StoryEditorOCM
RegionalNESAVJESNO LIJEČENJE

Liječniku potvrđena optužnica, ali on i dalje radi u KBC-u. ‘Nevjerojatno da mu nisu oduzeli licencu‘

Piše split sd
15. rujna 2023. - 08:23
Liječnik Bulat i dalje radi u KBC-u Split. Oni poručuju - kad bude pravomoćna presuda, KBC Split postupit će sukladno zakonuNikola Vilić/Ilustracija/Cropix

Liječniku splitske bolnice Cristijanu Bulatu već se sudi za primanje tri tisuće eura mita koje je uzeo kako bi pomogao pacijentu Ivici Adžaipu, a koji je naknadno preminuo.

Priča je to koju je otkrilo Provjereno Nove TV. Liječnik Bulat i dalje radi u KBC-u Split. Oni poručuju - kad bude pravomoćna presuda, KBC Split postupit će sukladno zakonu, piše Dnevnik.hr.

image

Dr. Cristijan Bulat snimljen tijekom suđenja u siječnju

Duje Klarić/Cropix

- Nevjerojatna je činjenica da onaj kome se sudi za nesavjesno liječenje i korupciju da i dalje radi u sustavu s pacijentima i da ih može i dalje ugrožavati. Nije mu se oduzela licenca za rad dok se istodobno liječnici koja je pisala lažne recepte koja nije oštetila direktno pacijente, nije ih ugrozila, nego je oštetila proračun - njoj je istog trenutka oduzeta licenca za rad. Vidimo velike nejednakosti u postupanju i potrebno je objasniti zašto postoje razlike u oduzimanju licenci za rad- kazala je Jasna Karačić iz Hrvatske udruge za prava pacijenata.

Uživo iz Dicma u program Dnevnika Nove TV javila se Ljubica Adžaip koja je cijeli slučaj i prijavila. Komentirala je potvrđivanje optužnice.

- Radosna zbog toga. Danas me oko 13 sati nazvao odvjetnik Nenad Banovac i rekao mi je da je optužnica potvrđena. To je za mene radosna vijesti, bez obzira na sve što se dogodilo- kazala je.

Na upit je li ikada požalila što je slučaj prijavila - odlučno je odgovorila "ne".

- Ova borba je jako teška, ali nisam požalila i ponovno bih sve isto napravila. Najteže mi je kad se ovako nešto dogodi i svaki put mi se vraća sjećanje. Malo me to uzima psihički, ali ne odustajem od borbe i borit ću se- naglasila je.

Prošlo je pet godina od smrti njezina supruga, nije očekivala da će to toliko trajati.

- To me jedino razočaralo i razočaranje je što taj doktor još uvijek radi u bolnici i što nekoga liječi- zaključila je za kraj Ljubica Adžaip, piše Dnevnik.hr.

02. svibanj 2024 00:23