StoryEditorOCM
RegionalUŽAS U ČETIRI ZIDA

Govorio da je krava, psovao joj oca i majku, ponižavao je na sve načine, a onda je jedan dan ‘puknuo‘ zbog - krumpira!

Piše VIJESTI SD
1. prosinca 2023. - 09:48

Zagrebački umirovljenik već je duže vrijeme bio nasilan prema izvanbračnoj supruzi, ali ga je ‘prebacila‘ svađa oko krumpira.

Naime, suprugu je duži vremenski period ponižavao, vrijeđao, psovao joj oca i majku, govorio da je krava. Pred drugim ljudima ju je opisivao kao luđakinju. Stvari su kulminirale ovo ljeto, sredinom srpnja, kada su se posvađali do te mjere da je na kraju intervenirala policija. Jer to nije bila obična svađa između 70-godišnjaka i partnerice. Rekao joj je da će ju riješiti, udario ju je i zgrabio za vrat te čupao za kosu. Psovao joj je majku, zavrtao ruke i savio joj ih u zapešću da bi je na kraju zgrabio rukama iza njezinih leđa i tako je nosio po stanu da se prestravljena nesretnica pomokrila.

Na kraju je 70-godišnjak kazneno prijavljen za nasilje u obitelji i prijetnje smrću, tužiteljstvo za njega traži godinu i pol zatvora ali i da plati preko 500 eura troškova vještačenja i paušalne svote suda.

-Tog jutra sam s bivšim kolegom s kojim se često nalazim, prepričavao policijske doživljaje. U međuvremenu mi je supruga slala poruke što da kupim u dućanu. Nakon kave otišao sam u trgovinu i kupio proizvode koje mi je rekla. Ostavio sam ih kući i otišao u banku, a po povratku kući sam sreo suprugu koja je imala pune ruke stvari. Počela mi je prigovarati zašto sam na kavi i zar da nemam pametnijeg posla. A kad je vidjela da nisam kupio krumpir, nastao je problem. Prigovarala mi je za odlaske na kave, pa sam joj uzeo torbicu do koje je ona uporno pokušavala doći na krevetu. Primio sam je za struk nakon što mi je okrenula leđa. Podigao sam je i prebacio ju iz hodnika u blagavaonu gdje je ostala. Uzela je svoju torbicu i napustila stan. Vrijeđao ju nisam niti fizički napao. A kad sam se, inače, znao vraćati s posla znao sam je rukama odgurnuti jer je bila ljubomorna i optuživala me da ljubujem s drugim ženama – pravdao se optuženi zagrebački umirovljenik navodeći da joj je tog kobnog ljetnog dana uzeo torbicu "kako ne bi zvala djecu jer da im u takvim situacijama uvijek govori da je luđak i da nije normalan".

Oštećena tvrdi suprotno te otkriva da su se službeno razveli prije 16 godina ali i da je posljednje četiri on u podstanarima. Dotaknula se odnosa s osumnjičenim unazad osam godina te tvrdi da je od 2015. prema njoj bio nasilan, psovao ju...

Vještak psihijatar za osumnjičenog kaže, među ostalim, da je narcističan, egocentričan, vrlo dinamičan, manipulativan i impulzivno-agresivan ali i da je zbog starenja dodatno emocionalno nestabilan i suprimiranog agresivnog naboja. No, u inkriminirano vrijeme bio je ubrojiv.

27. travanj 2024 11:56