StoryEditorOCM
RegionalJAVNO- PRIVATNO PARTNERSTVO

Lukoran dobiva društveni dom s multimedijalnom dvoranom, liječničku ordinaciju i trgovinu mješovite robe. Zgradu gradi biogradska tvrtka "Bure"

Piše Naši škoji
13. veljače 2022. - 18:59

Općina Preko i tvrtka Bure d.o.o. potpisale su ugovor o javno-privatnom partnerstvu na temelju kojega će se u Lukoranu graditi zgrada u kojoj će biti društveni dom s multimedijalnom dvoranom i pratećim prostorima, liječnička ordinacija te trgovina mješovite robe, javljaju Naši škoji.

-Sukladno potpisanom ugovoru obveza tvrtke Bure d.o.o. je gradnja cijele zgrade o vlastitom trošku, a dio koji se odnosi na društvene dijelove i ambulantu završiti u roh-bau izvedbi. Radovi bi trebali trajati godinu dana, a nakon završetka gradnje Bure d.o.o. postat će vlasnik dijela u prizemlju koji se odnosi na trgovinu. Ostatak zgrade ostaje u vlasništvu Općine Preko, odnosno prostori u prizemlju namijenjeni za liječničku ordinaciju te kat koji će biti u funkciji društvenog doma te će se koristiti za javne potrebe, društvena okupljanja, za potrebe udruga, za održavanje manifestacija i sl., objašnjava načelnik Općine Preko Jure Brižić.

Društveni dom, trgovina i ambulanta već su godinama bolna točka Lukorana, a ovim projektom, ističe načelnik Brižić, riješit će se taj problem, a Lukoranci dobiti sadržaje i usluge potrebne za normalno funkcioniranje života, donose Naši škoji,

-Društveni dom bit će mjesto za održavanje kulturnih i društvenih aktivnosti, turističkih manifestacija, okupljanje mještana i turista svih dobnih skupina, a trgovina i ambulanta u mjestu uvelike će im olakšati svakodnevni život i obaveze, poručuje načelnik te napominje kako će se uvelike podići kvaliteta života jednog malog otočnog mjesta, potaknuti oživljavanje cijelog otoka, utjecati na depopulaciju i općenito podići životni standard otočana.

08. svibanj 2024 02:34