. Opširnije OVDJE

VELIKI USPJEH PULJKA?

19:55 S birališta i iz izbornih stožera cure prvi neslužbeni rezultati izbora. Izgleda da je Ivica Puljak ostvario veliki uspjeh, izborio je pobjedu čak i na nekim biračkim mjestima koje su utvrda HDZ-a. 

- Evo dobijam informacije s terena, iz Kerumovog i Đogaševog stožera, svi su iznenađeni, kažu da Puljak ima velik broj glasova. Svi su u čudu jer je jako malo ljudi izašlo, na izbore nisu izašli vjerni HDZ-ovci, radije su se ostali kupati. Valjda su računali da će netko drugi glasati pa će oni za Đogaša u drugom krugu...  - kaže nam jedan bivši gradski vijećnik.

image
Vojko Basic/Cropix

19:46  U stožeru gradskog HDZ-a još je hladno, stranački dase su na katu, a mediji doli. Face silaze pa daju izjave.

Svi ponavljaju, izlaznost je slaba. ljudi su po plažama, rižu doma dinje, lito je. Nikako krenut na izbore. Izbori su za lakše vrime. Najprije su izložili nestranačkog kandidata Zorana Đogaša, Vratit ćemo se na ne ono prije, Pala je i jedna zanimljiva izjava. O Kerumu, vjernom kumpanju HDZ-a.

image
Sasa Buric/Cropix
image
Sasa Buric/Cropix

- Gospodin Kerum i ja smo suprotne, različite osobe i ne bih više o tome govorio. Split je žut, crn, crven i zelen i trebaju nam svi da bismo riješili brojne probleme - kaže Đogaš. Opširnije OVDJE

Kaže kako je mala izlaznost, od nešto preko dvedeset pisto poruka birača.

image
Vojko Basic/Cropix

19:36 - Ovo je najgora izlaznost birača u Splitu do sada, što nije ništa neobično s obzirom na to da se radilo o ponovljenim izborima održanima u ljeto i po velikim vrućinama, ali je, da tako kažem, struktura izlaznosti jako neobična - kaže PR stručnjak Jerko Trogrlić te pojašnjava za koga bi to mogao biti veliki problem. Opširnije OVDJE

19:32 Ivica Puljak sa svojim suradnicima rezultate izvanrednih izbora za splitskog gradonačelnika i Gradsko vijeće dočekat će u kafiću "Šetač" iza HNK. Puljkov dolazak najavljen je u 22 sata, a novinarima se obratio Bojan Ivošević:

- Jedino se možemo nadati da je tijekom dana nešto više građana izašlo na izbore. Naša je želja općenito da građani što više konzumiraju svoje pravo glasa i više pridonose promjeni društva na bolje. Glavni razlog ovih izbora je bila činjenica da nismo imali većinu u Gradskom vijeću i bilo je pitanje vremena kada će vlast puknuti. Nama je ostalo da vratimo povjerenje građana da oni kažu da li se slažu s načinom kojim smo upravljali gradom zadnjih deset mjeseci ili bi se možda radije vraćali u smjeru kako su dvije stranke u prošlom mandatu vodile grad, rekao je Ivošević. Opširnije OVDJE

19:15  U trenutku zatvaranja birališta, u Hotelu Corner gdje je stožer Hrvatske građanske stranke, situacija je poprilično mirna. Gotovo da je izjednačen broj članova stranke i novinara koji prate rezultate prvog kruga lokalnih izbora u Splitu.

Od glavnih političkih imena tu su Igor Stanišić i Lidija Bekavac, kandidati za zamjenika Željku Kerumu, ali ‘zvijezde večeri’ još uvijek nema. Opširnije OVDJE

19:14 Kako neslužbeno doznajemo, na pojedinim biračkim mjestima izlaznost je manja od 25 posto.

19.00 Zatvorena su birališta, tko je izašao, izašao je.

18:56 ​Dražen Maravić, predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva grada Splita, rekao je u podnevnom Dnevniku HTV-a kako su dosad zaprimljene četiri prijave kršenja izborne šutnje. Opširnije OVDJE

17:15 Objavljeni su rezultati izlaznosti na prijevremene izbore u Splitu do 16:30 sati.

Izborima je pristupilo 15.183 ljudi odnosno 21.74 posto birača.

Izlaznost je znatno manja nego na lanjskim lokalnim izborima u Splitu.

Naime, lani je u Splitu je do 16:30 izašlo 19.072 birača, odnosno 33.67 posto. To je 3.889 birača manje nego lani.

image

Odaziv birača na izbori lani i sada

Screenshot/

RANIJE:

Danas se u Splitu održavaju prijevremeni izbori za gradonačelnika i gradsko vijeće. Birače na 163 glasačka mjesta čekaju dva glasačka listića - jedan s devet kandidata za gradonačelnika i njegove zamjenike, a drugi s 11 kandidacijskih lista za popunu 31 mjesta u Gradskom vijeću. Pravo glasa ima 146.573 građana.

Birališta su otvorena od 7 do 19 sati, a njihovim zatvaranjem prestaje i dvodnevna izborna šutnja. Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavit će na mrežnoj stranici prve izborne rezultate u 21 sat.

U utrci za gradonačelnika drugog najvećeg hrvatskog grada su nestranački Zoran Đogaš (kandidat HDZ/HSS-a),  nezavisni Ante Franić,  Željko Kerum (HGS), Josip Markotić (Most), Davor Matijević (SDP), Ivica Puljak (Centar), Kristina Vidan (Pametno za Split i Dalmaciju), Tamara Visković (Možemo!/Nova ljevica) i  Aris Zlodre (Domovinski pokret, HDS, HS i HSP). Ne osvoji li nitko od gradonačelničkih kandidata  natpolovičnu većinu, drugi krug izbora za gradonačelnika održat će se za dva tjedna, točnije 10. srpnja. 

Na izvanrednim izborima za preostale tri godine mandata za mjesta u novom sazivu Gradskog vijeća nadmeću se kandidati s liste Centra, koalicije DP/HDS/HSP i Hrvatskih suverenista, liste grupe birača koju nosi Ante Franić, liste HDZ/HSS-a, liste HNS/Laburisti, Mostove liste, liste političke platforme Možemo! i Nove ljevice, Nezavisne liste mladih i HSLS-a, liste Pametno za Split i Dalmaciju, liste SDP/HSU te liste HGS-a.

Do 11.30 je na glasalo ukupno 15.183 birača ili 12,36 posto, a prijavljena su četiri slučaja kršenja izborne šutnje, objavilo je Državno izborno povjerenstvo (DIP). U usporedbi s izborima prošle godine izlaznost je manja nego na redovnim lokalnim izborima prošle godine, kada je do 11.30 glasalo ukupno 19.072 glasača, odnosno 14,40 posto. Prošle je godine ukupno bilo više i onih s pravom glasa - 149.900, dok ih je ove godine 146.573.

image
marija vuković
13. svibanj 2024 17:59