StoryEditorOCM
RegionalEH, TE SVEKRVE

Ispovijest Dalmatinke: ‘Sretna sam i ludo zaljubljena. Ali imam problem! I to s njegovom majkom. Ove mi spačke radi‘

Piše MOZAIK SD
21. svibnja 2023. - 08:42

Na stranici "Mamine tajne, anonimne i javne" jedna je žena ostavila zanimljiv status. A problem je, naravno, svekrva...

Pa piše:

– Evo da "ukratko" objasnim moju situaciju. Rastavljena sam i imam dvoje djece. Moj je sadašnji partner isto rastavljen, bio je oženjen čak dva puta, ali ni s jednom ženom nije imao djecu. Veza nam je super, ali sve dok se njegova majka ne umiješa. Problem je u njegovoj majci, koja ima 80 godina i koja je o meni svašta rekla i svašta mi podmetala. Žena, znači, izmišlja stvari i njemu stalno govori protiv mene. U početku nije ništa govorio, ali s vremenom sam primijetila da je čudan i svaki put ljut kad dođe od nje.

Ja sam nju vidjela samo dva puta u životu. Stalno mu radi pritisak. Govori mu kako je on pod mojim vodstvom, kako se ja želim obogatiti na njihovim leđima... To, naravno, nije istina, ja sam samostalna i i dosad sam živjela bez ičije financijske pomoći. Sve sama stvorim i radim. Da ne duljim: znači, tisuću izmišljotina. On izbjegava da se nas dvije sretnemo i razgovaramo, sav je napet i loše raspoložen. Ja bih stala pred nju i pitala je što joj nije jasno, ali on vjerojatno ne zna drugačije. On je mamin sin, uvijek je dostupan za nju. Ta žena ima još dvoje djece, ali ne mari za njih koliko za sina. Samo neka ima njega i njoj super. Imam osjećaj da je ona u braku s njim, a ne s njegovim ocem.

Moje je pitanje: da idem sama i riješim to s njom, ili da jednostavno pustim kako je i da izbjegavam i ignoriram, kao što sam dosad radila? Svaki je savjet dobrodošao, osim da ga napustim. Jer to ne želim i neću. Strašno ga volim i skupa smo dvije i pol godine. Veliki pozdrav i unaprijed vam hvala, od srca – napisala je ta žena, navodno je iz Dalmacije. 

Komentari: 

- Ma svaki muškarac je mamin sin. Ali isto tako Vas partner bi trebao svojoj majci podvući crtu po pitanju Vas! On je taj koji bi joj trebao skrenuti pažnju da nije ni najmanje lijepo da tako priča o Vama, da ne kažem da joj ne dozvoli to. Imaju li oni ikakvih drugih tema sem Vas? Pogotovo ako vas dvije i nemate mnogo kontakta. Ja tu krivim Vašeg partnera. Nedopustanje roditeljima da se petljaju u privatni život nije nepoštovanje. Moj muž je na početku našeg braka rekao neke stvari i meni, gdje je granica, ali isto tako i svojoj porodici. Svi to poštujemo i odlično se slažemo

-Ja vam se divim na volji i živcima koju imate.Nakon razvoda braka,svojih dvoje djece i posla kojeg radite vi imate volje za trošiti svoju energiju na ovakve situacije

-Joj djevojko bježi iz tog sr**a ako ikako možeš. Ne daj da ti godine prođu u zavaravanju same sebe da će se nešto promijeniti.

-Dok takvi tulci ne prekinu sami pupčanu vezu nema tuj vajde. Ti ćeš izgoriti a oni će samo dalje nastaviti u istom revijalnom tonu.

-Ja žalim al više vrijeme ne mogu vratiti.

-Nemate Vi problem nego njegova mama, koliko sam shvatila iz napisanoga. Poštujte tu stariju gospođu jer je majka čovjeka kojega volite, a priče ignorirajte, pa će, s vremenom, shvatiti, da nije bila u pravu. Sretno!

-Rjesila bi ja to na brzinu s njom. Ako vec ima lose misljenje o Vama, ne vidim sto ce se promijeniti. Znači, gore ne moze biti. Durit ce se mjesec-dva pa ce dopuzati. A onda bi me on cuo...po njegovoj reakciji cete vidjeti kamo to (i ako) sve vodi... Sretno!!! 

-Imaš ženo dvije opcije trpi i šuti ili razlaz zauvijek.Čemu tražiš savjet a neželiš prekid.Nemoraš ostaviti ti njega on će tebe ostaviti mamica će pobjediti.

-Sve ste napisali, kada ste naveli "ima dva braka iza sebe", te na to dodati i "on je mamin sin". Te žene Vi ne znate zašto su od njega otišle, znate samo njegovu stranu priče, ne i njihovu. Ako njegova majka radi pritisak na vašu vezu, zasigurno je radila probleme i u prethodna dva braka, a on preslab da se zauzme za sebe, i obitelj.

-Kaj ti imaš s njom rjesavati? Sa ženom od 80 godina..tvoj partner je to dužan rjesavati, a ti moraš razgovarati sa njim. Gurate pod tepih činjenicu da svaki puta kad se oni vide kod vas su trzavice. On je taj koji treba povući granicu između poštivanja majke i njenog miješanja u vas zivot

-Mama ima 80 godina...dalje ne moras ni citat. Ako se do sad nije pomirila s tim da joj se sin ozeni i bude neciji suprug, nece ni od sad i vjecito ce pravit problem. U cijeloj prici najjadniji je taj sin koji ne zna povuc granicu valjda iz straha da ne povrijedi svoju majku slusa njene svakodnevne gluposti. Radije ce ostaviti i 3.suprugu nego povrijediti majku. Ne mozete vi tu nista s njom rijesiti,samo pogorsati situaciju. On sigurno sve to vidi i zna da ona lupeta ali evo jadan si pomoc ne moze. Mozete jedino s njim o tom svemu otvoreno razgovarat.

-Pravi problem je Vaš partner, a ne njegova majka.On ima već xy godina i jako dobro poznaje svoju majku ili bi ju bar trebao poznavati. Možda je ona kumovala raskidima prijašnjih veza.Nemate Vi šta s njom rješavati, niti ćete išta postići, osim što bi ona sineku mogla reči da ste ju napali verbalno.Po meni bi bilo najpametnije da se udaljite od njega, pošto on očito vjeruje svim njenim izmišljotinama.

To se neće promjeniti, ako on ne odluči da se promjeni.

- Nemas ti "muskarca" to je prva stvar.

- Niti slucajno sama k njoj jer ce biti jos gore. To je vrsta ljudi koja se hrani tako da drugima radi pakao od zivota. Mene je pokojni svekar optuzio da sam ga gurnula niz stepenice!! Sreca pa sam bila s muzem upravo u tom trenutku ali stari bik to nije znao. I sadasnja veza mi je pocela slicno tvojoj ali ja sam flegma osoba i imam debele zivce....Mozes kako hoces ali ne i Dokle hoces. 7 godina sam sutila i bila kulturna jer ipak je to njegova majka a onda rekla sto sam mislila i to pred njim. Ok, volis ga i to je jasno ali prvo stavi sebe i svoj obraz ispred svega jer u protivnom sama sebe ne postujes....imas i djecu, svojim postupcima ih ucis da dozvole drugima da ih gaze. Sretno.

-Zato se i dvaput rastavio isto ce biti i sa tobom. Zar ne vidis da on slusa majku i ona mu je najbitnija. Kad dodze kuci pitaj ga zasto je namrgodzen i reci mu da mu bude posledan put da tako radi kad dodze od majke, e onda ces videti dali mozes sa njime da zivis ili ne.

-Osoba od 80 godina ima dječiju pamet, uz to ide posesivnost i ljubomora taman kao u malog djeteta. Ako vas dvoje niste u stanju da ukrotite malo djete (tj. baku) onda vi niste ništa bolji od nje. Ti bi išla da rješavaš problem sa ženom kojoj su dani odbrojani, kako bi to rješila evo živo me zanima?

Mozeš rješit sve probleme samo da si dovoljno pametna pa da joj kupiš poklon ili ispečeš kolač pa da je šokiraš svojom dobrotom, da je posjetiš pa popričaš sa njom. Vjeruj puno bi dobila sa tim, puno više nego da se ideš svadjat sa starom ženom.

-Ako je on bio dva puta oženjen, ja mu sigurno ne bih bila treća. Ne valja ni on, a ni njegova mama. Pošto ti nećeš da ga napustiš, onda smisli kako ćete funkcionirati.

-Nisam ni procitala do kraja a mogu vam odma odg: NIJE tu majka nicemu kriva nego vas PARTNER koji nema povjerenja u vas ...kada dode vama u glavu bit ce bolje

-Eh od mog decka majka je za mene izrekla takve grozote kaj si to normalna osoba ne moze ni zamisliti.Zenska me uopce ne poznaje ali me etiketirala na osnovu toga kaj sam rastavljena,imam djecu i sad njezin sin ima samnom djete.Njoj je to nepojmljivo,cak ni unuku nije dosla vidjeti,mala je stara 7mj.Jos kad smo poceli zivjeti na pocetku zajedno o dok je ona njemu svasta za mene pricala,sve najgore,on se je svoje majke odrekao isti cas.Stao je iza mene,djece i naseg djeteta.Niti odlazi tamo,niti imaju komunikaciju a mi imamo svoj blazeni mir doma.

-Prosla sam nešto slično s jednim djetetom iz prvog braka bila sam roba s greškom po njoj.Muškarci koji vole ženu i drže do nje će se zauzeti za nju i podvući granicu posesivna mater i ona. Oni slabići, kukavice, mamini sinovi kako god se neće nikada skrasiti s nijednom osim vlastitom materom pogotovo ako u međuvremenu premine otac onda ste gotovi jer sin preuzima ulogu muža u toj bolesnoj zajednici, majka glumi bolest imala 50,60,70,80 nebitno, polako ga vraća k sebi doma, svađa vas, ali na lukavi način ne mjesa se ona nego nije to za njega. Govori toliko toga protiv vas kad vas nema, a on to upija i istina u početku se pokušava oduprijeti no ne možete pobijediti takve matere,a ni sinove. Voljela sam i ja jako no morala sam pustiti jer na kraju ostane samo svađa, krivnja i gorak okus, a baba koja sa dobro okoristila o mene nevina žrtva. Gonite to k vragu!

-Nema mira dok je baba živa! 

25. travanj 2024 04:43