StoryEditorOCM
RegionalMANJE TRAGEDIJA

Zadarskoj policiji građanin dragovoljno predao 2 kilograma privrednog eksploziva, 600 grama trotila, 20 metara štapina i 2000 komada streljiva

Piše M.K.
27. siječnja 2023. - 09:40

Zadarskoj je policiji jučer, 26. siječnja, savjesni građanin dragovoljno predao eksploziv i streljivo: 2 kilograma privrednog eksploziva, 600 grama trotila, te 20 metara sporogorećeg štapina i 2000 komada raznog streljiva.

Eksploziv i streljivo su na siguran način preuzeli policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu.

Policijska uprava zadarska i nadalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja i streljiva bez ikakvih sankcija.

Svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, streljivo ili eksplozivne tvari, mogu ih predati policiji i pritom neće snositi nikakve sankcije, odnosno protiv njih se neće pokretati prekršajni niti kazneni postupci.

Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje ili eksplozivne tvari osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na njihovu kućnu adresu prikupiti oružje.

Jučer su građani dragovoljno predali oružje i na ličkom području i to; građanin s područja Gospića dragovoljno je predao 211 komada streljiva call. 7,9 mm, građanin s područja Korenice dragovoljno je predao plinski revolver call. 380 i plinski revolver call. 9; građanin s područja Otočca dragovoljno je predao zračnu pušku, call.4.5 mm, a sve to je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

U sklopu preventivne akcije „Manje oružja, manje tragedija“, u kojoj građani mogu dragovoljno predati oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom protekle 2022. godine građani su predali: 18 komada vatrenog oružja (od čega 6 komada automatskog, 10 komada poluautomatskog te 1 komad drugog vatrenog oružja kao i 1 pištolj), 82 komada rasprskavajućeg oružja (39 ručnih bomba, 3 mine te 40 komada ostalih minsko-eksplozivnih sredstava),  4290 komada streljiva za dugo i kratko naoružanje,  17,3 kilograma eksploziva, 3 komada raznih pirotehničkih sredstava.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.  

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja - manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.  Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak - navode iz PU ličko-senjske.

27. rujan 2023 05:54