StoryEditorOCM
Regional9. SJEDNICA

Grad Nin dao zeleno svjetlo za izgradnju boutique hotela s 4 zvjezdice, uz to Šepurine i Ciglana postaju park-šuma!

Piše Grad Nin
27. srpnja 2022. - 11:08

U utorak 26. srpnja održana je 9. sjednica Vijeća Grada Nina s 11. točaka dnevnog reda među kojima se raspravljalo o izmjenama i dopunama PPU Zadarske županije te PPU Grada Nina, kao i usvajanju izmjena i dopuna UPU-a SZ dijela gospodarske zone Ninski Stanovi, SI dijela gospodarske zone Ninski Stanovi te UPU-a Gaj u Zatonu, koji su jednoglasno prihvaćeni.

Naime, kako je bilo i očekivano, Gradsko vijeće najveću raspravu vodilo je oko VIII izmjena i dopuna Prostornog plana Zadarske županije. Nakon prošle sjednice gradskog vijeća kada se odlučilo ići sa smanjenjem broja turističkih zona (devastirana Zona vojarne Šepurine te Zona Ciglane na kojoj se nalaze ruševni ostaci bivše tvornice opeka Branko Štulić, koja je s radom prestala još početkom 80-ih godina prošlog stoljeća), navedeni prijedlozi su uvršteni u PPU Zadarske županije te umjesto turističkih, zone Šepurine i Ciglana prenamijenjene su u Zonu Park-Šuma.

Na isti način je zona za sport i rekreaciju na Punti Nin koja godinama nije realizirana i nije u funkciji planske namjene, a u kojoj je Grad Nin suvlasnik u većinskom dijelu, prenamijenjena u negrađevinsku zelenu zaštitnu zonu, tj. također u Zonu Park–Šuma

Nadalje na sjednici Vijeća raspravljalo se i o zamolbi kojom se trgovačko društvo NIN TURIZAM d.o.o. koje je u 100 posto vlasništvu Grada Nina, obratilo Gradskom vijeću za ustupanje prava građenja poslovne zgrade na k.č. 1214 k.o. Nin Zaton.

Intencija tvrtke Nin turizam bila bi izgradnja turističko ugostiteljskog objekta – Hotel Boutique 4* koji bi se sa svojim sadržajima sastojao od restorana te 13-14 soba visoke kategorije uređenja te ostalih popratnih sadržaja.

Iz godine u godinu broj posjetitelja na području Grada raste te ako izuzmemo Holiday resort Zaton ostajemo isključivo na kapacitetu privatnog smještaja uz uvijek isti problem, nemogućnost boravka posjetitelja, poslovnih partnera Grada te poslovnih partnera tvrtki na području Nina tijekom cijele godine kada svoja vrata zatvore i Holiday resort Zaton i privatni smještaji.

Izgradnja jednog ovakvog hotela bila bi od iznimne važnosti za Grad koji je uz brojne resurse koje ima jedan od vodećih turističkih bisera Hrvatske.

Gradsko vijeće pozdravilo je ovakav prijedlog te jednoglasno prihvatilo zamolbu tvrtke Nin turizam d.o.o.

08. svibanj 2024 23:58