StoryEditorOCM
RegionalVREMENSKA PROGNOZA

Ljeto na izmaku snaga: ciklona donosi oblake i kišu, a padat će i temperatura zraka. Evo što nas očekuje

Piše PSD
26. rujna 2021. - 10:33

Vremenski sistemi koji upravljaju meteorološkom situacijom nad našim krajevima su sistem ciklona nad Atlantikom i greben anticiklone nad Europom, javlja N1.

Duboka ciklona nad istočnim Atlantikom spojila se s ciklonom nad Biskajskim zaljevom. Nestabilan zrak premješta se prema Genovskom zaljevu u kojem je došlo da razvoja za sad slabe ciklone. Prostrana anticiklona stacionira je iznad sjeverne Afrike a u visinskoj jugozapadnoj struji topli zrak premješta se preko naših krajeva.

Noćas su temperature zraka u unutrašnjosti bile od 10 do 14, na Jadranu od 18 do 21 stupnjeva. Mjestimice je uz riječne tokove i u dolinama Like bilo magle.

Danas će biti sunčano i razmjerno toplo sa slabim Jugom na Jadranu. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti i na Jadranu od 25 do 28 stupnjeva.

Poslijepodne i navečer sa zapada postupno povećanje naoblake. Naoblačit će se uz mjestimičnu kišu u Istri, na Kvarneru i u Gorskom kotaru.Tijekom noći i ponedjeljak prijepodne kiša će se proširiti na veći do unutrašnjosti i Jadrana. Za ponedjeljak prognoziramo promijenljivo oblačno s povremenom kišom.

Temperatura zraka u manjem padu. Najviše dnevne temperature zraka u ponedjeljak u unutrašnjosti od 21 do 24 a na Jadranu od 22 do 25 stupnjeva, piše N1.

21. ožujak 2023 10:14