StoryEditorOCM
RegionalBENKOVAC MORA BOLJE

Mladi inženjer elektrotehnike Borna Nimac ide u utrku za gradonačelnika

Piše Zadarski.hr
3. svibnja 2021. - 18:37

Borna Nimac, kandidata za gradonačelnika Benkovca, poslao je priopćenje u kojem je najavio kandidaturu za nadolazeće lokalne izbore, a koje prenosimo u cijelosti.  

„Benkovac mora bolje“ – slogan je Borne Nimca, nositelja kandidacijske liste grupe birača za gradonačelnika Benkovca. Mladi 28-godišnji inženjer elektrotehnike iz Vukšića vjeruje kako na predstojećim lokalnim izborima može ostvariti pobjedu. Oko sebe Nimac okuplja mlade i obrazovane ljude koji žele uvesti promjene i poboljšati sivu sliku grada. Njegov zamjenik je Jure Bašić, stručni specijalist računovodstva i financija, s iskustvom u radu s fondovima za projekte Europske unije.

Bez pretjeranih obećanja te s realnim i ostvarivim programom koji će promijeniti standard Benkovčana, Nimac ulazi u utrku za gradonačelnika 16.5. 2021. Kao gradski vijećnik u Benkovcu, Nimac je probleme vodoopskrbe okolnih sela te manjak sadržaja za mlade u gradu isticao kao goruće gradske probleme. Mlade je nužno zadržati u Benkovcu, a to je moguće subvencijama za stambeno zbrinjavanje ili kroz građevinske terene namijenjene mladima. Ti problemi ostaju i dalje neriješeni, a Nimac ih obećava riješiti budu li mu građani iskazali povjerenje na izborima.

Borna Nimac školovao se u Franjevačkoj klasičnoj Gimnaziji s pravom javnosti u Sinju, dok je fakultetsko obrazovanje i titulu stručnog specijalista inženjera elektrotehnike ostvaruje 2018. godine u Splitu na Sveučilišnom odjelu za stručne studije. Tijekom studija Borna aktivno sudjeluje u studentskim organizacijama. Bio je studentski predstavnik stručnog vijeća vlastitog studija, zamjenik predsjednika Studentskog zbora na sveučilišnom odjelu za stručne studije te studentski pravobranitelj. Unatoč fakultetskim obavezama u Splitu, Nimac itekako želi pridonijeti razvoju Benkovca. Tako 2017. godine na nezavisnoj listi ulazi u gradsko vijeće Benkovca.

Iskustvo i znanje stečeno obrazovanjem i sudjelovanjem u gradskom vijeću, Nimac sada odlučuje kapitalizirati na lokalnim izborima 2021.

24. travanj 2024 19:03