StoryEditorOCM
RegionalDJEČJA KLAPA BALINIERA

I ove godine na Festivalu dječjih klapa u Zadru

Piše Andrina Luić
10. svibnja 2019. - 22:28
11

Dječja klapa Baliniera i ove će godine nastupiti na jedanaestom po redu Festivalu dječjih klapa, koji će se održati 17. svibnja u 19 sati u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zadru.

Festival organiziraju Gradska knjižnica Zadar i Zaklada Ljubo Stipišić Delmata s ciljem druženja mladih klapskih pjevača na baštinskim zasadama, priprema mladih „pivaoca“ za buduće pjevače u odraslim klapama, kao i njihovo ohrabrivanje u istraživanju tradicijske glazbe Dalmacije, pišu Naši školji.

Ljubo Stipišić Delmata bio je kum Gradske knjižnice Zadar od 2006. godine i inicijator najprije smotre, a zatim i suosnivač Festivala dječjih klapa.

Na 11. festivalu dječjih klapa nastupit će deset klapa u kategorijama do 14 i do 16 godina. Naša otočna Dječja klapa Baliniera, koju vodi profesorica Nada Smoljan, natjecat će se s dvije pjesme: Dobro jutro, ca se ne javiješ i O, da mi je cimentati more.

Prijavljene su još klape Grdelin iz Selca na Braču, Dobri iz Splita, Meterize iz Šibenika, Škalinice iz Ražanca, Kotorski grdelini iz Kotora, Luč iz Splita, Manina iz Blata na Korčuli, Dominus iz Rijeke i Bepo iz Omiša.

25. travanj 2024 18:02