StoryEditorOCM
RegionalFOTO: DAN SV. HUBERTA OBILJEŽEN I U ZADRU

Lovci se okupili u opuštenoj atmosferi na proslavi njihovog zaštitnika predvođeni doajenom Vjekom Suraćem

Piše Branko Božić
5. studenog 2019. - 19:00
IMG_6745.JPG

Predvođeni doajenom zadarskog lovstva, kinologije i streljaštva te čuvenim majstorom fotografije Vjekoslavom Vjekom Suraćem (91), zadarski lovci ljubitelji i čuvari prirode te zaljubljenici u lov i lovnu kinologiju, okupili su se ovog ponedjeljka u večernjim satima u poznatom Zatonskom restoranu ¨Antika¨ na tradicionalnom mjesečnom druženju te ujedno na obilježavanje blagdana i spomendana biskupa Sv. Huberta zaštitnika lovkinja i lovaca. Domaćin dvadesetorici svojih kolega lovaca bio je vlasnik restorana te dugogodišnji Zatonski lovac Petar Peroš.

Prije blagovanja za zajedničkim stolom, na kojemu su bile ukusne i raznovrsne lovačke delicije, pored kojih nije nedostajalo domaće izvorne bijele i crne kapljice vlasnika restorana Peroša, sudionici su se poklonili svome zaštitniku biskupu Sv.Hubertu, te su ga ujedno zamolili da njima i njihovim obiteljima udijeli Božji blagoslov, da to isto učini i svim hrvatskim lovkinjama i lovcima kao i svim ljudima dobrog i plemenitog srca.

U srdačnoj prijateljskoj te opuštenoj atmosferi raspravljalo se o brojnim temama iz svakodnevnog lovačkog života, o dogodovštinama u lovnim terenima kao i počecima ovogodišnje lovne sezone koja je na širem Zadarskom području krenula službeno u nedjelju 27. listopada. Koordinator zajedničkog okupljanja i druženja, Vrški lovac i član ninske LU ¨Jarebica 1924¨ Josip Jole Marić, kolegama lovcima iznio je smjernice daljnjeg djelovanje koje su svi nazočni jednoglasno prihvatili. Pored ostalog je otkrio da se njihova družina već godinama okuplja na identičan način i to svakog prvog ponedjeljka u mjesecu.

U narednom mjesecu prosincu ovakav vid prijateljskog druženja, upriličit će se na imanju poznatog zadarskog zaljubljenika u prirodu i lov Tomislava Dražovića u zadarskom gradskom kvartu Plovanija, pojasnio je Marić.

Ovom su prilikom na okupljanju u čast sv. Huberta bili Vjekoslav Vjeko Surać, Petar Peroš, Mate Petrić, Jadre Strika, Ive Cukar, Hrvoje Martinović, Svetko Jurčić, Filip Zubčić, Goran Maletić, Ive Petričić, Marko Lučić, Tomislav Dražović, Rafael Puhalović, Tomislav Proroković, Danijel Telesmanić Did, Josip Jole Marić, Goran Šapina i Emil Baričević.

 

25. travanj 2024 17:41