StoryEditorOCM
RegionalODLUKA SUCA

Istražni zatvor za 18-godišnjaka iz Ličko-senjske županije zbog spolnog zlostavljanja djeteta (14)

Piše Mario Pušić
30. studenog 2020. - 21:02

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu je odredio istražni zatvor za 18-godišnjaka iz Ličko-senjske županije kako bi mu onemogućio da utječe na svjedoke u kaznenom postupku koji se vodi protiv njega. Terete ga za teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, koje je navodno počinio prema 14-godišnjem djetetu.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 18-godišnjak počinio navedeno kazneno djelo na području Ličko-senjske županije na štetu djeteta (2006.). Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu i odredio 18-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke - priopćili su danas iz tužiteljstva.

Kako je žrtva dijete mlađe od 15 godina, mladiću prijeti dugogodišnja zatvorska kazna u trajanju od 3 do pet 15 godina - "ako je djetetu nanesena teška tjelesna ozljeda ili je narušen njegov tjelesni ili emocionalni razvoj ili je dijete ostalo trudno, ako je u djelu sudjelovalo više počinitelja, ili je djelo počinjeno nad posebno ranjivim djetetom ili je počinjeno od člana obitelji ili osobe s kojom dijete živi u zajedničkom kućanstvu, ili je počinjeno na osobito okrutan ili osobito ponižavajući način."

19. travanj 2024 17:28