StoryEditorOCM
RegionalPOTPORA VLADE

Ministar Erlić uručio 23 ugovora za Zagoru vrijedna milijun eura; Bulj: ‘Ovo je predizborni skup ministra na odlasku‘

Piše Dalmacija SD
22. ožujka 2024. - 17:02

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić u petak je u Sinju uručio ugovore za 23 projekta iz Programa podrške brdsko-planinskim područjima Splitsko-dalmatinske županije, čija je vrijednost nešto manja od milijun eura.

- Ovim ugovorima čiji je iznos nešto manji od milijun eura obuhvaćeni su vrtići,  škole i uređenje cesta, te tako pomažemo općinama u Dalmatinskoj zagori na revitalizaciji tog područja, što stvara bolje uvjete za obiteljski život na tom prostoru - rekao je ministar Erlić.

Po njegovim riječima, u posljednjih godinu dana je uloženo oko 10,5 milijun eura za infrastrukturne projekte u Dalmatinskoj zagori.

image

Ministar Erlić na otvaranju Nacionalnog sajma pršuta u Sinju

Paun Paunović/Cropix

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban je istaknuo kako ovakvi projekti pomažu prevladavanju demografskih problema u Dalmatinskoj zagori.

- Projekti iz ovih ugovora skup sa županijskim projektima ‘Tu je tvoj dom‘ potiču mlade obitelji na život u dalmatinskoj zagori - rekao je Boban.

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj (Most) je novinarima rekao kako današnje uručivanje ovih ugovora smatra "predizbornim skupom tehničkog ministra Erlića u odlasku".

- Nadam se da će nakon izbora 17. travnja odnos prema Cetinskoj krajini biti drugačiji, a ne da se dolazi s ugovorima samo u predizborno vrijeme - rekao je Bulj.

27. travanj 2024 10:11