StoryEditorOCM
Regional"TU SAM, A NISAM"

Jedan je zadarski otok zabranio rezervaciju mjesta ručnikom na plaži: uklonjen je manji kamion opreme u svega sat vremena

Piše Virski.hr
7. kolovoza 2022. - 20:49

Iz Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalno gospodarstvo te Komunalnog redarstva Općine Vir stiže obavijest kojom se mole građani otoka, gosti i turisti da plažni pribor – ručnike, plažne šatore, maske, peraje, obuću, odjeću i slično – ne ostavljaju preko noći na plažama, jer ih ujutro neće pronaći.

- Samo u jedno jutro, od 5.30 do 6.15h, uklonjen je manji kamion opreme ostavljene na svim virskim plažama, a trošak uklanjanja snosit će oni koji ostavljaju plažni pribor - kaže pročelnik virskog općinskog Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalno gospodarstvo Ante Orlić.

Trošak uklanjanja plažnog pribora iznosi 500 kuna, pa je jasno kako se nikomu ne isplati „rezervacija“ plažnog mjesta, jer se uklanjanje vrši sukladno Zakonu o pomorskom dobru i općinskoj Odluci o komunalnom redu.

Isto vrijedi i za nepropisno parkirane automobile za koje je tijekom druge polovice lipnja i u srpnju ispisano preko 400 kazni, a iznos kazni varira ovisno o vrsti prometnog prekršaja.

26. travanj 2024 18:16