StoryEditorOCM
RegionalTRAŽITE POSAO?

Kreće popis stanovništva, za Zadarsku županiju traži se 330 popisivača! Evo kakvi su uvijeti, koliko možete zaraditi i gdje se javiti

Piše Ana Vučetić Škrbić
6. srpnja 2021. - 18:18

Državni zavod za statistiku trenutno je u potrazi je za osam tisuća popisivača te preko tisuću i sto kontrolora koji će sudjelovati u prvom digitalnom popisu stanovništva u Republici Hrvatskoj. Za Zadarsku županiju traži se ukupno 330 popisivača i 46 kontrolora, doznajemo od glavne ravnateljica Državnog zavoda za statistiku Lidije Brković.

Ovogodišnji Popis stanovništva, kućanstava i stanova provodit će se u dvije faze. Prva faza trajat će od 13. do 26. rujna, kada će građani moći samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva kroz sustav e-Građani, a druga faza, u kojoj će na teren izaći popisivači i popisivati uz pomoć prijenosnih računala, trajat će od 27. rujna do 17. listopada.

- Upravo za ovu drugu fazu nužni su nam popisivači i zato pozivam sve zainteresirane kandidate da na stranici www.popis2021.hr popune elektroničku prijavu za popisivača ili kontrolora, odgovore na pitanja o osobnim podacima, iskustvu u poslovima anketiranja, informatičkoj pismenosti te na demografska pitanja– kaže Brković.

image
Lidija Brković

Rok za podnošenje prijava je do 15. srpnja, a uvjeti su: državljanstvo Republike Hrvatske s prebivalištem ili reguliranim boravištem, navršenih 18 godina u trenutku popunjavanja prijave, završeno najmanje srednjoškolsko obrazovanje, poznavanje rada na računalu te valjana adresa elektroničke pošte. Bodovnu prednost pri odabiru kandidata ostvaruju kandidati koji imaju višu razinu obrazovanja, iskustvo rada na prijašnjim popisima ili anketama, dobro poznavanje rada na računalu, nezaposleni i studenti te kandidati koji imaju mogućnost korištenja vlastitoga prijevoznog sredstva. Svi odabrani kandidati proći će on-line edukaciju kako bi bili upoznati s metodologijom i organizacijom popisa.

Rad popisivača podrazumijeva puni dnevni angažman, što znači da će na terenu prikupljati podatke tijekom cijelog dana (jutra, poslijepodneva i rane večeri) uključujući subote i nedjelje kada će biti najviše angažirani i kada se obitelji uglavnom nalaze kod kuće. U prosjeku popisivač će moći zaraditi oko 5.000,00 do 6.000,00 kuna, ovisno o broju zaduženih popisnih jedinica.

24. travanj 2024 15:37