StoryEditor
RegionalMASLINOVO ULJE OD MALIH NOGU

Mališani iz Grigora Viteza posadili maslinik

Piše Zadarski.hr
29. studenog 2017. - 11:07
MASLINE

U sklopu realizacije projekta "Mi jedemo odgovorno", a u suradnji s djelatnicima tvrke Nasadi d.o.o., u vrtiću Grigor Vitez, organizirana je sadnja maslinika. Mali ekolozi u vrtu su zasadili pet maslina, koje će im, osim hlada, u narednim godinama donijeti i plodove iz kojih će moći dobiti svoje ulje. Djeca su posjetila i uljaru u kojoj su imali priliku doživjeti proces prerade plodova u maslinovo ulje.

- Kao dugogodišnji članovi Udruge Lijepa naša s međunarodno priznatim statusom Eko škole bavimo se odgojem i obrazovanjem za održivi razvoj, u cilju izgradnje pozitivnog sustava vrijednosti te ukazivanja na potrebu očuvanja kvalitete okoliša i razumnog korištenja prirodnih resursa, kojima se promiče poštovanje života i uvažavanje potreba budućih generacija, poručuju iz vrtića.

Briga o okolišu i ostalim segmentima održivog razvoja sastavni je dio Kurikula Dječjeg vrtića Radost. U suradnji s udrugom „Lijepa Naša“ vrtić tako sudjeluje u realizaciji projekta „Mi jedemo odgovorno“, akcijski orijentiranom globalnom programu učenja, s ciljem razvoja kritičkog razmišljanja, znanja, vještina i stavova koji omogućuju djetetu usvajanje novih obrazaca ponašanja o odgovornoj potrošnji hrane.

item - id = 519332
related id = 0 -> 1135489
related id = 1 -> 1135404
21. listopad 2021 03:52