StoryEditorOCM
RegionalOTOČKI PROBLEMI

Hrvatska pošta mještanima Premude, Silbe, Oliba, Molata i Ista ukinula mogućnost narudžbe preko weba: sad su, u doba pandemije, još više odsječeni

Piše Zadarski.hr
16. veljače 2021. - 13:14
Cijelu proteklu godinu mještani su koristili web uslugu najviše za voće i povrće, jer je poljoprivredna sezona bila loša, a i nastupila je pandemija.Bozidar Vukicevic/Cropix

Od petka, 12. veljače 2021., mještani otoka Premude više nisu u mogućnosti naručivati potrepštine putem web trgovine Hrvatske pošte d.d., Žuti klik, ako je paket teži od 2 kg. Naime, preko te njihove stranice moguće je naručivati samo putem HP Express usluge, koja je onemogućena za otoke Premudu, Silbu, Olib, Molat, Ist...

- Cijelu proteklu godinu mještani su koristili ovu uslugu najviše za krumpire, jabuke, jer je poljoprivredna sezona bila loša, a i nastupila je pandemija. Imamo odličan internet, web trgovina cvjeta, a na otocima se ukida jedina mogućnost? Ovdje se radi o Hrvatskoj pošti, u stopostotnom vlasništvu države - napisala je Lea Grdović, predsjednica Društva Premujana, na Facebook stranicama otoka Premude. 

Naglasila je u objavi kako je otocima pošta kao i brodska linija te ne se ne smije dozvoliti da ovako nešto prođe "ispod radara"

- Misli li država u idućem koraku ukinuti poštanski ured? Još jedno radno mjesto maknuti s otoka? Onemogućiti otočanima poštansku uslugu tijekom cijele godine, svaki radni dan? - napisala je u objavi u ime svih mještana najudaljenijeg otoka u zadarskom arhipelagu. 

- Nažalost Hrvatska pošta je opet pokazala kako joj nije stalo ni do otoka, ni otočana. Prije nekoliko godina cjelogodišnje radno vrijeme pošte sa strankama je sa četiri sata smanjeno na samo dva sata dnevno, a djelatniku pošte smanjena je plaća i ukinuto osmosatno radno vrijeme - napisao je i bivši predsjednik Mjesnog odbora Premuda, Veljko Žuvanić te dodao:

- Pravdajući se da je ured neprofitabilan, tim potezom su vjerojatno ostvarili znatne uštede na svom poslovanju. Poruka iz Pošte je otprilike glasila: "budite sretni što smo vam ostavili poštu otvorenom". Nakon najnovije odluke o neisporučivanju paketa težih od dva kilograma, ozbiljno smo zabrinuti za njihove namjere te se bojimo da smo na korak do zatvaranja pošte, jer ako isporuka pisama i paketa nije njihova osnovna djelatnost, onda ne znamo kako mogu ostvariti prihode i biti u plusu - zaključio je u svojoj objavi na stranicama Mjesnog odbora Premude. 

26. travanj 2024 13:10