StoryEditorOCM
RegionalREPORTAŽA

Knin slavi Mateino zlato! Majka Ljiljana upalila je baklju, a otac Mate poručio: ‘Presretni smo i preponosni, jedva čekamo da dođe!‘

Piše Ivan Renić/SD
26. srpnja 2021. - 15:38

U posljednje vrijeme za grad Knin se može reći da im dvije konstante: nesnosnu vrućinu i uspjehe Matee Jelić! Razmazila je Matea svoje sugrađane, naviknulo malo mjesto na odličja u taekwondou, a sada je stiglo i ono naveće. Jelić je osvojila zlatnu olimpijsku medalju! Nestvarnim preokretom u posljednjim sekundama donijela je hrvatskom taekwondou najveći uspjeh u povijesti! 

Još prije finala naše se reporterska ekipa zaputila u Knin da vidimo kako diše grad pritisnut vrućinom. Je li ga Matein fantastičan uspjeh barem malo osvježio... 

Ulaskom u grad primjećujemo kako se štekati kafića polako pune. Televizori su izvješeni ispred, svi se natiskavaju u hlad. Pivo se hladilo, spremno nazdraviti u Mateino ime.

image
U kninskom kafiću se pratio nastup Matee Jelić
Duje Klarić/Cropix

Finale je nestrpljivo iščekivala skupina od pet djevojaka. Pred naš objektiv nisu htjele, no ipak smo zapodjenuli razgovor. 

- Poznajemo Mateu, dakako! – u glas će sve. 

- Iako trenira u Splitu, znamo da navrati u svoj grad kad god stigne. Ali umjesto da odmara kod kuće, ona je uvijek u akciji. Ili šeta ili je na biciklu – smiju se. 

Nastavljamo našu điradu kraljevskim gradom i srećemo, ispostavilo se, Mateinu susjedu Ivanu Hrga. 

- Živimo „kuća do kuće“, poznajemo se cijeli život – kazala je Ivana. 

- Cijela obitelj je sjajna, o njim mogu reći samo sve najbolje. Idemo sada, žurimo na finale, moramo uhvatiti mjesto negdje uz televizor – opraštamo se. 

Dvije najtraženije osobe u čitavom Kninu danas su zasigurno Mateini roditelji Mate i Ljiljana. Pronašli smo ih u blizini teniskog igrališta. Tamo je bila „tajna štacija“. Zastave su vijorile svuda naokolo. Skupilo se i rodbine. Spremne su bile i baklje. Čim je vrijeme isteklo, atmosfera je „eksplodirala“! 

- Presretni smo i preponosni na našu Mateu. Jedva čekamo da dođe – tek je kratko poručio otac Mate.  

image
Obitelj Matee Jelić: otac Mate i mama Ljiljana u crvenoj majici s prijateljima
Duje Klarić/Cropix

- Ona će vam sve ispričati kada dođe – kazao je preplavljen emocijama. Nismo željeli navaljivati. Pustili smo obitelj da slavi. Naš fotoreporter uhvatio je nekoliko obiteljskih „momenata“. 

Bila je tamo i sestra mlađa sestra Ivona koja se također bavi taekwondoom. Zaogrnula se zastavom. Blistala je od sreće! Tko zna, možda nas i ona jednog dana razveseli jednakim uspjehom...

image
Duje Klarić/Cropix

Dok je naša reporterska ekipa užurbano obavlja svoj posao, na ulicama Knina pojavila se kolona vozila predvođena automobilom iz kojeg se vijorila velika hrvatska zastava, a na prozoru je s upaljenom bakljom bila Mateina majka Ljiljana! Drugi u veseloj koloni koja se uputila prema obiteljskoj kući Jelićevih bio je otac Mate veselo trubivši cijelim putem. Slavlje će se do dugo u noć nastaviti u domu Jelićevih...

image
Duje Klarić/Cropix
image
Duje Klarić/Cropix
16. travanj 2024 14:00