StoryEditorOCM
RegionalSTRELIŠTE ŽMIRIĆI

Kup Hrvatske u gađanju glinenih golubova: Plemenitaš pobjednik u seniorskoj, novigradski Gusari u juniorskoj konkurenciji

Piše Branko Božić
19. svibnja 2024. - 21:32

Grad Zadar i Zadarska županija, ovog su vikenda bili domaćini ponajboljim i trenutno najspremnijim strijelcima hrvatskog streljaštva. Naime, u organizaciji Hrvatskog Streljačkog saveza sa sjedištem u Zagrebu, te u suorganizaciji vrijednih domaćina članova zadarskog Streljačkog kluba ¨Lovac¨ u prvom redu njihovog predsjednika Marinka Matešića, tajnika Ardena Draževića te njihovih klupskih kolega, na nadaleko čuvenom te ujedno ovih dana dodatno obnovljenom i moderniziranom zadarskom strelištu letećih meta ¨Žmirići¨, održano je Treće kolo Kupa Hrvatske, u gađanju glinenih golubova u međunarodnoj disciplini trap.

Riječ je o sportskoj manifestaciji s koje će ponajbolji strijelci nastupiti u finalu državnog Kupa, koji će se kao što je poznato u organizaciji HSS, ove godine održati 24. i 25.kolovoza u Zagrebu. Što pojedinačno što ekipno, u nadmetanju za ponajbolji plasman, učešće je uzelo 96.prekaljenih strijelaca iz svih hrvatskih klubova. Takmičenje su također uz brojne zadarske gledatelje i ljubitelje navedenog sporta, došli popratiti gosti iz Slovenije i BiH.

Od početka do samog finiša, natjecanje je na dva strelišta u idealnim vremenskim prilikama proteklo u natjecateljskoj i prijateljskoj atmosferi, bez iti jednog zabilježenog prigovora od strane takmičara i čelnih ljudi njihovih klubova. Kako bi takmičenje bilo na visini, te kako bi sve od početka do kraja, proteklo u fer i korektnoj borbi, svojski su se pobrinuli ponajprije izaslanici HSS s rukovoditeljem natjecanja Željkom Vađićem i tehničkim delegatom Zvonimirom Sedmakom. Svemu su naravno svoj obol dali i zadarski domaćini. Naravno, valja istaknuti i suce u polju Milivoja Tečeca, Željka Vadžića, Daniela Sedmaka, Vladu Jagetića i Franju Mlinarića, koji su svoj zadatak obavili besprijekorno i krajnje profesionalno

Nakon što je unutar strelišta okončano pripetavanje, s velikom se je pozornošću isčekivala objava konačnih rezultata te naravno imena pobjednika.

Po važećim propozicijama najprije se krenulo sa objavom ekipnih rezultata. Od njih 13. prvo mjesto sa ostvarenih 336 bodova, uvjerljivo je osvojio sastav ¨Plemenitaš¨ Lukavec u sastavu Saša Sedmak, Mario Lepen, Damir Zrinski.Drugo mjesto uz 320 bodova pripalo je strijelcima ¨Gusara¨ iz Novigrada Istarskog Diegu Dunišu, Carlu Dunišu, Mateju Špoljarecu. Treću poziciju priskrbio je sa 318 bodova ¨J.G.Team¨ Zagreb u sastavu Josip Glasnović, Dario Lončar, Dean Radočaj.

U klasi juniora prva tri mjesta osvojili su natjecatelji Novigradskog Gusara.Antonio Chiavalon priskrbio je 112 bodova, Diego Duniš 107 a Carlo Duniš 104 boda. Kod žena pobjednički pokal pripao je Renati Zrinski dok je drugoplasirana bila Vanja Radičević.

U pojedinačnoj konkurenciji u grupi (A) prvo mjesto osvojio je Kristijan Kancelar ¨Gord¨ Velika Gorica, drugi je bio Antonio Chiavalon ¨Gusar¨ a treći Saša Sedmak ¨Plemenitaš¨Lukavec. U grupi (B) prvo mjesto pripalo je Krunoslavu Srbljinoviću ¨Podravina¨ Koprivnica.Drugi je bio Damir Zrinski ¨Plemenitaš¨ Lukavec, a treći Diego Duniš ¨Gusar¨ Novigrad.

U svečanoj atmosferi pobjednicima pehare i medalje na prigodan su način uručili predsjednik Lovca Marinko Matešić te predstavnik Hrvatskog Streljačkog saveza Željko Vađić. Njih su se dvojica ujedno prigodnim riječima zahvalili svim sudionicima ovog za mnoge nezaboravnog događaja, te su ih pozvali da se dogodine u ovo isto vrijeme u još većem broju okupe na strelištu Žmirići. Nakon dvodnevnih uzbudljivih natjecanja i podjele priznanja, zadarski domaćini i njihovi gosti rastali su se uz tradicionalno međusobno fotografiranje te srdačne i prijateljske pozdrave.

Na kraju svakako treba istaknuti i to da je i ovom prigodom zadarska četveročlana kuharsko-konobarska ekipa, predvođena ovdašnjim poznatim kuharom i ugostiteljom Željkom Baturom,iznova uz visoke ocjene položila ispit.Naime, u dva dana stotinjak što takmičara, što gostiju, na strelištu Žmirići nije ostao gladan, a bome ni žedan.

image
Branko Božić/
image
Branko Božić/
image
Branko Božić/
image
Branko Božić/
image
Branko Božić/
image
Branko Božić/
image
Branko Božić/
image
Branko Božić/
image
Branko Božić/
image
Branko Božić/
image
Branko Božić/
image
Branko Božić/
image
Branko Božić/
image
Branko Božić/
image
Branko Božić/
image
Branko Božić/
15. lipanj 2024 14:25