StoryEditor
RegionalU SKLADU S MJERAMA

HGSS je na Paklenici održao dva tečaja spašavanja u ljetnim uvjetima, svi sudionici trebali su imati negativan test na COVID 19

Piše HGSS
25. listopada 2020. - 11:07

Prema godišnjem planu aktivnosti HGSS-a, u organizaciji Komisije za školovanje i tehniku spašavanja, organizirana je edukacija spašavanja u ljetnim uvjetima. Radi velikog broja prijavljenih kandidata te zadržavanja visoke kvalitete pristupa edukaciji, tečaj je održan u dva termina po sedam dana, od 26. rujna do 3. listopada te 3. do 10. listopada, objavili su na službenim stranicama HGSS-a.

O sigurnosti i prenošenju znanja brinula su se tri instruktora gorskog spašavanja uz pomoć desetak gorskih spašavatelja te desetak gostujućih predavača iz raznih specijalističkih područja unutar HGSS-a.

Zbog epidemiološke situacije kontaktiran je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske i docent Capak te je sukladno dogovoru, uvodni dio tečaja održan putem videokonferencijskog linka, a uvjet za sudjelovanje u sedmodnevnom tečaju u Paklenici bio je negativan test na COVID virus.

Sve navedeno omogućilo nam je održavanje kvalitetne edukacije budućih spašavatelja i gorskih spašavatelja uz mjere smanjenja rizika od prijenosa virusa COVID19.

28. siječanj 2022 23:55