StoryEditorOCM
RegionalHLADNA FRONTA

Jutros je na Hvaru bilo hladnije nego na Islandu: donosimo prognozu za cijeli sljedeći tjedan za Dalmaciju i kontinent, evo i kad će zatopliti

Piše Ivo Boko, T. G., PSD
14. veljače 2021. - 21:14

Jutros u 7 sati Reykjavik na Islandu sa svojih plus 5 stupnjeva Celziusa bio je za šest stupnjeva topliji od Hvara (-1 stupanj) i za 5 stupnjeva topliji od naših pučinskih otoka Visa i Lastova, koje grije za 10 stupnjeva toplije more od islandskog.

Inače najhladniji grad u Europi jutros je bio norveški Oslo s minus 19 stupnjeva.

A kakvo nas vrijeme očekuje sutra u Hrvatskoj?

- Pretežno sunčano, krajem dana uz porast naoblake u zapadnim krajevima. Vjetar slab, u Slavoniji i Baranji do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će umjerena i jaka, na udare i olujna bura i sjeverni vjetar tijekom dana slabjeti uz okretanje na sjeverozapadnjak. Minimalna temperatura između -11 i -6, na Jadranu od -2 do 1, a najviša dnevna između 1 i 6, na Jadranu od 5 do 9 °C. - navodi DHMZ.

U idućem će tjednu hladnoća popustiti, a i vjetar će oslabjeti. Ponedjeljak će biti sunčan, a od utorka ponovno porast naoblake, od srijede i povećanje vjerojatnosti za povremeno ponegdje malo kiše.

I dok vedrina vjerojatno većini odgovara, mnogima u prometu smeta jaka i olujna bura, ponegdje na udare i orkanska. Sljedećih će dana oslabjeti, ali su i dalje ponegdje moguća povremena ograničenja - piše HRT.

Osim njih, bit će i noćnih i jutarnjih "minusa" - na kopnu gdjekad i dvoznamenkastih, pa i dalje računajte na struganje vjetrobranskih stakala, kao i na mjestimičnu poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima.

A evo kakve nas temperature i vrijeme očekuju sljedeći tjedan:

image
Prognoza DHMZ
image
Prognoza DHMZ
image
Prognoza DHMZ
image
Prognoza DHMZ
image
Prognoza DHMZ
image
Prognoza DHMZ
image
Prognoza DHMZ
26. travanj 2024 15:21