StoryEditorOCM
RegionalDALMATINOM SAMO OSOBNA VOZILA

I dalje zatvorena državna cesta Maslenica - Zaton Obrovački

Piše HAK
4. listopada 2019. - 00:25
hak.JPG

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački - javlja HAK.

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Posedarje i Sveti Rok (obilazak za ostale skupine vozila je preko čvorova Sveti Rok i Zadar 2 te državnim cestama preko Karina, Obrovca i Gračaca); autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3); Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, Paški most.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) na: autocesti A7 Draga-Šmrika; lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica.

Dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila) na:

Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga.

Zbog pojačanog prometa kolone su i zastoji i na državnim cestama preko Karina (gdje su radovi na mostu preko Karišnice i vozi se jednim trakom), Obrovca i Gračaca (DC27 i DC50).

Večeras od 22 sata do 06 sati bit će zatvorena autocesta A1 između čvorova Karlovac i Novigrad u smjer Rijeke, zbog pregleda tunela Sveti Marko.

Od 22 sata do 05 sati bit će zatvorena brza cesta Solin-Klis u smjeru Splita. Obilazak je starom kliškom cestom.

Kroz tunel Učku večeras od 23 sata do 05 sati vozit će se uz privremenu regulaciju prometa.

Zbog vode na kolniku zatvorena je Jadranska magistrala (DC8) kod zračne luke Čilipi. Obilazak je preko zračne luke Čilipi.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. Zbog povremeno jakih pljuskova ponegdje se na kolniku zadržava veća količina vode. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Pozivamo vozače na oprez zbog ulja na kolniku na zagrebačkoj obilaznici kod čvora Kosnica u smjeru istoka.

NAJAVA RADOVA:

4./5. listopada od 22:00 sata do 05:00 sati ujutro bit će zatvorena državna cesta DC1 „Brza cesta Solin – Klis“ u smjeru čvora Klis Grlo-Split (zapadni kolnik). Obilazak je županijskom cestom ŽC6253 „starom kliškom cestom“;

do 31. listopada zatvarat će se dionica autoceste A1 u zoni čvora Zadar II (na 15 minuta): od ponedjeljka do četvrtka od 14:30 do 15:30 sati, u petak i subotu od 15:30 do 16:30 i nedjeljom od 19:30 do 20:30 sati.

Zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvoren je čvor Sveta Nedelja na autocesti A3 Bregana-Lipovac. Promet je sa čvora Sveta Nedelja preusmjeren na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec.

Do 21. prosinca u 17:00 sati zatvorena je državna cesta DC31 Pokupsko-Glina u naselju Donje Taborište kod mosta preko potoka Golinja. Obilazak: Slatina Pokupska-Zaloj-Gračanica Šišinečka-Stankovac-Hađer-Prekopa-Glina.

Zagrebačka obilaznica - čvor Jankomir (A3):

sanacija zapadnog nadvožnjaka Jankomir (iz smjera GP Bregane u smjeru A2 i Gradu Zagrebu) zatvoren je zaustavni trak, vozi se i dalje po obje prometne trake, uz ograničenje brzine od 60 km/h;

zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) - promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h;

sanacija mosta u čvoru Jankomir;

iz smjera autoceste A2 prema spoju na autocestu A3, smjer čvor Lučko, zatvoren je pretjecajni trak, vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h;

iz smjera grada Zagreba u smjeru GP Bregana, zatvoren je pretjecajni trak, vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h;

iz smjera GP Bregana u smjeru grada Zagreba zatvoren je pretjecajni trak, vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h;

iz smjera autoceste A2 u smjeru grada Zagreba zatvoren je silazni krak čvora Jankomir (do 20.10.) Obilazak: izlaz Rakitje(A3)- Zagrebačka ulica (ŽC3064)-ulaz Rakitje (A3);

23.09. zatvara se vozni trak na zapadnom nadvožnjaku čvora Jankomir, promet će teći jednim trakom, uz ograničenje brzine na 80 km/h.

Predviđeno trajanje radova je do lipnja 2020.godine.

Povodom održavanja međunarodne biciklistčke utrke CRO Race od 1. do 6. listopada vozit će se uz privremenu regulaciju prometa na sljedećim cestama:

4. listopada od 12:30 do 17 sati na dionici: Starigrad (Paklenica)-Karlobag-Senj-Novi Vinodolski-Crikvenica-Dramalj-Crikvenica

5.listopada od 10:30 do 15 sati na dionici: Rabac-Labin-Vozilići-Pazin-Cerovlje-Paz-Boljun-Vranja-Vela Učka-Poklon-Veprinac-Poljane-Ičići-Rijeka-Orehovica-Čavle-Platak

6.listopada od 11:30 do 15:30 sati na dionici: Sveta Nedelja-Zagreb-Velika Gorica-Zagreb-Sesvetski Kraljevec-Dugo Selo-Vrbovec-Rakovec-Zelina-Soblinec-Zagreb.

Zbog izvođenja vježbe u tunelu Mala Kapela dana 16. listopada od 22:00 do 17. listopada u 6:00 sati privremeno će se zatvoriti za sav promet dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Ogulin i Brinje.

U prometu je i dalje veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

20. travanj 2024 01:47