StoryEditorOCM
RegionalUMALO UHIĆENI

Mladi Dalmatinci odlučili se opskrbiti ecstasyjima za vikend, izabrali nezgodan trenutak: došli po ‘botune‘ dok su inspektori dileru pretraživali stan

Piše PSD
19. svibnja 2020. - 11:26

Nakon ispitivanja na državnom odvjetništvu zbog sumnje da se bavi dilanjem ecstasyja B.D. (21) iz Splita je pušten da se brani sa slobode. Uhićen je prije vikenda kada su policajci na parkiralištu kraj zgrade zatekli grupicu kupaca ilegalnih tabletica. Ni prodavača ni njih nije omelo što se nalaze u neposrednoj blizini zgrade policijske uprave.

Akcija se odvijala u večernjim satima, a nekoliko mladića koji su došli po “botune” imali su nesreću da su izabrali baš taj dan i sat. Policija je upala u stan 21-godišnjaka i tamo su našli 83 tablete i par grama marihuane.

Dvojica mladića starih 20-ak godina te jedan maloljetnik koji su se namjeravali opskrbiti ecstasyjem prije vikenda naišli su dok su inspektori završavali svoj dio posla. Pušteni su kada se utvrdilo da nemaju kod sebe nedozvoljene tvari.

Za razliku od njih B.D. je odveden u službene prostorije te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Nakon toga je doveden pritvorskom nadzorniku pa na ispitivanje na državno odvjetništvo. Nakon iznošenja obrane nije zadržan u istražnom zatvoru.

Manje sreće od njega imao je diler heroina A.K.(51) koji se preselio iz Hercegovačke ulice na Brdima u istražni zatvor na Bilicama. Odlukom suca istrage Županijskog suda u Splitu lišen je slobode nakon što je priveden pošto su mu neposredno prije vikenda u stanu našli 84 grama heroina i digitalnu vagu.

18. travanj 2024 10:48