StoryEditorOCM

INCIDENT U KOLANU (2) Lucija Datković: Bio je to teror skupine mještana, tajnicu su zaključali u općinske prostorije!

Piše PSD.
22. siječnja 2016. - 14:40
etnoloska_zbirka3-201115(1)

To što smo tajnica Gordana Maržić i ja doživjele u srijedu navečer u općinskim prostorijama Kolana nije ništa drugo nego verbalni i psihički teror! Kolegici Gordani sam došla pomoći u pripremi primopredaje vlasti i to uz suglasnost i odobrenje povjerenice Kristine Božić, a u izlasku nas je spriječila skupina od šest-sedam mještana kojima je na čelu bio Mihovil Šupraha, kaže donedavna zamjenica načelnika Kolana Lucija Datković.

U skupini ljudi koji su uz Šuprahu sudjelovali u incidentu (P.Š., D.Č., D.Č.,V.Š., Ž.G.) uglavnom su članovi HSPAS koji su donedavno, do raspisivanja prijevremenih izbora u Općini Kolan, bili u opoziciji vlasti HSS-ovog načelnika Josipa Zubovića. Incident u Kolanu je samo još jedna od potvrda žestokog političkog sukoba pred nadolazeće izbore.

- Fizički su nam zapriječili izlazak, vrijeđali su nas, vikali su da nećemo izaći dok ne dođe krim policija i da je dosta bilo "iznošenja dokumentacije" iako sam ja u rukama imala ključeve svog automobila i mobitel. Nije pomoglo ni to što imam malo dijete, jednostavno me nisu htjeli pustiti vani, pa sam ostala u čekaonici. U jednom trenutku ipak sam uspjela izaći i otišla sam doma. Damir Čemeljić je tada ušao u općinske prostorije i navodno nešto fotografirao, a nakon toga je kolegicu Maržić zaključao u općinske prostorije. Ona je nazvala policiju u strahu za svoj život, kazala nam je Lucija Datković dodajući da je tajnica zbog svega morala otići zatražiti i liječničku pomoć.

- Mi smo samo radile svoj posao, sve ostalo su ružne insinuacije. Pa tko bi trebao sudjelovati u primopredaji vlasti, ako ne onaj tko je na vlasti bio, zaključuje bivša zamjenica načelnika Lucija Datković.

Predrag Opačić

03. svibanj 2024 13:56