StoryEditorOCM
RegionalGRAČAC:

Lovačko društvo „Velebit” uz kotlovinu proslavilo dvadesetu godišnjicu utemeljenja i dodijelilo zahvalnice zaslužnim lovcima

Piše Branko Božić
23. lipnja 2022. - 11:23

Prigodnom svečanošću koja je održana u nedjelju u lovačkom domu u Bruvnu, lovci Lovačke udruge ¨Velebit¨ Grčac, na prigodan su način zajednički sa njihovim gostima, proslavili 20. godina postojanja i uspješnog rada. Sve nazočne toplim i biranim riječima na samom početku pozdravili su čelnici ¨Velebita¨ predsjednik Ivan Gilić, dopredsjednik Romeo Petešić i tajnik Jurica Bradarić.Potom je uslijedila himna Lijepa naša kao i minuta šutnje za sve preminule lovce društva, sve poginule i nestale branitelje Domovinskog rata, prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana kao i za nedavno preminulog predsjednika HLS-a generala Đuru Dečaka.

-Dužni smo se prisjetiti te 2002 godine, kada je na čelu s ovdje nazočnim prvim predsjednikom Markom Bojićem i njegovim suradnicima, u prvom redu Lukom Majićem, koji je u ono vrijeme bio predsjednik UVDDR-a na državnoj razini i ujedno zamjenik pok. predsjednika Đure Dečaka, utemeljeno naše društvo.Naravno, hvala također i svima ostalima koji su dali svoj veliki doprinos da danas imamo profitabilno i više nego dobro organizirano društvo u svim aspektima, u kojemu trenutno na unapređenju lovstva, očuvanju prirode i zaštite divljači, djeluje 150 lovaca u 14 grupa iz tako reći čitave Dalmacije i ovog dijela Like. Mi ćemo i u budućnosti poštivati i njegovati lovačku etiku, a našu dosadašnju uspješnu suradnju među ostalima sa LSZŽ i općinom Gračac te posebno sa policijskim djelatnicima granične policije Gračaca i mjesta Srb i ovdje među nama nazočnim njihovim načelnikom Pericom Ešegovićem, podignuti ćemo na još veću razinu, istaknuo je predsjednik Gilić, čije su riječi okupljeni popratili pljeskom.

U nastavku riječ je uzeo tajnik Bradarić. I on se je zahvalio svima koji su doprinijeli utemeljenju i dvadeset godišnjem životu društva.Istaknuo je kako je Izvršni odbor usvojio odluku da se sve one članove lovce Inicijalnog odbora, kao i prijatelje društva, koji su financijski, stručno i moralno unatrag dvadeset godina, pratili ¨Velebit¨ ovom prigodom nagradi prigodnim zahvalnicama. Nadalje, je dodao kako je odlučeno da se zahvalnice udjele i članovima starijim od 70 godina, a koji su u društvu 20 godina. Za njih je ustvrdio da su bili i ostali bogatstvo Velebita. Svoje izlaganje je okončao riječima da je društvo putem LSZŽ predložilo sedam lovaca, koji su za njihove zasluge odlikovani visokim priznanjima HLS-a.

Slavljenicima je potom u ime LSZŽ rođendan čestitao tajnik Roko Pavić.Prenio im je pozdrave predsjednika Damira Perića,te svih lovaca zadarske Županije.Uz to je zaključio kako će i nadalje njihova potpora i servis biti LSZŽ. Proslava dvadesetog rođendana okončana je izdašnim zajedničkim lovačkom ručkom na otvorenom pored lovačkog doma.Na meniju su se našli prvoklasni lovački specijaliteti kao i kotlovina što ju je pripremio lovac Petar Bradarić.

Odličja i zahvalnice nagrađenima su na prigodan način udijelili predsjednik Gilić i tajnik Bradarić. Tako su odlikovanja trećeg reda HLS-a primili lovci Joško Macan, Boris Perić, Ivica Rajčić, Marinko Sablić, i Petar Serdar.Drugog reda Mate Maruna te prvog reda Dragan Nadinić.

Nagrađeni članovi Inicijalnog Odbora LD Velebit su Marko Bojić, Milojko Knežević, Petar Radović, Mate Glavinović, Zvonko Marković, Mate Perišić, Željko Pavić, Ivan Vučković, Milorad Alić, Zoran Alić, Bože Grgić, Ivan Milić, Matko Čipčić, Saša Hunjed, Ivica Perković, Mihovil Javorović, Damir Knežević, Marijan Miletić, Ivica Križanac, Jurica Bradarić, Igor Perišić, Franjo Tomić(posthumno).

Još su nagrađeni Luka Majić te načelnik granične policije Gračac-Srb Perica Ešegović.

Zaslužni članovi društva sa 70 godina starosti i 20 godina u društvu su Danijel Telesmanić Did (posthumno) - zahvalnice uručene unučadi Ivoni Klanac i Kristoforu Šarić. Nadalje, Mate Petrić, Leon Gjergja, Stipe Marunica, Boris Perić, Božidar Vučković i Petar Maričić.

 

 

23. travanj 2024 14:14