StoryEditorOCM
RegionalFOTO&VIDEO

Izgradnja CGO-a je teška preko pola milijarde kuna, ali to nije sve: slovenski izvođač radova ima dodatna potraživanja! Svi čekaju smjernice Vlade...

Piše P.O.
30. ožujka 2022. - 11:54

Cijene svega i svačega rastu iz dana u dan, inflacija tutnji planetom, građevinski materijali skaču u nebo. U takvim naslovima krije se i opasnost za velike, već započete infrastrukturne objekte po cijeloj Hrvatskoj. Već su skočile cijene za brojne projekte aglomeracija po cijeloj zemlji, radovi na nekima od njih su zastali, a među ogromne investicije koje sada dolaze u pitanje spada i izgradnja Cantra za gospodarenje otpadom u Biljanima Gornjim.

Znači li to da bi preko pola milijarde kuna vrijedan projekt mogao dodatno "krešiti"? Vrlo izvjesno.

image
CGO Biljane Donje

- Slovenski konzorcij "Riko", koji izvodi radove, već nam je uputio zahtjev s najavom dodatnih potraživanja jer su bitno skočile cijene goriva i materijala. U ovakvim se slučajevima zahtjev mora unaprijed najaviti, ali iznos nije precizno definiran. Za to vrijeme radovi idu svojim tijekom, kaže Dino Perović, direktor tvrtke "Eko" koja vodi projekt.

Očekuje se da bi narednog tjedna Vlada premijera Plenkovića mogla dati smjernice za obračunavanje dodatnih potraživanja na svim vrelikim projektima u Hrvatskoj.

Kako trenutno izgleda gradilište u Biljanima Donjim možete vidjeti na videu snimljenom 28. ožujka.

23. travanj 2024 16:42