StoryEditorOCM
RegionalNEUSPJEŠAN TEST

Ključna dionica Dalmatine već satima je zatvorena zbog - greške!? Nakon radova koji su trebali biti okončani u zoru, sustav je blokirao i ‘potjerao‘ vozače na (pra)staru cestu

Piše PSD
29. studenog 2022. - 09:17

Prema najavama iz Hrvatskog autokluba, autocesta A1 na dionici od čvora Brinje do čvora Ogulin trebala je biti otvorena za promet u 5 sati, pa u 9, ali već je "osvanula" nova najava da će se to dogoditi u 10 sati.

Na tom dijelu Dalmatine obavlja se završno testiranje novog sustava daljinskog vođenja prometa koje je počelo sinoć u 22 sata, a upravo kao što se proteklih tjedana radilo i na ostalim dijelovima te ključne prometnice, sve se moralo okončati u 5 sati. Međutim, u fazi povratka na stari sustav dogodio se "tehnički problem koji izvođač radova otklanja", tvrde iz "Hrvatskih autocesta" (HAC).

- Upravo iz ovog razloga promet nije moguće trenutno pustiti spomenutom dionicom dok se ne steknu svi sigurnosti aspekti i dok sustav ne bude u potpunosti funkcionalan, a sve u cilju osiguranja sigurnost i nesmetanog prometovanje vozila.

Promet će se do otklanjana pogreške voditi obilaznim pravcima, odnosno državnom cestom preko Josipdola, prijevoja Kapela i Jezerana, o čemu će korisnici biti obaviješteni putem HAK-ova prometnog servisa i radijskih postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Korisnicima je za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422 - naglašavaju iz HAC-a.

Ako sa strane stavimo potez između čvorova Maslenica i Sveti Rok, riječ je o drugoj dionici Dalmatine po zahtjevnosti, jer "uključuje" tunel "Mala Kapela", a u situacijama poput današnje, vozači su "osuđeni" na vožnju državnom cestom preko Male Kapele, koja i u danima bez snijega nosi niz izazova, jer je, ne zaboravimo, to prometnica trasirana prije više od 200 godina, mnogima poznatija kao Jozefina.

27. travanj 2024 04:24