StoryEditor
RegionalČETVEROSTRUKI UBOJICA

Koloper se ubio na cesti između Tribunja i Vodica. Presudio si je pucnjem iz automatske puške. Direktor ubijene Radojke Danek: Jučer smo se pozdravili

Piše Marko Didić/SD
30. siječnja 2021. - 20:52
Očevid na sporednom putu između Vodica i Tribunja gdje su policajci pronašli mrtvo tijelo Duje Klarić/Cropix

Na prostoru između Vodica i Tribunja, 5 kilometara od mjesta gdje je ubio Tedija Slamića, ubio se i četverostruki ubojica Branko Koloper. U ovom trenutku, oko 21 sat,  još traje očevid, a na teren su izašli forenzičari Policijske uprave šibensko kninske.

Ubojica je pronađen mrtav na jednoj sporednoj cesti na izlazu iz Vodica, na mjestu gdje u blizini nema nikakvog objekta. Tek na udaljenosti od oko 150 metara nalazi se tabla Lovačkog društva Sokol Vodice.

Ubojica je nađen pored automobila, s njegove desne strane, na udaljenosti od metar ipol od vozila. Koloper je sebi presudio pucnjem iz atomatske puške, vjerojatno istom s kojom je i počinio ubojstva.

image
Duje Klarić/Cropix

Da se nešto čudno događa izvijestio je i otac ubijenog Tonija Šparade. On je policiji obavijestio da mu je sin ušao u skladište Matkola. Kako se nije vratio nazvao ga je, a pošto je bio u blizini skladišta otac je čuo zvonjavu mobitela, ali odgovora nije bilo.

Iako očevid nije gotov pretpostavlja se da je ubojica namamio troje žrtava na sastanak, i onda počinio trostruko ubojstvo.

Nazvali smo i Antu Burića, bivšeg Koloperovog odvjetnika, s kojim smo razgovarali u trenutku dok još nismo imali informaciju o samoubojstvu. I sam je Burić o događaju saznao iz medija. Kolopera je zastupao u nekim ranijim postupcima protiv dobavljača.

Ubijena stečajna upraviteljica Radojka Danek 15 je godina bila šefica računovodstva u slovenskoj firmi Iskra brodogradilište, a njezin direktor Roko Vuletić nam je, duboko potresen, rekao:

- Što da vam kažem, bila je vrhunska stručnjakinja i kolegica. Jučer, u petak, smo se rastali i zaželjeli jedno drugome ugodni vikend. A sada se dogodilo ovo što je šokiralo cijelo naše poduzeće. Da, znam da je radila kao stečajna upraviteljica, ali o motivima koji su doveli do ubojstva ne znam ništa, zaključio je Vuletić.

Policija nastavlja s očevidom i izuzimanjem svih materijalnih tragova.

image
Duje Klarić/Cropix


image
Duje Klarić/Cropix


image
Duje Klarić/Cropix
26. srpanj 2021 16:38