StoryEditorOCM
RegionalJE LI OVO RJEŠENJE ZA ZADARSKE KRALJEVE PARKINGA?

Mladi načelnik odlučio kažnjavati nedogovorne sumještane:'Sve ću ih staviti na stup srama!'

Piše Ante Talijaš/Jutarnji list
5. srpnja 2017. - 00:16
tribunj

- Ako moja stara baka Antica koja jedva stoji na nogama, može pješke ići u crkvu i isto se tako vratiti pješke doma, onda svi vlasnici automobila mogu parkirati na središnje parkiralište s kojeg su za manje od pet minuta na svakoj željenoj lokaciji u mjestu – kaže mladi načelnik Tribunja Marko Grubelić.

U svim našim mjestima problem nekulture parkiranja osobnih automobila, odnosno ostavljanje i zaustavljanje motornih vozila na javnim površinama na kojima to nije dozvoljeno, stalno je prisutan, a pogotovo je izražen dolaskom turističke sezone. Negdje je razlog tome nedostatak parking mjesta, a negdje je jednostavno riječ o obijesti vlasnika vozila. 

Ova problematika prisutna je i na području općine Tribunj, a novoizabrani mladi općinski načelnik, 29-godišnji magistar ekonomije Marko Grubelić odlučan je da stane na kraj tome.

- Još jednom molim svoje sumještane da poštuju prometne propise vezane za vožnju automobilima i ostalim motornim vozilima te da poštuju propise zabrane zaustavljanja i parkiranja. Dosadašnje ponašanje jednog dijela je krajnje sramotno i nedopustivo. A u središtu mjesta, tik uz tržnicu, postoji središnji parking sa više od 200 mjesta i mjesečna cijena za mještane je samo 80 kuna ili 2,67 kuna po danu, neovisno o broju ulazaka i izlazaka.

No, unatoč tome uporno se parkira na nogostupima po mjestu. I kada općinski prometni redar krene stavljati kazne, onda on ne valja. Do jučer je 'lijepio' opomene, a ubuduće će stavljati novčane kazne. Osim toga, osobno ću na svojoj facebook stranici objavljivati slike svih prekršitelja propisa, njihovih automobila i motora i to će biti svojevrsni stup srama – kaže načelnik Marko Grubelić.

 

Turističko smo mjesto, pa se moramo  svi zajedno tako ponašati istaknuo je Grubelić te redom nabrojio sve prometne prekršaje koje svakodnevno čini dio neodgovornih tribunjskih vozača:

- Parkira se na nogostup kraj tržnice, čime se zaustavlja promet jer je riječ o dvosmjernoj ulici. A ni majke s kolicima ne mogu prolaziti. Ostavljaju se automobili kraj kafića Sydney, iako je tamo znak  'samo za dostavu'. Na Trgu pijaca može se parkirati samo na označenim mjestima, a pojedinci to čine poprečno i uzduž označenih mjesta. Nije mi jasno da pojedince nije sram parkirati vozila na mjestima predviđenim samo za invalide, a nisu invalidi. Ne mogu zamisliti da neke sumještane nije sram izići iz automobila, dignuti stupiće i mrtvo-hladno proći preko mosta, iako je zabrana prometovanja oko našeg 'starog sela'.

HANZA MEDIA

Načelnik Tribunja Marko Grubelić

 

Nije nam bio cilj kažnjavati sumještane, opet će Grubelić, dodajući kako očito općinska vlast drugoga izbora  nema.

 

- Ako moja stara baka Antica koja jedva stoji na nogama, može pješke ići u crkvu i isto se tako vratiti pješke doma, onda svi vlasnici automobila mogu parkirati na središnje parkiralište s kojeg su za manje od pet minuta na svakoj željenoj lokaciji u mjestu – zaključio je načelnik Tribunja Marko Grubelić.

Automobilima voze i po plaži!

Posebna priča je plaža Sovlja. Naime, unatoč zabrani koja je na snazi cijelo ljeto, prometuje se tom plažom. Pojedinci opet besramno dižu stupiće i skidaju lance, te automobilima dovode jet-skijeve i bacaju ih u more,  dok se u isto vrijeme tamo kupaju turisti i djeca – kaže načelnik Grubelić.

19. travanj 2024 02:29