StoryEditorOCM
RegionalDO JUČER U HDZ-u, DANAS NA NEZAVISNOJ LISTI ZA ŠKABRNJU

Ivan Škara (26): Ne vidim baš nijedan segment rada dosadašnjeg načelnika kojega bih ocijenio pozitivnim!

Piše IN
18. svibnja 2017. - 20:25
IMG_3997

Na izbore u Općini Škabrnja izlazi i nezavisna lista 26-godišnjeg magistra ekonomije Ivana Škare. Mladi Škara kaže da ne zna je li još uvijek formalno član HDZ s kojim se razišao neposredno pred ove lokalne izbore ili je automatski izbačen iz stranke kao i Zlatko Hasanbegović koji je podržao nezavisnu listu za Zagreb.

Škara je najmlađi na listi, njegova zamjenica je Ana Karlić (33), a najstariji na listi ima 42 godine. 

Do jučer ste bili u mladeži škabrnjskog HDZ-a, zašto ste odlučili izaći na izbore na nezavisnoj listi?

- Zbog toga što smo naišli na nerazumijevanje aktualnog vodstva škabrnjskog HDZ-a, odnosno načelnika Općine Škabrnja i njegovih suradnika, kada smo im se javili s našim idejama i projektima, za koje smatramo da našoj općini mogu donijeti bolju budućnost. Iz više razgovora s njima procijenili smo da aktualno vodstvo nema ambicija, znanja i kompetencije da vodi Općinu u smjeru u kojemu bi ona trebala ići i odlučili smo da je jedini način da nešto napravimo taj da se politički angažiramo kao nezavisna lista.

Koji su to projekti koje ste vi predlagali aktualnom vodstvu općine, a oni nisu na njih reagirali?

- Prije svega, ubrzavanje rješavanja pitanja imovinsko-pravnih odnosa, što je ključ razvoja Općine, jer bez toga ne možemo aplicirati za sredstva iz EU fondova. Neprihvatljivo nam je da do sada nitko nije niti pokušao povući ta sredstva, a ona nude doista velike mogućnosti za dobre projekte. Predložili smo im i aktivaciju poljoprivredne zadruge, pronalazak kvalitetnog i dugoročnog rješenja za marašku i ostale poljoprivredne proizvode, zatim stavljanje državne zemlje u funkciju mladih obitelji i OPG-a, kao i još neke projekte. Nažalost, nismo naišli na njihovo razumijevanje, a koji su razlozi tome doista ne znam, s obzirom da su svi projekti isključivo za dobrobit Škabrnje i Prkosa.

Kako komentirate činjenicu da su Škabrnju u dva dana posjetila dva ministra pod "vodstvom" Josipa Bilavera?

- Nema se tu što previše za komentirati. To je standardna politička retorika uoči izbora. Aktualno vodstvo Općine Škabrnja imalo je i više nego dovoljno vremena da pokaže što može napraviti, a nažalost, jako je malo toga donijelo bolji život mještanima.

Što Škabrnji hitno treba da bi život u njoj bio bolji? 

- Već spomenuto rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, infrastruktura i reaktivacija poljoprivredne zadruge kao jednog od najpozitivnijih nositelja razvoja općine.

Ako postanete načelnik, što ćete raditi drukčije od svog prethodnika?

- Sve. Ne vidim baš nijedan segment rada dosadašnjeg načelnika kojega bih ocijenio pozitivnim i na njemu nastavio nešto raditi. Počevši od transparentnosti i komunikacije s mještanima nadalje. Mi želimo od početka sve raditi vrlo jasno i otvoreno. Naš kompletan program možete pronaći na našem facebook profilu i stranici Moja Škabrnja, a iz dana u dan razrađujemo sve bitne teme za našu općinu, kako bismo približili mještanima ono što želimo.

Također, otvoreni smo i za sve njihove upite. Mnogo je tu posla, ali prepoznajem veliki entuzijazam i želju za radom, kako kod mojih suradnika, tako i kod mnogih mještana Škabrnje i Prkosa. Upravo to mi daje nadu da zajedno možemo graditi bolju budućnost, jer svi smo svjesni da naša općina ima potencijal da postane gospodarski, ekonomski i kulturološki centar zadarskog zaleđa.

23. travanj 2024 23:31