StoryEditorOCM
RegionalKOD GRADIŠKE

Kako je mladi Imoćanin na granici pao sa 110 kg droge: Doznali smo detalje akcije ‘Diablo‘

Piše Jutarnji.hr
13. prosinca 2020. - 15:07

Državljanin RH uhićen je danas, nešto prije 4 sata ujutro dok je s automobilom natovarenim marihuanom, iz BiH pokušao ući u Hrvatsku preko graničnoga prijelaza u Gradiški, piše Jutarnji.hr.

Muškarac je vozio kombi nizozemskih registracija, u kojemu je BiH granična policija u specijalnom pregrađenome prostoru u vozilu, pronašla 110 kilograma "skunka".

"Granična policija BiH, pod nadzorom Tužiteljstva BiH, 13. prosinca 2020. godine, provela je još jednu uspješnu operativnu akciju, kodnog naziva „Diablo“. Tom prilikom otkriveno je 110 kg opojne droge skunka, namijenjene za europsko tržište, čija se tržišna vrijednost procjenjuje oko 250 000 eura. Droga je otkrivena, uz pomoć specijalističke opreme, na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška kod državljanina Republike Hrvatske u automobilu nizozemskih registarskih oznaka. Hrvatski državljanin priveden je u službene prostorije Granične policije BiH, nakon čega će biti predan Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje. U predmetu je ostvarena i značajna suradnja s Državnom agencijom za istrage i zaštitu", rekla nam je u telefonskom razgovoru glasnogovornica granične policije Franka Vican.

Kako neslužbeno doznajemo uhićen je 28-godišnjak porijeklom iz Imotskoga.

image
Granična policija BiH
Granična Policija Bih
image
Granična policija BiH
Granična Policija Bih
22. travanj 2024 14:05