StoryEditorOCM
RegionalKALKULATOR PRIHODA

Koliko možete zaraditi na Airbnbu? Donosimo [2023] AirBnB kalkulator za predviđanje profita od kratkoročnog najma

Piše D&D
12. lipnja 2023. - 08:46

Bilo da razmišljate o stavljanju svoje kuće za odmor na Airbnb, već neko vrijeme ugošćujete goste ili razmišljate o ulaganju u nekretninu za iznajmljivanje za odmor, najvažnije pitanje za većinu je jednostavno: "Koliko novca mogu zaraditi?"

Odgovor na to pitanje ovisi o mnogim varijablama. Kako izgleda vaša nekretnina? Gdje se nalazi? Koliko gostiju može primiti? Koliko dugo planirate koristiti nekretninu? Koju prosječnu stopu popunjenosti možete očekivati? Po kojoj cijeni nudite svoju nekretninu za najam na Airbnbu? Odgovori na ova i mnoga druga pitanja bit će glavne odrednice koliko ćete moći zaraditi od svoje imovine.

Međutim, možete dobiti dobru ideju o tome što je moguće i koji su čimbenici najvažniji ispitivanjem podataka. Postoji statistika Airbnb prihoda iz cijelog svijeta kako biste vidjeli koliko prosječan Airbnb domaćin zarađuje.

image

[2023] AirBnB kalkulator

ISTOCK/

Postati Airbnb domaćin lakše je nego što mislite. Nakon što napravite račun i pravilno uredite svoj prostor, možete ga odmah pokrenuti. A ako ste proteklih godina pratili trendove nekretnina, znate da je kupnja Airbnba pametna investicija. To je zato što kratkoročni najmovi mogu zaraditi do tri puta više od tradicionalnih, dugoročnih najmova. Međutim, ne ostvaruju svi domaćini profit koji su priželjkivali kada se prvi put pridruže Airbnb tržištu. Zbog toga je najvažnija stvar koju trebate znati prije kupnje nekretnine za Airbnb najam koliko zapravo možete zaraditi. To možete učiniti brzo i učinkovito uz pomoć jednog alata – Airbnb kalkulatora.

Što je Airbnb kalkulator?

Do sada je određivanje potencijalne zarade od iznajmljivanja za odmor bilo pomalo igra pogađanja. Svi znamo da su isplativi, ali koliko isplativi? Naziv alata prilično je razumljiv sam po sebi. U osnovi, ovo je online alat koji koristi Airbnb podatke i analitiku kako bi točno predvidio koliko Airbnb nekretnina može zaraditi prije nego što je kupite. Drugim riječima, provodi Airbnb investicijsku analizu za koju su, kada se radi ručno, potrebni tjedni ili mjeseci.

Stoga Airbnb kalkulator zarade, uključuje:

Odgovorite na pitanje "Je li Airbnb isplativ?" za prve domaćine

Saznajte isplati li se dati vašu kuću za odmor u kratkoročni najam

Procijenite vrijednost nove prilike za ulaganje i procijenite prihod Airbnba

Analizirajte profitnu maržu i stopu povrata Airbnba u odnosu na tradicionalno iznajmljivanje

U konačnici, izvlačite sreću iz jednadžbe s Airbnb procjeniteljem. Ima moć pretvoriti tromjesečno istraživanje (toliko je obično potrebno novim investitorima u nekretnine da pronađu dobre nekretnine za iznajmljivanje) u 15 minuta! Najbolji dio ovog alata je to što mu je lako pristupiti i koristiti ga. Stoga ulaganje u Airbnb čini dostupnim svima, čak i prvim ulagačima u nekretnine. Airbnb kalkulatora je dobra stvar bez obzira na to želite li povećati svoj investicijski portfelj ili ste početnik.

image

[2023] AirBnB kalkulator

ISTOCK/

Kako svoj stari stan pretvoriti u profitabilnu Airbnb jedinicu?

Svaka imovina koju posjedujete vrijedi onoliko koliko je možete iskoristiti za profit. Na primjer, možete preurediti stari stan za Airbnb i to vam može donijeti šesteroznamenkasti prihod godišnje. Naravno, ako znate kako ga pretvoriti u profitabilnu Airbnb jedinicu.

Cijeli proces sastoji se od stvaranja ugodnog prostora za iznajmljivanje i njegovog marketinga gostima. Čak i ako nemate marketinškog iskustva, još uvijek možete profitirati s lijepo uređenim i renoviranim stanom.

Naravno, prije nego što odete kupiti novi namještaj, trebate sredit svoje osnove. Pravilna priprema svakom pothvatu daje veće šanse za uspjeh.

Pravo i financiranje

Prva dva pitanja kojima se želite pozabaviti su pravna pitanja i financiranje. Ovisno o vašoj geo-lokaciji, pokušajte pronaći nešto o lokalnom:

Porezu

Licenci

Dozvoli

Dokumentaciji

Neke države ne zahtijevaju nikakve dozvole, dok druge zahtijevaju cijelu hrpu dokumenata za pokretanje posla kratkoročnog najma. Zatim planirajte svoje financiranje. Opet, ovdje imate dva scenarija, ili imate nekretninu ili je morate iznajmiti.

Ako želite procijeniti zaradu, pokušajte potražiti najbolji Airbnb kalkulator zarade na internetu. Postoji hrpa tih alata i oni vam mogu pomoći u procjeni isplativosti najma.

Procijenite nekretninu za iznajmljivanje

Ono što je važnije je vidjeti je li stan isplativ. A to možete utvrditi ispitivanjem:

Cjelokupno stanje nekretnine

Pogodnosti u stanu

Dekor

Ukupna cijena adaptacije stana

Obnova stana

Mnogo toga možete popraviti u stanu. Međutim, postoji nekoliko stvari koje bi vam trebale skrenuti pozornost, a to su:

Podovi

Zidovi

Pločice za kupaonicu i kuhinju

Rasvjeta

Nered

Većina novca za renoviranje trebala bi otići na popravljanje podova i zidova i zamjenu pločica. U stan i iz stana možete premjestiti gotovo sve osim ove tri stvari. Zatim, vrijeme je da pogledate svjetla. Nove žarulje ili čak rasvjetne instalacije jeftini su načini za poboljšanje cjelokupnog iskustva gostiju.

Sada je vrijeme da raspremite stan. Uklonite sve stare stvari osim ako izgledaju vintage ili dodaju estetici. Zatim možete prijeći na ono zbog čega gosti rezerviraju vaš apartman.

image

[2023] AirBnB kalkulator

ISTOCK/

Dekor

Dekoracija je bit svakog Airbnb najma. Ako usporedite dva najma na konkurentnoj lokaciji, povlastice i pogodnosti gotovo su identične. Dekor iznajmljivanja je odlučujući faktor u toj situaciji. Dakle, trebate uložiti puno vremena u istraživanje dekora.

Ako želite pojednostaviti, dekor je cjelokupna estetika stana. Radi se o detaljima, predmetima i pogodnostima koje dodajete kako bi se vaš stan istaknuo. Ako ne znate ništa o uređenju, pregledajte popularne stanove za iznajmljivanje u svom području i pokušajte ponoviti njihov izgled.

Neke od stvari koje bi mogle poboljšati vaš dekor su:

Slike

Biljke

Knjige

Zidni znakovi

Plakati

Zamislimo da je mjesto vašeg Airbnb najma urbano područje s fakultetom u blizini. Dodajte klasične filmske plakate, zidni znak koji je referenca pop-kulture i biljke koje odgovaraju ukusu demografske skupine. To je jednostavan trik koji bi vam stopu rezervacija mogao uzdići u nebo.

image

[2023] AirBnB kalkulator

ISTOCK/

Sadržaji

Konačno, želite dodati što više pogodnosti. Vaš najam trebao bi imati pogodnosti kao što su:

Wi-Fi

Pametni TV

Aparat za kavu

Ručnici

Klimatizacija

Parkiralište

Naravno, stan treba imati funkcionalnu kuhinju s tanjurima, čašama i priborom za jelo. Zatim, tu su i sadržaji specifični za lokaciju koje možete dodati. Ako je vaša lokacija za iznajmljivanje u toploj klimi, onda bi vanjska terasa mogla biti plus.

Zamislite da vaš stan ima terasu, po mogućnosti s bazenom. A imate i drveni stol na kojem gosti mogu organizirati zabave ili vrhunske večere. Osim stola, želite dodati i druge pogodnosti kako biste poboljšali cjelokupno iskustvo.

Ovdje je najbolja opcija istraživanje i pregledavanje drugih Airbnb stanova za iznajmljivanje u vašem području. Pronađite ono što odgovara drugima i prilagodite to svom stanu za iznajmljivanje.

Tržište

Ostalo je još samo plasirati stan u promet. Nastavite i upišite svoj stan na Airbnb. Također, pronađite alternativne lokalne popise i navedite tamo najam. Ovdje je izgled stana presudan za uspjeh vašeg marketinga.

Također, ne zaboravite da profesionalne fotografije čine vaš najam profesionalnijim i utječu na rezervaciju. Sretno!

image

[2023] AirBnB kalkulator

ISTOCK/
image

[2023] AirBnB kalkulator

ISTOCK/
image

[2023] AirBnB kalkulator

ISTOCK/
03. svibanj 2024 23:24