StoryEditorOCM
RegionalUSPJEŠNA PRIČA

Hotel "Vila Rova" Malinska Krk - vlasnik i osnivač Ivica Krnčević rodom s otoka Vira "odskočio" je 2015. godine, kada je povukao EU sredstva!

Piše Lada Burčul
2. studenog 2023. - 19:25

Mjesto Malinska na otoku Krku učinili su nezaobilaznom destinacijom: obitelj Krnčević i njihov hotel „Vila Rova“ upečatljivi su ne samo po tome što su ucrtali Malinsku i prelijepo hrvatsko Primorje na turističku kartu Europe i svijeta, već i po obiteljskoj priči koja nadilazi svaku prosječnost u povezanosti i uspjehu koji je neraskidivo povezan s obiteljskom emocijom.

Hotel „Vila Rova“ s četiri zvjezdice je današnji rezultat priče koju je započeo Ivica Krnčević 1996. godine, otvarajući skromni pansion. Osim što je na obali Malinske danas „Vila Rova“ nezaobilazna razglednica i vizura koja daje prekrasan pečat cijeloj obali, priča o ovom hotelu odavno je „iskočila“ s otoka Krka i cijelog Kvarnera, upravo zbog izvanredne sinergije koju je ova obitelj i njihov hotel postigao sa samim mjestom. Ivica i njegova supruga Slavica ulagali su u turističku ponudu i obiteljski posao svoj život, te su uspjeli prenijeti ljubav i predanost tom poslu svojoj djeci: Danica (34), Petar (27) i Marica (24) potpuno su posvećeni poslovanju hotela, pa ova obitelj s ponosom promovira otok Krk, Kvarner i Hrvatsku načinom na koji godinama grade mali obiteljski hotel.

-Mi zaista jesmo emocija. Uloženo je, dakako, puno rada i ulaže se stalno, u financijskom i organizacijskom smislu, ali ne bismo bili ovo što jesmo bez našeg specifičnog pristupa cijelom poslu. On se očituje ne samo u srdačnom i toplom odnosu prema svakom gostu, već se prvenstveno odnosi na pristup koji je moj otac njegovao od samog početka, a to je da posao razvijamo emocijom. Moji su roditelji napravili puno i nas troje djece nastavljamo, zaista s ponosom, razvijati ono što su oni utemeljili. Mali smo obiteljski hotel, odnos prema gostu nam je silno važan, sve radimo nenametljivo, a opet s puno topline, da se nitko ne osjeća kao „brojka“ u hotelu. To prenosimo i na naše djelatnike – kaže nam Danica Purić, najstarija kćerka, koja je u hotelu, sa sestrom Maricom, odgovorna za niz poslova, od marketinga do recepcije i prodaje, dok je brat Petar okrenut gastronomskoj priči hotela. Upravo gastronomijom je „Vila Rova“, koja je ime dobila po istoimenoj obali u Malinskoj, proteklo ljeto napravila još jedan iskorak: kuhinju hotelskog restorana preuzeo je Marin Pleše, proslavljeni hrvatski chef, poznat po vrhunskoj gastronomiji koju je „potpisivao“ u restoranima poput Pelegrina u Šibeniku, ili ManO-a u Zagrebu, čime je „Vila Rova“ dobila i prestižnu Gault&Millau oznaku.

Mali obiteljski hotel „Vila Rova“, čiji je vlasnik i osnivač Ivica Krnčević rodom s otoka Vira kod Zadra, odskočio je, ističe Danica Purić, 2015. godine, kada su povukli EU sredstva.

-Uvijek ću istaknuti da su na prvom mjestu ljubav prema ovom poslu i predanost radu, to je ono što „nosi“ cijelu priču, no da bismo i u kvaliteti odskočili bila je prijelomna godina kada smo mogli iskoristiti EU sredstva, pa smo ponudu proširili bazenom, wellnessom… Ulaganje se nastavlja, uvijek postoje detalji koji odmor učine nezaboravnim – istaknula je Danica Purić.

Hotel ima više od 20 smještajnih jedinica, organiziranih prema izgledu i orijentiranosti svake pojedine sobe. Gosti na raspolaganju imaju vanjski bazen, wellness i spa centar, te niz pogodnosti koje su besplatne, od parkirališnog mjesta do ležaljki uz bazen. Gotovo 500 recenzija na „bookingu“ i ocjena 9.7 dovoljno govore o rezultatima truda uloženog u razvoj ovog hotela, točnije ulaganjem sa ciljem da se gostu pruži potpuni odmor. U prelijepoj uvali Rova na sjeverozapadnoj obali otoka Krka u Malinskoj, ovaj hotel donio je mjestu ono najbolje što je potrebno razvoj: kvalitetu.

Gosti posebno pozitivno ocjenjuju dodatne sadržaje: deset vrsta masaža, tretmane tijela i lica, fitness zonu, spa rituale… Kvaliteti odmora u hotelu „Vila Rova“ doprinose i biciklističke staze, šetnica, iznimna ljepota lokacije, ljubaznost osoblja, svi detalji povezani s boravkom unutar hotelskih soba, te gurmanska ponuda.

-Kao obitelj, živimo naš hotel. Povezani smo na svaki način i to je ono što nas izdvaja iz klasične ponude, jer svaki gost osjeti poseban način na koji pristupamo poslu – kazala nam je Danica Purić, rekavši da nisu, kao obiteljski posao, radili „revoluciju“ već doslovno evoluciju, ulažući u ovaj posao sebe, emociju, rad, trud i brigu za svaki detalj.

Uz samu obalu, u sjeni maslinika, hotel plijeni svakim detaljem. Vrhunski à la carte restoran iznenadit će vas mediteranskim okusima i mirisima, a doživljaj će upotpuniti pogled na more s terase restorana.

Predivna priroda okružuje „Vilu Rova“, a slikovite uvale i kristalno čisto more ostavljaju bez daha. Zbog blage mediteranske klime i položaja ovo područje je idealna destinacija za svako doba godine, a mnogobrojne šetnice i biciklističke staze privlače i ljubitelje aktivnog odmora.                                                                                                                                                                                                                                                                                      

25. lipanj 2024 23:06