StoryEditorOCM
RegionalU PODNE POZDRAVILI ZADAR

MIG-ovi vježbali za Oluju

Piše Zadarski.hr
2. kolovoza 2017. - 22:14
489-eba-2

Pozdravni prelet MiG-ova iznad zadarskog kanala PilotiEskadrile borbenih aviona (EBA) 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) izveli su danas, u srijedu 2. kolovoza 2017. godine prelet sa šest aviona MiG-21 iznad Zadarskog kanala u sklopu priprema za 22. obljetnicu vojno-redarstvene operacije „Oluja“.

Formaciju šest MiG-ova koja je prelet započela u 12.00 sati predvodila je „kockica“. Osimpripremnih uvježbavanja za središnju svečanost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 22. obljetnice VRO „Oluja“ u Kninu, dežurni borbeni dvojac MiG-ova izveo je iznad Dalmacije i proceduru presretanja četiri MiG-a nakon čega je uslijedio prelet u punoj formaciji od šest MiG-ova iznad Zadra. Koordinacijupresretanja i navođenja provodilo je Središte za nadzor zračnog prostora Bojne Zračnog motrenja i navođenja (ZMIN) HRZ i PZO-a koje je 
zajedno sa dežurnim borbenim dvojcem integrirana postrojba NATO integriranog sustava protuzračne i proturaketne obrane NATINAMDS.

27. travanj 2024 09:02