StoryEditorOCM
RegionalDANI OTVORENIH VRATA

Mlad si i želiš postati policajac ili policajka? Prvi korak je: otiđi u Benkovac ili u Biograd!

Piše MUP
6. srpnja 2022. - 10:37

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini, kojim se planira upis 480 polaznika.

Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska uprava zadarska organizirat će Dane otvorenih vrata u Benkovcu i Biogradu prema sljedećem rasporedu:

četvrtak, 07. srpnja od 09 do 11 sati, u Benkovcu na Šetalištu kneza Branimira (pokazne vježbe u 10 sati)

utorak, 12. srpnja od 18 do 20 sati, u Biogradu, na Trgu kralja Tomislava 5 (pokazne vježbe u 19 sati).

Na Danima otvorenih vrata predstavit će se razni rodovi policije, kao i oprema i tehnika kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu. Građani će imati mogućnost vidjeti pokazne vježbe službenog psa, kao i policijskih demo timova koji će prikazati pravilnu uporabu i rukovanje vatrenim oružjem te primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina.

Policija poziva sve građane da posjete Dane otvorenih vrata te saznaju nešto više o policijskom poslu i natječaju koji je raspisalo Ministarstvo unutarnjih poslova. Posebno pozivaju nezaposlene osobe do 28 godina života, koje su završile ili koje završavaju srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju. 

image

Dani otvorenih vrata policije

Mup/Slobodna Dalmacija

Policijska škola „Josip Jović“  ove godine upisuje i 100 učenika/učenica za potrebe MUP-a i 25 učenika/učenica u III. razred srednjoškolskog obrazovanja za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave.

Svi zainteresirani srednjoškolci koji zadovoljavaju  uvjete, od 21. lipnja 2022. do 1. kolovoza 2022. godine mogu se prijaviti na natječaj za upis učenika u III. razred Policijske škole „Josip Jović“, kojim će steći kvalifikaciju za obavljanje policijskog posla.

 

17. travanj 2024 21:52