StoryEditorOCM
RegionalSVEČANA SJEDNICA

Ministar, saborska zastupnica i župan na Danu Općine Privlaka: "Ovo mjesto napreduje". Evo tko su dobitnici godišnjih priznanja

Piše Zadarski.hr
15. lipnja 2024. - 21:28

Svečanom sjednicom općinskog vijeća obilježen je Dan općine Privlaka i blagdan njenog zaštitnika sv. Vida. Svečanost je održana u novoj zgradi OKD “Artić” koja je svečano otvorena neposredno prije sjednice na kojoj su općinska priznanja dodijeljena zaslužnim pojedincima i udrugama:

Branko Mustać nagrađen je za nesebičan rad u očuvanju okoliša općine Privlaka, udruga Šijavoga za promicanje tradicijskih vrijednosti i običaja Privlake, DDK Privlaka za humanitaran rad i promicanje darivanja krvi u općini i Društvo športske rekreacije Tintilinić za doprinos u sportskom odgoju djece u Privlaci.

Poželjevši dobrodošlicu gostima sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Nikica Begonja koji je vijećnicima Općinskog vijeća  zahvalio na predanom radu dok je načelnik općine Gašpar Begonja izvijestio o učinjenom u proteklom razdoblju te budućim planovima.

Uz ostalo naveo je kako tamošnje komunalno poduzeće "Artić“ postoji 20 godina te da su do otvaranja nove zgrade bili u najmu prostora te zahvalio  direktoru i njegovim djelatnicima koji su bili cijelo vrijeme prisutni pri izgradnji objekta.

„Drugi značajan projekt je projekt stoljeća – Aglomeracija, koji je trenutno u završnoj fazi. Svi smo proživjeli teško razdoblje kad je cijelo mjesto bilo raskopano, a sad se čeka samo taj dio uređenja mjesta i evo početkom rujna puštanje u probni rad uređaja za pročišćavanje otpadnih voda“, kazao je načelnik Begonja i naveo još niz gotovih projekta, ali i onih u pripremi.

„Radi se i na nastavku izgradnje projektne dokumentacije za uređenje uvale Batalaža kao i djela obale pored lučice u centru sela.“, dodao je. 

image

Dan općine Privlaka

ZŽ/Slobodna Dalmacija

Župan Božidar Longin u svom je govoru posebno istaknuo važnost kontinuiteta vlasti:

„Uvijek mi je drago doći u ovu vrlo dinamičnu općinu, koja je primjer toga što znači u jednoj općini, gradu, županiji i državi, politička stabilnost i kontinuitet. Zato je ova općina najbolji primjer kako se prije radilo, a kako se sad radi. Načelnik si je dao truda i zato ovo mjesto napreduje, baš kao i naša županija. Aktivan pristup jedini je pouzdan način za pretvaranje ideja u projekte, a projekte u stvarnost. Sinergija je ključna za razvoj te će lokalna samouprava uvijek imati našu potporu za sve svoje kvalitetne razvojne projekte”- naveo je župan.

Uz saborsku zastupnicu Nikolinu Baradić svečanosti je nazočio i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić koji je rekao:

„Ovo je jedna uređena, kvalitetna općina koja pruža zadovoljstvo svim onima koji je posjete, a vjerujem i kako pruža zadovoljstvo svima onima koji tu žive, kako mladima tako i ostalom stanovništvu ovom kraja. To je ono što je važno, to je ono čemu općine služe i na tome čestitam svim koji su svojim trudom i zalaganjem uspjeli učiniti sve ovo.“

Tome je dodao da općina poput ove na najbolji mogući način pokazuje koliko su one važne:

„Da nema općina ne bi bilo ni ujednačenog razvoja. Važno je da općine rade, da funkcioniraju, da se vidi da su snažne, bitne i važne kako bi se razvijali svi krajevi Hrvatske, što je u konačnici i politika naše Vlade, kako bi se svima pružila razvojna prilika, da se nikog ne ostavi po strani i za to se koriste europska sredstva i proračuni“ - naveo je ministar Erlić.

15. lipanj 2024 21:29