StoryEditorOCM
RegionalPOMORSKA NESREĆA

Jedna osoba smrtno stradala u sudaru dvije brodice kod otočića Fenoliga

Piše M.K.
6. kolovoza 2022. - 22:20

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je o pomorskoj nesreći sa jednom smrtno stradalom osobom, u moru kod otočića Fenoliga.

Prema dostupnim informacijama do sudara dvaju plovila došlo je na udaljenosti 500 metara jugozapadno od obale otoka Fenoliga, pri čemu je jedna osoba, nažalost, smrtno stradala dok je druga osoba sa istog plovila pretrpjela tjelesne ozljede i prevezena je u Opću bolnicu Pula.

Službenici Lučke kapetanije Pula informaciju o sudaru dvaju plovila, oba pod zastavom Republike njemačke, zaprimili su danas, 6. kolovoza u prijepodnevnim satima.

Plovilo na kojemu je boravila smrtno stradala osoba potonulo je na mjestu sudara te se priprema izron sa morskoga dna i tegalj na siguran vez.

U tijeku su istražne radnje koje provode službenici Lučke kapetanije Pula, policijski službenici te Županijsko državno odvjetništvo, kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do ove pomorske nesreće - javilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

31. ožujak 2023 19:16