StoryEditorOCM
RegionalSITUACIJA JE DOBRA

Kurnoslav Capak komentirao stanje u Udbini, zaražen i jedan vatrogasac, a koronavirus za sada ne prijeti umirovljeničkom domu

Piše I.I.
14. travnja 2020. - 14:48
Zagreb, 130420. Konferencija za medije Nacionalnog stozera civilne zastite povodom najnovih detalja o COVID-19 u Hrvatskoj. Na fotografiji: Krunoslav Capak.Ronald Gorsic/Cropix

Šef Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak na današnjoj je pressici nacionalnog Stožera civilne zaštite, na novinarsko pitanje komentirao i situaciju u Udbini u Podudbini gdje je trenutno određena mjera karantene. 

- Situacija u Ličko-senjskoj županiji je poprilično dobra jer imaju mali broj oboljelih. Imali su dvoje pacijenata iz Novalje, a virus je u Udbinu došao zbog potresa u Zagrebu kada je zaraženi došao u Udbinu. Infekt se proširio na dvije obitelji među kojima je i jedan član vatrogasne zajednice, kazao je Capak dodajući kako za sada ne postoji opasnost da se virus proširi u dom za starije i nemoćne osobe u Udbini. 

- Poslali smo još jedan epidemiološki tim u Ličko-senjsku županiju koji se sastoji od jednog liječnika i jednog diplomiranog sanitarnog inženjera jer je tamošnji epidemiolog bio na izmaku snaga zbog prevelikog opsega posla koji ne uključuje samo testiranje mogućih zaraženih, dodao je Capak.  

08. svibanj 2024 12:43