StoryEditorOCM
RegionalKOLEGE MU ŠOKIRANI

Inspektor ušao u stan dilera i uzeo 20 tisuća kuna, koje je odnio njegovoj majci!? Nagrađivanog policajca taj bi potez mogao stajati posla

Piše Vladimir Urukalo
12. travnja 2021. - 20:13

Neočekivana i pomalo naivna (da ne kažemo glupa) reakcija 37-godišnjeg splitskog policijskog inspektora, a nakon što su njegovi kolege prošlog petka uhitili i priveli 51-godišnjeg Dina D. s većom količinom droge, mogla bi ga stajati posla, istražnog zatvora i naposljetku zatvorske kazne za zlouporabu položaja i ovlasti!

Naime, tog 9. travnja inspektori Druge policijske postaje su u Ulici Antuna Branka Šimića uhitili Dina D., koji im je, po službenom izvješću splitske policije, dragovoljno izručio tri smotuljka speeda. Na osnovi takvog "ulova" od suca istrage Županijskog suda u Splitu zatražili su i dobili nalog za pretragu stana u istoj ulici, u kojem je uhićeni diler podstanar. U stanu su pronašli 78 grama marihuane, 635 komada ecstasyja i više od kilogram speeda, točnije 1107 grama te droge.

Nakon kriminalističkog istraživanja je Dino D. je priveden pritvorskom nadzorniku, a potom i sucu istrage.

I baš tada, dok je čekao odluku suca istrage, sve je krenulo loše za policajca s početka priče koji, uzgred rečeno, ima i privatne i poslovne relacije s uhićenim dilerom. Naime, prema neslužbenim informacijama, 51-godišnjak je, šokiran uhićenjem, svom odvjetniku rekao da je u stanu ostalo novca i da će mu to trebati.

Novac u zaslonu kauča

To su, pak, čuli policajci koji su ga čuvali te su odmah javili tu informaciju kolegama koji su bili u toj prvoj pretrazi stana, kada su naši samo drogu. Ovi su potom otišli do Šimićeve, a tamo im je ženska osoba, koja je imala ključeve stana, kazala da je već bio tu jedan njihov kolega koji ju je nazvao na mobitel i rekao joj da nisu do kraja završili pretragu i da on mora to zgotoviti te ju je zamolio da mu otvori stan.

Kad su njegovi kolege iz 2. PP vidjeli da u stanu, koji su ovaj put jako detaljno pretražili, nema ni traga novcu, podnijeli su službenu prijavu i u cijelu se priču uključio USKOK.

Kako je utvrđeno, 37-godišnji nagrađivani policijski inspektor iz Policijske uprave, iz stana je, točnije iz stražnjeg dijela naslona trosjeda u dnevnoj sobi, zalijepljeno za naslon i skriveno ispod navlake s patent zatvaračem, izvukao skrivenu veću količinu novca. USKOK barata svotom od najmanje 20 tisuća kuna. Uzeo ih je a da nije nikoga o tome obavijestio i da nije ženi koja ga je pustila u stan dao potvrdu o oduzimanju predmeta.

Nakon tog saznanja, policajci su uz nalog suca istrage pretražili i policajčev stan i automobil koji koristi, no novac nije nađen. Tijekom daljnje kriminalističke obrade utvrđeno je, a on to, doznajemo, nije niti pretjerano skrivao niti je u tome vidio išta sporno, da je novac odnio majci uhićenog dilera. Kod nje je veća svota novca i nađena.

Prijeti mu zatvor

Naivni policajac je, doznajemo, kontaktirao sa svojim jako dobrim poznanikom dilerom nakon što je ovaj uhićen i tako je doznao da je u stanu na skrivenom mjestu ostalo novca te je poželio da ga policajac uzme i preda njegovoj majci.

- Ne znam što mu je bilo, zašto je ovako glupo postupio, ne mogu vjerovati. Radi se o izvanrednom policajcu koji dugo radi, neustrašivom i hrabrom čovjeku koji je mnoge kriminalce i dilere spremio iza rešetaka i ne mogu niti zamisliti da njemu sad prijeti ista sudbina - kazao nam je vidno šokiran jedan od njegovih kolega.

No, ta njegova uzorna karijera sada je uprljana velikom mrljom, a kako smo doznali, USKOK će od suca istrage, nakon ispitivanja osumnjičenog policajca, tražiti da mu se odredi istražni zatvor zbog postojanja "osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak ili da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, vještake, sudionike ili prikrivače..."

26. travanj 2024 00:22