StoryEditorOCM
RegionalNIJE DOBRO

Iz korita se izlila rijeka Otuča: području Gračaca prijete poplave! Na terenu su sve dežurne službe: kopaju odvodne kanale i slažu vreće s pijeskom

Piše Zadarski.hr
14. svibnja 2023. - 19:36

Obilna kiša koja već danima pada diljem zemlje i koja je prouzročila velike probleme u Slavoniji, danas muku zadaje i stanovnicima na području Gračaca gdje je ranije popodne došlo do izlijevanja rijeke Otuče iz korita.

U radu Stožera civilne zaštite (SCZ) Općine Gračac aktivno sudjeluju i djelatnici Službe civilne zaštite Zadar, a trenutno se poduzimaju mjere obrane od poplava kao što je kopanje odvodnih kanala, priprema odvodnih pumpi i vreća s pijeskom.

image

velike poplave

Scz Općine Gračac/Slobodna Dalmacija

Kako je objavilo Ravnateljstvo civilne zaštite, Županijski centar 112 Zadar zaprimio je informaciju o nadiranju podzemnih voda zbog čega je načelnica stožera Nataša Turbić civilne zaštite aktivirala uži sastav SCZ zbog preventivnih aktivnosti u obrani od poplave podzemnih voda. 

image

velike poplave

Cz Općine Gračac/Slobodna Dalmacija

- Županijski centar 112 Zadar zaprimio je informaciju o onečišćenju rijeke Zrmanje nastalog uslijed veće količine oborina na dijelu od Obrovca prema Novigradskom moru te su baviješteni djelatnici Hrvatskih voda i dežurna vodopravna inspektorica - napisali su na svom službenom FB profilu: 

04. svibanj 2024 05:36