StoryEditorOCM
RegionalPROBLEM NA OTOKU

Jadrolinija privremeno ukinula prodajno mjesto na Veloj Ravi - evo što im za prodaju trajektnih karata predlažu otočani

Piše P.O.
8. studenog 2021. - 20:09

Nacionalni brodar je na svojoj službenoj WEB stranici objavio vijest koja neće razveseliti stanovnike zadarskog otoka Rava. „Jadrolinija” najavljuje. Doduše privremeno, ali ipak gašenje prodajnog mjesta na Ravi.

- Obavještavamo cijenjene putnike da prodajno mjesto u Ravi privremeno prestaje s radom, te da će prodajno mjesto u Vodicama do daljnjega biti otvoreno od ponedjeljka do subote od 11:00 do 12:00, a nedjeljom i blagdanom od 14:00 do 15:00 sati kažu iz „Jadrolinije”.

Putnicima preporučuju „kupovinu karata putem web stranice Jadrolinije, mobilne aplikacije ili kupovinu karata na ostalim prodajnim mjestima” i obavještavaju ih da će „iznimno biti moguće prijevoznu kartu kupiti i na brodu”.

- Koliko znamo, problem s gašenjem tog radnog mjesta je u tome što se nitko nije javio na natječaj za taj posao. To i nije čudno jer je teško zamisliti da netko s kopna dođe raditi na Ravu za plaću od 4.000 kuna, a mora ovdje platiti podstanarstvo, kaže Zdenko Simičić, predsjednik Mjesnog odbora Mala Rava, po kojemu bi se možda moglo razmisliti o tome da Grad Zadar sufinancira plaću ili smještaj prodavaču karata.

Simičić tvrdi da problem za otočane ni dosada nije postojao kada su u pitanju brzobrodske linije, ali i u Maloj i u Veloj Ravi mještani će gašenjem prodajnog mjesta imati problem s kupovinom karata za dvije trajektne linije tjedno jer te karte, za razliku od brzobrodskih, neće moći kupiti na trajektu:

-To bi trebalo riješiti i omogućiti ljudima da kartu mogu kupiti i na trajektu, jer se radi o istoj kompaniji i malom ulaganju u nabavku aparata za prodaju karata, smatra Simičić.

03. svibanj 2024 19:57