StoryEditorOCM
RegionalDEBELJAK-BIBINJE:

Lovci-strijelci natjecanjem u disciplinama trap i parcur na Žmirićima obilježili VRO Oluja: na 40 stupnjeva najbolji je bio Mladen Medić

Piše Branko Božić
8. kolovoza 2022. - 12:27

Ovogodišnjem spomendanu Danu pobjede i domovinske zahvalnosti, Danu hrvatskih branitelja te 27 obljetnici vojno-redarstvene operacije Oluja, kao i svih poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, s ponosom su se iznova odazvala vodstva Lovne jedinice ¨Križ¨ iz sastava zadarskog Lovačkog društva ¨Diana¨ te vodstvo SK ¨Lovac¨ sa sjedištem u Debeljaku, organiziravši zajednički tradicionalni revijalni turnir u natjecanju u lovnom streljaštvu pod zajedničkim nazivom ¨Kup Oluje 2022¨.Natjecanje je za ovu posebnu prigodu održano na prostoru zadarskog strelišta letećih meta ¨Žmirići¨. U pojedinačnom te ekipnom srazu, učešće je uzelo u dvjema međunarodnim disciplinama trap i parcur, ukupno dvadeset i pet lovaca-strijelaca iz nekoliko Lovačkih društava s prostora Zadarske županije.

Takmičenje je održano na vrhuncu prvog kolovoškog toplinskog vala, tijekom kojeg se Zadar pržio na temperaturi od 40-tak Celzijevih stupnjeva.Unatoč tome strijelci su navedenu sportsko-memorijalnu zadaću obavili na opće zadovoljstvo, što su u konačnici posvjedočili ostvareni rezultati.Sve se odvijalo po pravilima struke, uz nadzor Povjerenstva za streljaštvo u sastavu Branimir Smolić-predsjednik SK ¨Lovac¨, Tomislav Jerak-predsjednik lovne jedinice Križ i lovnik Vedran Lukić te neprikosnovenog sudca u polju, tajnika LSZŽ Roka Pavića. Na kraju kad se sve zbrojilo i oduzelo, obznanjeno je kako je u pojedinačnoj kategoriji s 38 bodova prvo mjesto osvojio Mladen Medić. Za vraton mu je puhao osvojivši drugu poziciju uz 35 bodova Šime Morić. Treći je bio Roko Rogoznica sa osvojena 34 boda. Četvrtu poziciju nakon međusobnog raspucavanja osvojio je Dragan Maričić 33 boda a petu Antonio Pavić.

U ekipnom srazu sastav Mladen Medić, Vice Sikirić i Šime Morić osvojio je prvo mjesto sa 47 bodova. Drugo mjesto uz 44 boda osvojili su strijelci Antonio Pavić, Ivan Rogoznica i Vice Peričić dok je treće mjesto sa prikupljenih 37 bodova pripalo postavi Josip Gambiraža, Denis Lonić i Marin Grginović.

Po okončanju turnira na strelištu Žmirići, svi njegovi sudionici preselili su se na brdo ¨Križ¨ iznad Bibinja u službene prostorije istoimene lovne jedinice, gdje je upriličena završna večernja fešta. Po protokolu najprije se prionulo podjeli medalja i pehara, što su ih pobjednicima na prigodan način uručili Branimir Smolić i Tomislav Jerak.Njih dvojica uz čestitke upućene pobjednicima, svim sudionicima i organizatorima, posebno riječi hvale odaslali su brojnim sponzorima, među kojima su u prvom redu istaknuli dvije susjedne prijateljske općine Bibinje i Sukošan, osiguravajuća društva Euroherc i Adriatik i tako redom.Prijateljsko druženje uz izvrsnu domaću spizu, bijelu i crnu izvornu bibinjsko-debeljačku kapljicu, oko čega se posebice angažirao lovnik Vedran Lukić, potrajalo je do dugo u vruću ljetnu noć. Uz sve navedeno, za još bolji štimung i raspoloženje svojski se je potrudio trio ¨Arta¨, izvedbom kako dalmatinskih napjeva tako i hrvatskih rodoljubnih skladbi.

29. travanj 2024 10:35